Kupnja laptopa - mišljenje

Dvoumim se između 2 laptopa.

Bio bih zahvalan ako se nekome da pogledat pa napisati mišljenje:

https://www.ekupi.hr/HP-17-x021nm-1BV08EA-prijenosno-racunalo-1070100.aspx

https://www.hgshop.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-hp-17-x008nm-n3060/4gb/500gb/intelhd/17-3-/win-10-3-godine-jamstvo-y0a63ea/218223

Kod prvog bih trebao dodati još cca 800 kn za Win 10 pa ispada 4400 kn. On nema FHD niti LED, ali mi sve ostalo djeluje dobro, i ima SSD.

Drugi je samo 3200 kn, ali je slabiji od prvog.

Koji od ta 2 je najbolji omjer cijene i dobivenog?

Ne mislim igrat igrice (možda tu i tamo, ali sigurno rijetko) niti raditi nešto ekstra zahtjevno, ali ipak ne bih htio imat neko sranje. Ne zanima me ništa ispod 17 incha, hoću Windows i neću ništa preko 5000 kn pa sam zato suzio izbor na ova 2.

Hvala unapriijed :wink:

EDIT: izbacio sam treći jer sam tek sad vidio da je LINUX, a to ne želim.

pa instaliraj ti windows na njega … vjerovatno je jeftiniji zato što je na njemu linux

Taj treći koji sam izbacio ima Linux, pa bih morao sve deinstalirati i uzeti Windows pa me onda košta još cca 800+. Zato sam odustao i ova dva su mi najuži izbor sada.

Ovaj jeftiniji je kramp.

Ali i kod laptopa morasd gledati dali igrice ili ne. Ja sam kupio biznis laptop prije 10 godina HP, platio sma ga masno, na njemu se nemoze igrat nista osim necega stvarno bz neke grafike zahtjevne, taj laptop danas radi bolje nego najnoviji model HP pavillion za 3k kuna.

Hp ispod 7000 kn nebi uzimao jer su svi smece, hladenje je jako slabo i tipkovnica je ocajna. Radije gledaj asus, dell, lenovo ili toshibu.

1 Like

Slazem se, i ne samo hladjenje, nego voaj drugi laptop za 3.2k kuna je smece, imam slican pavillion i to je drek. Kazem 10 godina stari HP koji je kostao u ono vrijeme 7k kuna, Vlada je imala takve (cccCCCccc) radi sad bolje nego taj novi.

Ma evo naručio sam ovaj prvi i još ću uzet Windowse za njega. Služit će mi pretežno za e-mailove kad odem negdje na dulje od par dana i eventualno malo za posao kad nisam doma dulje. Valjda će trajat barem 5-6 godina jer nisam ljubitelj laptopa i nemam namjeru brzo kupovat drugi

Eh, trebo si onda uzet Lenovo, drzao bi te 100 godina.

Sad je gotovo. Nadam se da će ovaj potrajat jer ga sigurno neću puno koristit

Imam i ja dilemu između 3 laptopa pa ako ima tko koristan savijet dobro bi mi došao



Ja bih uzeo Asusa…

Predpostavljam da trebas za gaming onda nema dvojbe da je najbolje uzet Acera, onaj prvi ne dolazi u obzir jer ima manji ekran, a koliko vidim cjena im je vise manje ista. Asus ima kvalitetu izrade, ali vjeruj mi da nema prevelike razlike izmedju ovog Acera i ovog Asusa sto se tice kvalitete, jer kao sto smo razglabali kad Laptopi predju neku cjenovnu granicu, a to ova je, znaci preko 6000 kuna ond aje kvaliteta izrade izmedju njih identicna.

A ovaj Acer Predator mozes Googlat i citat reviewe. Nije da ces s ovim laptopom igrat na ultra high quality ali sve igre ces moc odigrat zahvaljujuci 1050 ti, dok Asus ima samo 1050. A kao gameru to ti je najbitnija stavka.

znaci dok kupujes Gaming laptop prvo gledas GPU onda tek gledas Ekran, a nakon toga sve ostalo. Iako je razlika u ovom GPU kakvih 10% u korist Acera ipak je to za Gaming bitno. Pa zbog toga i ljudi kupuju najskuplju graficku na svijetu, daju duplo vise novca iako je razlika u performansama kakvih 10, 20 posto. Ali gameru je to bitno.

Asus daleko najbolji.

Hvala ti puno na informacijama
Odlučio sam već da ću uzeti Acer

Dali da za 350kn uzmem dodatnu godinu jamstva ukupno bi bilo 3godine

Razmisli jos jednom i nemoj naglo donijeti odluku… :slight_smile:

Dok vidim da treba platiti nesto da dobijem neko jamstvo najradje bi ih nokautirao. Pa kakva je to garancija majku im kapitalsiticku nabijem.

Gle 350 kuna je malo, a godina dana je puno, ali da su lopovi jesu i to prvoklasni. pogledaj malo kod osiguravajucih drustva mozda mozes osigurat svoj laptopm za manje…

Zašto? Pa dobiješ 2 godine besplatno (iako je i to u cijeni), ako oćeš više doplatiš, nekima ne treba više garancije i ne žele platiti više…

Povrsno gledano i cijena toga je OK. Zato sam mu i rekao da 350kn nije puno za godinu dana. A ja se ljutim jer ovakve vrste garancije su samo dokaz u kako pokvarenom svijetu mi zivimo.

Garancija bi trebala biti neki okvirni period za koji proizvodjac garantira da ce proizvod raditi. ovako se samo pokazuej kapitalisticko sranje i u ovom pogledu, ako imas para imas i garanciju jos godinu dana.

Ili ti ga one vrste garancija gdje se moras registrirat pa ispunit (dat svoje podatke) da dobijes extra garanciju, sve su to igre tih lopova.

Garancija je i ovak u cijeni laptopa, ne daju ju oni džabe. Tak da je bolje ovak s doplatom nego da stave 350(ak ne i više) kn veću cijenu i 3 godine “besplatne” garancije. A neki prodavači daju godinu dana garancije, iako je minimum 2 godine, i ne nude doplatu za garanciju… Zato lijepo čekaš da ekupi ili netko takav stavi 5 godina garancije (točnije 2 godine garancija i nakon toga 3 godine osiguranje laptopa), a mislim da pokriva i lom ekrana, krađu laptopa…

A kad govoriš o pokvarenom svijetu, pogledaj kak je s autima. Kia daje 7 godina garanciju, ali moraš servisirati auto u ovlaštenom servisu, a promjena ulja tamo košta preko 1000kn i još je pitanje jel ti sve zamijene (bilo je dosta priča o hrpi ovlaštenih servisa, i bmw, i vw, i peugeot-renault… da su naplatili dijelove koje nisu ni dirali…) dok u neovlaštenom servisu prođeš za 100€, ako znaš mehaničara onda prođeš još jeftinije i još neki servisi imaju prostor za stranke od kud možeš vidjeti jel radi po autu ili će ti dati dijelove s nekog stotog auta.