Kupovina jakih expired domena

Pozdrav, slucajno sam nasao ovaj domen na nekom postu na reditu pre 4 meseca inace taj post na reditu je bio iz 2009 godine znaci skoro 8 godina star rec je o domenu , rsablogs.org.uk
Cekao sam 4 meseca da se oslobodi posto je za org.uk domene potrebno 3 meseca da se oslobodi tj da bude ponovo dostupna za registraciju i evo ulazim danas da vidim dal je konacno istekla da registrujem taj domen i vidim da je ugrabila tj registrovala neka firma:
buydomainnames.co.uk E sad mene interesuje dal je moguce da postoje toliko napredni roboti da ugrabe domenu kao od sale :slight_smile: ja ne mogu da verujem. .

Kad vidis sta sve mogu i rade roboti Facebook-a, ne moze te nista iznenaditi.

Nije to radio robot.
Postoji opcija da se domena kupi i prije isteka. :o:

Da vjerojatno je netko domenu backorder. Ali da postoje roboti koji to rade. Ja sam isto neko vrijeme imao robota koji je svrljao po godaddy aukcijama ali sam brzo odustao od njega jer su pacijenti iz Godaddya trazili membership da uopce mogu na marketplace, neznam jel se to sad promjenilo…

Mogu postojati roboti, ali sigurno neće robot kupiti vrijednu domenu. ona neće niti biti ponuđena na način slobodne kupovine. :blush:
(Vrlo) vrijednu domenu ne kupuje “najbrži prst”, to bi bilo djetinjasto, nego “najveća ponuda”.
He he, :wink: eto nažalost razočaranje za neke. :o:

Da slazem se, ali sa botom mozes odrediti koje domene do koliko para mozes bidati, pa imas i na ebay.com opciju da automatski bida do odredjene cijene proizvode…

Postoje “roboti”, ili kako god da se to zove. Backorder je opcija, ali nikakva garancija. Klasičan backorder registrira domenu unutar nekoliko sekundi od kada postane slobodna, oni bolji u roku sekunde, a oni najbolji u roku nekoliko milisekundi :wink:

Ako recimo netko napravi backorder na GoDaddyu, a DropCatch.com isto želi tu domenu nema šanse da će je GoDaddy dobiti. Ako su dva backordera na istom registraru onda ide aukcija.

Postoje i “roboti” koji nasumce registriraju domene na temelju unaprijed određenih parametara

2 Likeova