Kreiranje dinamičkih .php stranica

napravio sam skriptu za kreiranje dinamički stranica no samo html css javascript

recimo da postavim unutar dinamičke stranice

<?php include("include/nešto.php"); ?>

neće mi je prikazati

dali je moguće kreiranje dinamičkih php stranica

Ja te ne kužim

ma ne kontam ni ja

Ovo ce raditi

<?php include("include/nešto.php"); ?>

ako u tome nešto.php ima, prikazat ce se naravno, ali ovo jel moguce kreirati dinamicke također ne kužim…

unutar dinamičke stranice umetnem

<?php include("include/nešto.php"); ?>

ali recimo da je nešto.php ispis iz baze to mi neće da prikaže

a općeniti sve ostalo uredno ispisuje

Pa onda u tome nesto.php nije dobar kod za ispis iz baze,

stavi code da vidimo

[quote=“kromaser”]unutar dinamičke stranice umetnem

<?php include("include/nešto.php"); ?>

ali recimo da je nešto.php ispis iz baze to mi neće da prikaže

a općeniti sve ostalo uredno ispisuje[/quote]

Da li sadržaj dinamičke stranice “hvataš” pomoću ob_get_contents()?

ne
hvatam pomoću isset

Hmm, ok… Ovako možemo do sutra. Konkretan kod koji vrši učitavanje, odnosno ispis (nesto.php) bi puno pomogao, ovako mogu samo nagađati kao i u prethodnom postu.

  1. Ovo:

    <? echo "$prow->page_title"?>

Zamjeni sa:

<title><? echo $prow->page_title; ?></title>
// ILI
<title><? echo "$prow->page_title"; ?></title>

– Obrati pžnju na sintaksu (ne trebaju navodnici, ali mora biti ; na kraju echo naredbe) i to zamijeni na svim mjestima…

  1. MySQL upit mi se ne sviđa (nemam vremena testirati), zamjeni sa ispravnom sintaksom:

– obrati paznju na navodnike oko polja ID.

Savjet: ako ti je polje ‘id’ integer (cijeli brojevi, npr. “id=5”) onda nema potrebe za funkcijom mysql_real_escape_string()… Dovoljno je:

hvala za čišćenje koda

no opet isto upišem kod iz php fajla u dinamičku stranicu sve ispiše css javuscript html ali php
neće da bar prikaže nekakav error

nema veze

probaj php tagove otvarati ovako <?php a ne ovako <?

[quote=“kromaser”]hvala za čišćenje koda

no opet isto upišem kod iz php fajla u dinamičku stranicu sve ispiše css javuscript html ali php
neće da bar prikaže nekakav error

nema veze[/quote]

Možeš pokušati tako da na vrh (prije svega) index.php datoteke postaviš prijavljivanje svih grešaka, uključujući i upozorenja:

Off topic:

Zašto?
Zbog čega onda ne pune tagove:

lol

Možda u serveru nije dozvoljen skraćeni zapis.

Po defaultu u WAMP-u nije, a i većina servera ne dopušta takve tagove kao niti <?= ?>

I od kad je php?> označava kraj?

[quote=“TomislavS”]
Zašto?
Zbog čega onda ne pune tagove:

lol[/quote]

skraceni tagovi se ne koriste ima vec dvi godine najmanje i nije ih preporucljivo koristiti… tj. short tags are deprecated

ovo zatvaranje tagova neću ni komentirati

sve su ti sitne stvari koje bi netko ovako a netko onako znam da nije isto <? i <?php
ali nema svrhe da neradi zbog toga jerbo bi mi ispisalo error
mislim da je problem u nečemu trećem

nece ti ispisati error ni sa error_reporting

zasto jednostavno ne probas ovako nesto…

radi piše oće li

promjenio sam još jučer u <?php znam da se <? odavno ne koristi jer sam imao problema sa <?=

evo sada sam instalirap CzarNews scriptu sada moram za odreženu kategoriju ubaciti

<?php $tpath = "C:/Program Files/VertrigoServ/www/8/news/"; $c = "1"; include($tpath . "news.php"); ?>

da mi prikaže kategoriju 1
e sada je glupo pravim 30 php filova pojedinačno za svaku kategoriju

@zlikavac32, u pravu si, moja greška, ispričavam se.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja