Linkovi u potpisima na forumu (iskustva webmastera)

Pozdrav!

Zanimaju me iskustva vas ostalih vlasnika foruma glede (ne)dopuštanja članovima objavljivanja linkova i oglasa u ‘potpisima’.

Nije čak toliko pitanje SEO-a, jer svim eksternim linkovima se dodjeljuje ‘nofollow’ etiketa, već je stvar dopuštanja free oglasa na forumu čija dostupnost ovisi o prihodu od (plaćenog) oglašavanja.

A, opet, s druge strane tu je famozni cost-benefit u kojemu s jedne prevelika ‘stega’ nekakvim zabranama ovog i onog na drugoj strani pridonosi padu popularnosti foruma odnosno prihodu.

Stoga me zanimaju vaša iskustva i stavovi.

Na ovom forumu nema zabrana u pogledu reklamiranja kroz potpise. Ograničenja su na sadržaj (ne možeš se linkati na nešto ilegalno ili nešto što bi kroz asocijaciju moglo nanijeti štetu poslovanju ovog foruma - imati “destruktivan” uticaj) i na format potpisa (nema sličica, puno redaka i sl.).

Pravila oko reklamiranja u potpisu nikada nisu bila motivirana bilo kakvim “kompetitivnim” uticajem na zaradu, financiranje bilo koga, bilo foruma, bilo članova, već isključivo redom i čitljivošću foruma.

Ilustracije radi, affiliate linkovi nisu dopušteni nigdje u sadržaju foruma, pa niti u prostoru za reklame (ta zabrana nema nikakve veze sa zaradom ovog foruma, već s nekim uređivačko-sadržajnim opažanjima), ipak su dopušteni u potpisu.

Eto, ne znam koristi li ti to što.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja