Pozdrav, novi sam na forumu
Trebao bih savjet oko ovoga.
Što mi se dogodilo, krenuo sam si kupiti domenu na Godaddy i lijepo piše 1.13 dolara.
Super, kad ono na kraju su mi dodali još svašta nešto pa to ispade skoro 100 dolara.
Eh sada me zanima što bi bilo dobro od toga uzeti, oni nude neku zaštitu, mail itd itd. Ne kužim se baš u to ali mi je bitna sigurnost, i vaša preporuka gdje bi mogao kupiti domenu i hosting, omjer cijene i kvalitete?
Radio bih blog na engleskom, pokoja slika negdje. Samo ne bih brisao ništa, pa nezz koliko mi prostora treba…
ne znam koju si domenu uzimao pa je cijena 100 dolara
obično nude whois zaštitu koja je na većini registara besplatna, dakle whois zaštita služi da se tvoji podaci ne prikazuju kada neko traži tvoju domenu preko whoisa
što se mene tiče ja bih ti preporučio namecheap … dobar je i name.com i networksolutions.com
Moja preporuka za kupovinu domene je namesilo
Namesilo i Namecheap. Zavisi sta planiras da radis.
Neki savetuju da za ozbiljne projekte ne koristis istu firmu za domen i hosting. Mada ove dve firme su proverene tako da nema promasaja.
Na Namesilo su ti com domene ok 8$, sto je ok cena, hosting na Namecheap-u oko 34$ (pogledaj mozda ima jos kupona za 50%). To je ono sto bih ti ja preporucio.
i ja potpisujem za namesilo, zaboravio sam i njih da navedem, imam par domena tamo
što se tiče hostinga htio sam u prvom postu da napišem ali nije moglo da se edituje nešto je bilo oko scripte problema
helem, ja bih ti preporučio knownsrv.com i coolicehost.com shared pakete, uzmi najmanji pa kako se posjeta bude povećavala vidjet ćeš …
Hvala puno svima na brzom odgovoru, sutra idem probati kupiti domenu i hosting sa neke od ovih stranica, malo ću njuskati, pa ću viditi šta mi sve nude i za koju cijenu, a onda idem u izradu weba uz pomoć WordPressa.
Preporucujem ti namecheap, domen za prvu godinu je $9 (nakon toga je $11) i hosting za prvu godinu je oko $16 (nakon toga je $31).
Slazem se za KnowSrv, koliko se sjecam to je od krune sa ljuska foruma, kojeg nažalost više nema.
A za domene su ti već sve rekli
bravo, ko se sjeća ljuske zna ko je Kruno i kakvi su to serveri na kraju krajeva, ljuska je bila na njegovim serverima ako se dobro sjećam
Jeste, lijepa vremena i sjećanja. I sada je i ako forum više nije aktivan mislim
Forum vise ne postoji
Postojimo mi kao uspomena