Little phpMyAdmin Hack (prikaz imena tablice u tabu) + simple life hack

Pozdrav,

nešto što me strašno živcira, dok radim sa phpMyAdminom i imam otvoreno više tabova/tablica …je to što u tabu browsera ne mogu vidjeti o kojoj tablici se radi. Pa moram pamtiti koji tab je koja tablica…ili ih na slijepo gađati, dok ne kliknem na pravu.

Mislim, piše ime tablice u tabu, ali je u bread-crumbu pozicionirana na zadnjem mjestu,a ne na prvom…pa vidljivi dio title-a bude potpuno beskorisna informacija.

Pa reko da zavirim u phpMyAdmin source code i prilagodim to. :slight_smile: …nije bilo teško, pa reko da podijelim taj sitni “hack”.

Sve što treba napraviti je sljedeće:

- 1. ideš u file:  C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\Headers.php
- 2. updejtaš funkciju: getTitleTag() ..tako da modeliraš title na način tagiran sa #premodeled
	
	public function getTitleTag()
	{

		//#premodeled
		    $title = $this->_getPageTitle();
		    $titleParts = explode('|',  $title);
		    $titlePart1 = implode('/', array_reverse(explode('/', $titleParts[0])));

		    $title =  $titlePart1;
		    if(count($titleParts)>1) $title =  $title ."|".$titleParts[1];


	    $retval  = "<title>";
	    $retval .= $title;  // !!!dont forget here insert new $title value
	    $retval .= "</title>";
	    return $retval;
	} 




// Kako doći do ovoga iz nule ? 

	1. Na bilo koju stranicu/tablicu u phpMyAdmin..desni klik i vidi source code
	2. Napravi search po <!DOCTYPE HTML> unutar cijelog phpMyAdmin foldera, vidi gdje se sve pojavljuje
	3. Pošto se pojavljuje na više mjesta, izmjeni nešto sitno u nekom meta HTML tagu i vidi da li se ta promjena affekta na source code phpMyAdmina, ako da..našao si template file za HTML
	4. Nađi gdje se generira title...tražeći tag <title>
	5. Vidi gdje se vraća vrijednos titlea i modeliraj ga po želji...

P.S. ne natječem se za tutorijal, ali ako je slučajno još aktivno, zašto ne. :slight_smile:

Btw. ovaj simple tutorijal ima zapravo tri lekcije:

  1. Kako si prilagoditi title u phpMyAdminu
  2. Opisan općenit pristup rješavanju takvih problema. Nije neka nauka…ali za one koji nebi znali od kuda krenuti, ovo bi mu moglo otvorit oči.
  3. I zadnje, rekao bih i najbitnije u cijeloj priči, mada je izvan ove priče. Uvijek si vodite “How to do” history. Ovaj dio koji sam qoutao, nisam konkretno pisao za forum nego za sebe. Kao podsjetnik za jednog dana kada ću htjeti ponoviti radnju da ju imam crno-na-bijelo.

Imam jedan folder koji se zove “How to do” i praktički sve što napravim završava u tom folderu. Naravno, kateogirizirano po sub folderima, jer “How to do” upute si valja voditi i za programiranje …i podsjetnik za neku instalaciju programa (naravno, ako je imala tricky part u sebi) …a možete si voditi i za općenite stvari u životu. Npr. lista potrebnih stvari za kampiranje. …tako da ne morate svaki puta razbijati glavu što sve treba ponesti. Naravno, ako na kampiranje idete češće od jednom u životu onda ato ima smisla, stvari koje ćete napraviti jednom u životu, ovakav podsjetnik nema nekog smisla. Al sve što zahtjeva proces razmišljanja i prisjećanja, ako se jednom obavi…značajno se štedi vrijeme ako se uloži još par minuta da arhivirate sami sebi korake koje ste već jednom prošli.

Meni je moja “How to do” lista zlatna vrijedna, pa eto…možda nekoga inspirira. :slight_smile:
A dobra se pokazala i u poslu u suradnji sa kolegama, jer ako sam nekoga htio uputiti da napravi nešto što ja znam, a on ne…dovoljno mu je da kopiram svoj “how to do” file i tamo ima sve raspisano po koracima.

HINT2: pišite si te liste kao da ste “najveći kreten”. Jer to možda i jeste xd. Svakako, nakon par godina kada vam zatrebaju i kada zavirite u svoje “how to do” liste, proklinjat ćete sami sebe za svaku sitnicu koju si niste napisali. Koja vam se možda prije par godina činila trivijalna…ali nakon što ispari iz sjećanja, više nije trivijalna. :slight_smile:

To bi bilo otprilike ono što su nas učili u školi i na faksu: "Iako je sve zapisano u knjigama, vodite si vlastite bilješke. Jer u njima ćete se bolje snaći. "

žž.

8 Likeova

Samo mali ispravak, kod mene se nalazi u : C:\xampp\phpMyAdmin\libraries\classes\Header.php

Jep, pretpostavka je da se ne nalazi na svakoj verziji na istom mjestu…zato sam i opisao korake kako se može naći taj file, ako nebi bio na zapisanoj putanji.