Kritike pls

Molim kritike na dizajn.

http://milanantolic.com/new.png

Kad završim svoju stranicu, nuditi ću besplatnu izradu jedne stranice, prednost će imati humanitarne udruge i klijenti sa pripremljenim kompletnim sadržajem.

Hvala!

Nije loše al po meni dosta toga fali da bi bilo vrhunsko. Smanji hrvatsku zastavi u stavi okruglu, smanju i posvijetli onu sjenu ispod headera barem za 3 puta, glavni naslov mi se nekako ne uklapa, možda da su tanja slova…

ok je… iako, čitajući tvoje postove na forumu ja sam imao dojam da ti radiš svemirske brodove od siteova i dizajna

Iskreno, ja bi radije nadogradio portfolio na ovaj coming soon predložak koji koristiš. Izgleda puno profesionalnije od ovoga što si napravio, temelji su tu u predlošku, samo dodaj nešto svoga…po meni bi ispalo ljepše i profesionalnije.

Možda i bi, ali ne bilo moje (pošto je to gotov coming soon template) i postao bi isti onakav ko oni koje kritiziram jer koriste gotove template-e i to naplaćuju ljudima (dbdesign, studio faber i takvi.)

Istina je da sam išao na polu-minimalistički stil i vidim da se dosta ljudi to baš i nesviđa.

Ali opet, bit web dizajna nije rađenje lijepih stranica nego rješavanje problema i ovaj dizajn rješava sve moje.

Hvala na kritikama.

[quote=“maydayy”]

Ali opet, bit web dizajna nije rađenje lijepih stranica nego rješavanje problema i ovaj dizajn rješava sve moje.

Hvala na kritikama.[/quote]

Pa s ovim se nebi složio baš, rekao bi da programer rješava probleme a dizajner treba imati nešto umjetničko u sebi.

maydayy je u pravu, dizajn također rješava problem. Naravno i ovo gore što si rekao bi trebao imati. Može stranica biti koliko hoćeš lijepa i umjetnička, ali ako ne rješava određeni “problem” nema koristi od nje.

[quote=“maydayy”]
Ali opet, bit web dizajna nije rađenje lijepih stranica nego rješavanje problema i ovaj dizajn rješava sve moje.

Hvala na kritikama.[/quote]

A koji to problem? Ako misliš na to da korisnik brzo i jednostavno vidi tvoje radove i broj mobitela onda je dovoljan bijeli page sa linkovima i brojem. Ja to nebi nazvao problemom. Trebao si to napraviti za 10 min i onda je problem o kojem pričaš riješen. Web dizajner bi trebao sa svojojm stranicom pokazati da zna napraviti lijepi sajt. Problema imaju programeri koji moraju rješiti neke komplicirane zadatke da bi njihova skripta uopće radila.

Bugi, znaš i sam da sa bijelim pageom i linkovima ne bi privukao klijente. To nije problem koji je trebalo riješiti.

I programer i dizajner riješavaju probleme samo su ti problemi druge prirode.

Jedan od mojih konkretnih problema je bio kako uklopiti ono malo sadržaja kojeg imam u dizajn koji će omogućiti lako dodavajne sadržaja bez “pucanja” dizajna.

Ljepota je subjektivna, funkcionalnost i lakoća korištenja stranice je objektivna, a upravo kroz dizajn riješavamo problem uklapanja sadržaja da bude lako dostupan i koristan. Dok naravno programer riješava probleme funkcionalnosti.

Primjera radi, kad pogledam awwwards nagrađene site-ove, ima dosta njih koji mi uopće nisu vizualno lijepi, ali je zato sadržaj na tim stranicama savršeno uklopljen u dizajn.

Naravno, slažem se da dizajner bi trebao na kreativan (odnosno tvojim riječima umjetnički) riješiti te probleme. Ja sam se odlučio na više minimalistički stil i smatram da sam riješio svoje probleme s time. Prije ovog dizajna sam napravio još 3 koji nisam nikad mogao dovršiti jer sam morao pisati novi sadržaj za njih, a naravno bio sam lijen i nisam se htio zamarati time.

Vjerujem da bi mogao riješiti ove iste probleme kroz drugačiji dizajn, sa puno više boje i asimetričnim layout-om, koji bi vjerojatno istim ljudima kojima se nesviđa ovaj dizajn, onaj bio dobar ili barem bolji od ovog.

Ne govori da dizajneri moraju samo znati napraviti lijep sajt ( govorim općenito za projekte ). Problemi su tipa upotrebljivosti, interakcije sa potencijalnim kupcem, iskustvo korištenja, kako npr pomoću dizajna riješiti “problem” prodaje proizvoda itd.
Kod izrade uvijek pitaš naručitelja koji problem želi riješiti sa svojom web stranicom. Dizajniraš za korisnike, a ne za sebe i da bi zadivio ostale dizajnere nekim ultra umjetničkim dizajnom koji ne rješava probleme. Možda si krivo razumio pojam “problem” u dizajnu pa se držiš te svoje teorije. :slight_smile:

[quote=“ZMecava”]Ne govori da dizajneri moraju samo znati napraviti lijep sajt ( govorim općenito za projekte ). Problemi su tipa upotrebljivosti, interakcije sa potencijalnim kupcem, iskustvo korištenja, kako npr pomoću dizajna riješiti “problem” prodaje proizvoda itd.
Kod izrade uvijek pitaš naručitelja koji problem želi riješiti sa svojom web stranicom. Dizajniraš za korisnike, a ne za sebe i da bi zadivio ostale dizajnere nekim ultra umjetničkim dizajnom koji ne rješava probleme. Možda si krivo razumio pojam “problem” u dizajnu pa se držiš te svoje teorije. :)[/quote]

Ok, kod portfolia je druga stvar, većina napora bi trebala ići na dizajn a sadržaj nebi nazvao problemom. (njegov post se odnosio na portfolio).


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja