Kupujem poboljšanje Google pozicije :D

Pokušao sam sam, ali nisam previše stručan što se ovoga područja tiče. Pokušao sam i sa kupnjom linkova, ali mi se nitko ne javlja. Molio bih savjete na koji način da poboljšam poziciju stranice stare par mjeseci, sa dosta sadržaja (naravno sve unikatan sadržaj). Spreman sam uložiti dosta novca u ovo, ali jednostavno neznam u što da ulažem kada mi se nitko ne javlja na oglase za kupnju linkova… Molio bih pomoć, hvala! :slight_smile:

Baci oko ovdje : http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/f43-seo-link-building/

http://backlinko.com/google-ranking-factors :wink:

Ma jesi mi pametan anteloff?
Dajes mu black hat metode i onda ce te obojica plakati kada vam google de indexira stranice.
LP

1 Like

brijem da je blackhat ucinkovit jednako kao i tarot…mozda nekad u davna vremena…

Slazem se,blackhat moze se koristit za druge stvari ali za poboljsanje pozicija nikako nebih preporucio.

1 Like

@svijetigre Ili nisi pogledao link koji sam stavio, ili ne znaš Engleski jezik. Ne vidim 3. mogućnost.

Evo, čisto primjera radi, jedan topic sa podforuma na koji sam linkao : http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/seo-link-building/722888-rankusnow-com-highest-quality-wh-search-engine-optimization-bhw-sophisticated-backend-technology.html
Ovo je čisti whitehat SEO, kontktirao sam s njihovom podrškom i radi se o ekipi s odličnim feedbackom koji rade na DUGOROČNOJ SEO optimizaciji, za jedan projekt koji sam ih ja pitao, rekli su mi da im je potrebno min. 12 mjeseci za kompletno ostvarenje zacrtanih ciljeva. Bez spun contenta, bez forum, comment spama itd. Jel’ to možda black hat seo?

Dakle, ne suditi po URL-u nego po njegovu sadržaju. Pozdrav.

1 Like

Ma ja kazem da ne preporucujem tu stranicu za link building bio za rucni ili kupovina paketa jer znam kako to sve zavrsi :wink:

@svijetigre Čisto koliko nešto da se kaže i ako nema veze sa vezom.

Alata, ponuda, oglasa, tema kako god, ima i te kako dobrih na BHW ali ih treba znati iskoristiti, slažem se da ima pregršt spam ponuda AKA xrumer, senuke, GSA (koji opet mogu da se služe nečemu ako se pametno koriste) ali ima i dobrih stvari koje gravitiraju između white-black hat ili totalno white hat.

Mislim da ne “brijes” dobro, jer ovu rečenicu kaže svaki klinac koji je malko zagrebao SEO i pročitao ona “osnovna pravila” koja se vrte kad na google upišete “how to SEO” kao što su, unikatan i kvalitetan sadržaj, dobar on-site SEO, anchor diveristy, tekstovi preko 500 reči… i slična pravila

U praksi je situacija nešto malo drugačija, dosta “black” stvari koje možete koristiti verovatno vas NEĆE dovesti do de-indexiranja ili penala bilo kakve vrste TAKOĐE velika je verovatnoca da vam neće ni pomoći u google pozicioniranju, Takođe, u praksi se pokazala tačna pretpostavka da dosta poslednjih (2-3 godine unazad) update-a google algoritama ne utiče uopšte ili bar u prilično manjoj meri na LOKALNE GOOGLE pretrazivace ovde mislim na 3rd world google lokalne stranice zemalja tipa - Kambodža, Moldavija, Hrvatska, BiH, Srbija, Makedonija, Laos, Kongo, Crna Gora i slične… ne mislim na google-FR ili google-ES

Drugo, na primer “umereni i obazrivi spam” da ga tako nazovem mada nije reč koju tražim u kombinaciji sa nekim kvalitetnim manuelnim link buildingom moze pomoci google pozicioniranju a veoma teško da će štetiti. Hocu da каžem da je mit da se penal dobija tako lako to jest na primer jednom AGRESIVNOM xrumer kampanjom na vaš “money site” i vi ste gotovi - de-indexirani ili penalizovani… Tu su čiste gluposti jer bi onda NEGATIVE SEO bio previse lak i toliko masovan da je to strasno. NEAGATIVE SEO prostim jezikom znaci - vi ste pozicionirani bolje od konkurenta, konkurent narucuje 50 agresivnih link spam kampanja, vi ste kroz mesec dana srušeni - problem solved. onda vi to radite konkurentu i tako u nedogled. Nemojte mi samo reci da bi Disavow Tool resio taj problem jer bi vec bilo kasno.

jos sam nesto hteo da napisem ali sam zaboravio, lol, pozdravitekodkuce

a da sad sam se setio, hteo sam jos da pitam @d1namic da li si nasao nekoga ko ti radi to sto hoces, to jest SEO?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey