Local i remote server

Kako sinkronizirate podatke sa local na remote server ?

Koristim FileZilla i SublimeText2 editor, ali mi je postalo već naporno svaki puta osvježiti lokalni folder i drag&drop na server. Postoji li mogućnost sinkronizacije u FileZilla, vidio sam da je moguće kupiti plugin za SublimeText2 da mogu otvarati ftp, ali zanima me riješenje sa FileZillom.

Znam da se može u Notepad++ i imam tamo riješen ftp. Ali mi je sublime nekako prirastao srcu i ne bih ga napustio.

Ja se u ovoj situacji pitam , zašo postoji potreba da se to radi vrlo često. Ne mogu li se neke stvar i lokalno testirati, jer imam neki osječaj da se ovdje koristi vanjski server za neka testiranja. Osim možda u situaciji kada je to nemoguće testirati na lokalnom serveru.

Postoji potreba iz razloga što kolega i ja radimo zajedno. Najčešće ja radim od kuće, a on u firmi. Pa se zna dogoditi da mu pregazim aplikaciju kada uploadam svoj folder sa aplikacijom.

On koristi notepad++ i radi live na serveru. Kao što sam već naveo meni je SublimeText2 draži i htio bi njega koristiti zajedno sa FileZilla-om. Zato me zanima postoji li neki način sinkronizacije FileZille i localhosta.

Postoj bolji način za takvu situaciju, a to je verzioniranje koda, nešto kao GIT. Postoje i druga slična rješenja koja koriste iste principe.
Prelazak na takav naćin rada zahtjeva jedno vrijeme prilagodbe, ali nakon toga nećete drugačije ni znati raditi.

SVN, GIT, Tortoise, VVS, anyone??? Pa to su osnove programiranja u timu, Proguglaj malo, ovo što vi radite je n.e.d.o.p.u.s.t.i.v.o.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact