Laravel 4 Framework

Zanima me koliko clanova ovog foruma je do sada radilo u ovom frameworku i kako vam se cini. Ono, postaje dosta popularan u zadnje vrijeme, ja sam poceo da radim s njim i odusevljen sam brzinom kojom se sve radi.

Inace, do prije neki dan nisam htio ni da pogledam framework, bio sam samo za Core PHP jer s njim radim vec 2 god, ali dolaze druga vremena.

Sta vi opcenito mislite o frameworku (bilo kom), a sta o Laravelu ako ste imali prilike raditi sa njim?

Ako do sada nisi koristio framework onda bi te prelazak na bilo koji preporodio. Međutim, dobro si odabrao.

Ne volim puno da eksperimentišem te vrlo tesko prelazim sa jednog koncepta na drugi ali iako radim sa Codeigniterom volio bi da neko da mišljenje o tom Laravelu. (bolji, gori, jednostavniji??)

Ja ne mogu da pravim nikavu usporedbu osim Core PHP vs Laravel, ali mogu dati link predavanja sa ZgPHP-a gdje covjek objasnjava sta su mu prednosti, a sta nedostaci u poredjenju sa ostalim frameworcima.

A sto se drugih prednosti tice, po svijetu se vec traze ljudi koji znaju Laravel da rade u vecim firmama. Moze se reci da je u usponu…

Laravel4 PHP framework | ZgPHP Meetup

Ne znam za Laravel, ali znam da mi je FuelPHP odličan, djelom zato što mi se sviđa Ruby on Rails, a on je kao neki PHP fork tog Ruby on Railsa, a dijelom zato što se dosta toga može odraditi iz konzole. Čekam neki projekt gdje ću ga moći upogoniti. A do tada, jedan, jedini i nenadjebivi ASP.Net MVC i C#. Svo ostalo su IMHO igračke. :slight_smile:

Aaaa… Pa ima Laravel taj dio za konzole -> artisan se zove. Mocna stvar, bar za mene uz composer

Laravel+Artisan+Github i samo vježbaj i za tili čas ćeš biti spreman razvaljivati u Laravelu i činiti čuda velikom brzinom.

Osobno, mislim da je Laravel nešto najbolje što se dogodilo PHPu u zadnjih x godina.
Inače član sam (i preporučam svakom zainteresiranom) na laracasts.com gdje Jeffrey Way fantastično objašnjava i podučava Laravelu. Nikada dosta učenja, i za 9$ mjesečno imate pristup njegovim videima koji su više nego fantastični… svi o Laravelu naravno, čiji je i on sam najveći fan.

Jeffrey Way je zakon!

Inače, čini se da sam prisiljen napustiti Codeigniter jer je budućnost tog frameworka neizvjesna. Već sam počeo mutit sa Kohanom, al eto baš ću pogledat i Laravel…

Iako nisam više neki veliki fan CodeIgnitera, pogotovo kako ih developeri napuštaju, ali mislim da njihova budućnost nije upitna jer još uvijek imaju tu ogromnu zajednicu koja će ga sigurno nastaviti održavati.

Druga stvar je što Laravel raste velikom brzinom i što je po meni jedna od najboljih stvari koja se PHPu ikad dogodila.
Pogledaj što Jeffrey Way nudi na laracasts.com, imaš čak neke demo klipove koje možeš pogledati i bez da platiš članarinu. Ako želiš mogu ti i poslati koji video kojem tek dobiješ pristup kada si član pa da vidiš koje je kvalitete premium content a i da vidiš koliko brzo s Laravelom možeš činiti čuda, samo se javi u inbox.

Koristio si Codeigniter koliko sam skužio… možeš li mi reći koliko je kompliciraniji Laravel, koliko vičan moram biti u radu s konzolom, je li konfiguriranje jednako jednostavno kao kod CI…

Ako si duže vremena bio uz CodeIgniter, nećeš imati velikih problema s prelaskom na Laravel.
Ne moraš biti previše vičan u radu s konzolom, čak štoviše ne moraš uopće, stvar je samo da ti konzola može pomoći napraviti određene stvari puno brže.

Iako sam napisao Laravel+Artisan+Github, dodao bih još i Composer na listu u smislu najbržeg workflowa.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact