Kratko pitanje - da li instalirati GTA V na SSD ili na HDD disk?

Majko mila koji ti je qurac? Pravac kinguin i amen. Nemam cd rom sigurno 10 godina, 1. ne treba mi 2. ustedio sam vrijeme, novac i zivce gdje mi ljudi kazu ajde mi isprzi cd :slight_smile:

Ostario si mozda :smiley:
To je normalno u loading meniu za misa i meni je “malo sporiji”. Nisu to nikakve bezvezne registracije vec imas social club da imas pristup svim svojim save gameovima, statistikama itd.
Takodjer to ti je za online igranje. Start new game je zapravo story mode, imas online i story.
Sto se tice kompa, pogledaj si postavke, ili napisi ovdje koja je konfa pa cu ti ukratko reci na kojim detaljima mozes igrati.

Sto se tice updatea, kupio si dvd pitaj boga koju verziju igru i logicno je da se igra sama updateovala posto je u zadnjih godinu dana jako puno stvari ubaceno, ponajvise za online.

1 Like

Odavno nisam igrao igrice, ali mislio sam da GTA V ne pita za godine :wink:

Išao sam na onaj benchmark test u igri i pokazuje mi cca 20 FPS, a mislim da bi to trebalo biti puno više.

Miš je sada OK, stavio sam mouse input Windows, ili takvu neku opciju.

Htio bih najveće detalje. Stavio sam 1920x1080 i full screen. One druge pizdarije ne znam što predstavljaju, ali mislim da sam i tamo nešto prčkao.

Muči me i što ne znam što stisnut da se vratim u Windowse, a da ne izlazim iz igre. I nervira me što ne mogu prekinuti intro, ili ne znam kako :slight_smile:

Imam I7 7700K 4,2 GHz
Gigabyte nVidio GFX 1060 6 GB DDR5
16 GB RAM DDR4

Piše da je recommended I5 na 3 GHz, grafička 2 GB i 8 GB RAM-a, a imam i više od toga.

konfa vise nego dobra za gta 5.
Pogledaj da ti nisi instalirao 32bit windowse :stuck_out_tongue: DOle si napisao 2gb grafa greska.
U settingsu imas onaj bar gdje ti pokazuje da valjda nisi stavio previse detalja nikad ne idi do kraja. Googlaj forume zasto je pad fpsa. Updejtaj drivere ako nisi. Isto tako imas onaj program zaboravio sam ime, stavis u programu da vidis cpu, gpu i ram usage, upalis igru pa vidis do koliko posto ide iako sa cpu ram i gpu nebi trebao imati problema, ali isto vidi.

Imam Windows 10, 64bit. Ma ja sam stavio sve grafičke postavke na max i uključio neke gluposti za koje uopće ne znam što predstavljaju. Onda sam isključio te neke fxmaaa i kako se već zovu i ostavio high detalje i sada djeluje ok, ali mi je fps samo cca 20, a vidim drugi komentiraju da im je i na lošijim kompovima oko 60 fps

Pa idi na gta 5 reddit, gtaforums netko ce ti odgovoriti nego se hebat sa 20fpsa.

Ma lijen sam :slight_smile: Lakše je tu napisati i nadati se da će netko odgovoriti, onako detaljno i točno pogođeno :slight_smile:

Budem još malo pogledao

I prije nego si isao u kupovinu sam ti rekao da je monitor itekako vazan. Badava tebi graficka od 3k kuna kada je monitor za K****, i pri tome ne mislim da one AOC od 1000 kuna.

Pa napisi koji monitor imas.

Osim monitora moguce je da ti driveri nisu instalirani, a i ta graficka ima svoj neki driver u kojem moras podesiti da radi punom parom.

Monitor je Philips 23,6 incha, LED, IPS…to je sve kaj znam o njemu

Nešto očito nije dobro podešeno jer sam pogledao nekoliko you tube test videa i svima sa istom ili lošijom konfiguracijom od moje GTA V na high postavkama radi na 60-100 fps, a kod mene je i na default postavkama na cca 20 fps

Da s tim mozes igrati na full detaljima. Ne znam di je greska. Po ovome sto si napisao problem bi jedino mogao biti u driverima. Posto imas nvidiu odi u geforce experience program i tamo pretrazi igre i nadji Gta V i stisni “optimise” i program ce sam podesiti optimalne postavke za igru.

Intro onaj di se loada igrica ne mozes preskociti.

Otišao sam na geforce experience i tamo je optimizirao i pokrenuo, ali sada je još još gore, fps je oko 5. A piše da je optimizirana i stoji zelena kvačica.

Pogledao sam drivere od grafičke i piše da je up to date, verzija od 01.05.2017., a driveri za monitor su iz 2006., ali piše da je to windows pronašao kao najbolju dostupnu verziju.

U GeForce Exprience piše “You have the latest GeForce driver”

Hmmmmm…
Ja na malo slabijoj grafi i amd fx 9590 vrtim u 60fpsa na full detaljima, tako da mi fakat nije jasno di je frka. Igra je super optimizirana tako da potrazi negdje strucno misljenje.
Malo mi vuce na frku s windowsima, ali eto ne mogu ovako napamet reci.

Nije ni meni jasno u čemu je problem, iako se ja baš niti ne kužim te stvari.

Imam original Windows 10, instalirane prije par dana. Grafička valjda radi normalno jer ne javlja nikakvu grešku i normalno piše koji je model i koliko ima memorije

ja na i3 i gtx950 2gb vrtim na full u 60fps, monitor acer neki 23" plaćen oko 600kn s kompom… pitaj na https://www.reddit.com/r/GrandTheftAutoV/ sigurno će ti bolje znat reć nego mi…

A sad za instalaciju na hdd ili ssd, ssd ak se ne varam lagano usporava čim je puniji, i samim tim kaj su windowsi na ssd, oslobodil si hdd (više ne mora hdd vrtit windowse, programe i sve ostalo nego samo ono kaj pokreneš) tak da je i hdd dovoljno brz…

Nego, jel si za sad zadovoljan brzinom paljenja kompa, otvaranja preglednika bez da čekaš 10 sekundi da se sve u njemu stabilizira itd? :smiley:

Mozda ti nije grafa upaljena nego ti vrti sa integriranom grafom sa maticne?

E upravo sam otvorio novu temu i tamo sam napisao da mi se čini da bi to mogao biti problem!!! Malo detaljnije sam opisao u toj novoj temi: Podešavanje grafičke

Ako je u tome problem, kako da to riješim? Kaj napraviti?

Jesam :slight_smile: Što se toga tiče nema problema, upali se za par sekundi i sve je spremno :wink:

sto bi ja tebe na goli otok… imas super komp pa hebemu idi na reddit i gtaforums i postavi pitanje, zar je to toliko tesko? Sto si onda kupovao super komp kada se ne zelis potruditi hebenih 5min da postavis pitanje na prava mjesta na netu?

Ja sam instalirao GTA V na ssd od 250 gb i razlika je enormna. Znači nema štekanja koje se dešavalo na običnom disku.
Moram napomenuti da je ploča stara i podržava samo 3 Gb/s brzinu protoka podataka od diska, proc je Xeon i grafulja neka radeonka 2gb 256 bitna iz 2012 godine.

Ima nas lijenih :wink: Lakše je doći ovdje i postaviti pitanje nego otvarati account na redditu ili nekom drugom forumu :wink: