Kupnja oglasa na web stranici bez računa

Postoji li način da prodam oglase nekoj firmi iako nemam svoju firmu nego samo web stranicu, postoji li način s nekakvim ugovorima ili slično da sve bude naravno legalno? :win:

Moglo bi se obaviti honorarnim ugovorom ili preko Studentskog servisa.

Trebalo bi i da Ugovor o delu odradi posao, ako ima volje.

Ugovor o djelu? Možeš li napisati malo više o tome, ako imaš iskustva?

Pogledaj u koji podforum sam ti premjestio temu. U tom podforumu imaš već višekratno davane odgovore na tvoje pitanje. Isto tako imaš i neke stickyje s linkovima na zanimljive teme po ovom pitanju.

U načelu, svaki posao koji napraviš je legalan ako si prijavio i platio porez. U slučaju da radiš kao građanin, ostvaruješ tzv. “druge dohotke” i trebaš platiti porez na dohodak koji se računa slično kao porez na plaću. Onaj koji ti plaća mora uplatiti akontaciju tog poreza državi, a na kraju godine ti podnosiš poreznu prijavu i tražiš povrat (ako je trebalo biti plaćeno manje poreza) ili doplaćuješ ako je uplaćeno previše. I to čini posao legalnim.

Pravno, ovo što pitaš ti je slično kao zarada od AdSensea i dr. pa pogledaj gdje sam te uputio, imaš vrlo detaljnih informacija, posebno na portalu ImamNovac.com.

Ako želiš biti siguran, odšetaj se do svoje Porezne uprave i traži razgovor s poreznim savjetnikom. Ili do bilo kojeg lokalnog knjigovođe kojeg vidiš i za neki manji novac ili čak besplatno ćeš dobiti informaciju.

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503354123&forum=34

Odgovor knjigovođe na Legalis forumu:
“Nažalost, ovdje se ne radi o djelu, već o tipičnoj poduzetničkoj aktivnosti. Djelo bi bilo kada biste Vi izradili taj banner ili sličnu reklamu.
Radi se o tipičnoj poduzetničkoj djelatnosti. Sve što bi se rješavalo mimo tog ispravnog načina bila bi siva zona.”