LogIT se preselio iz Varaždina u Rijeku

Čitam da su se preselili i čudim se :), a opet kad malo promislite oni znaju najbolje za sebe što je dobro. Doselili mi se u sudsjestvo a ja nisam ni znao pff :slight_smile: heh

Agencija logIT preselila iz Varaždina u Rijeku

Šta vi kažete na ovakav poslovni potez LogIt-a

Sretno

Hvala Trnac. A VIC ti ako si u susjedstvu, pa dođi i navrati na kavu.

Rijeka je puno ljepše mjesto za život od Varaždina, osobno bi se rado tamo preselio :slight_smile:

Varaždin je prekrasan mali grad i ima svoje čari (za život) ali Rijeka, poslovno gledano iz mog novijeg iskustva, nudi PUNO veće mogućnosti.

U Rijeci sam proveo 5 godina, u Varaždinu 1 dan.
Rekao bih da je VŽ bolji za život, a RI za poslovanje.

Hvala Višnja na pozivu za kavu, svakako ću navratiti ovih dana kada stignem.

Pomalo sam zbunjen, o kakvom vi “poslovanju” u Rijeci govorite? Kakve prednosti? Pa u Rijeci nema ničega, a ako radiš a vanjsko tržište nema ni zračnu luku koja funkcionira za otići na put kada zatreba.

Sad mi je palo na pamet da su vani aerodromi uredno spojeni sa željeznicom - jednostavno sjedneš na vlak nedaleko od svoje kuće i iskrcaš se praktički na zrakoplovnom terminalu. A iz Rijeke zapravo ne možeš niti vlakom pošteno do Zagreba. A autobusom pretpostavljam moraš presjedati na aerodromski bus na autobusnom u Zagrebu - pa ti ispada 1 h ranije minimalno moraš biti na aerodromu, 4 sata računati za bus, 1 sat za rezervu… ispada da moraš noćiti u Zagrebu da bi išao na put avionom iz Rijeke. A kladim se da na Plesu niti nema hotela.

To je možda najbolji pokazatelj ravnomjernosti našeg razvoja.

Upravo tako. Ja sam 10 godina zbog posla morao vise puta mjeseci letjeti u inozemstvo, na srecu ili nesrecu supruga je zadnjih 7 godina u zagrebu pa sam isao dan ranije i prespavao gore. Prije toga sam morao kretati u 3 ujutro kako bih uhvatio jutarnji let. Za nekoga tko ima takve potrebe i obaveze Split koji ima redovne medjunarodne letove je bolja opcija od Rijeke, pa cak i Zadar. Rijeka je od prometnog cvorista postala skoro pa najizoliranije mjesto u drzavi. Zracna luka gotovo i ne postoji, brodska linija za jug je ukinuta, ostala ja samo autocesta koja vodi jedino do Bosiljeva jer je pravac za Zutu Lokvu odgodjen do daljnjeg a na zapadu se jogune Slovenci i autocesta zavrsava na granici. Nemojmmo zaboraviti da je nedavno ukinuta i jedna od tri zeljeznicke linije za Zagreb, a Autotrans je prijevoznik sa vjerojatno najskupljim voznim kartama.
Rijeka je odlicno mjesto za poslovanje ako ne moras nikamo ici (ili eventualno do Zagreba, ali onda si mogao odmah i ostati u Zagrebu). Mislim da ova odluka ima manje veze sa poslovnim a vise sa privatnim razlozima. :slight_smile:

Definitivno bi bilo odlično kada bi se izgradila brza pruga prema Rijeci - da se sa lijepim vlakićem što vozi 180 - 250 km/h može stići za 45 minuta, sat vremena. Na taj način bi se Zagreb i Rijeka mogli spojiti u jednu cjelinu. Ja sam pobornik ideje da čovjek može živjeti u Kninu, a raditi u Zagrebu, primjerice. Time bi se riješili mnogi problemi. A danas je upravo željeznica ta koja omogućuje takve dnevne migracije.

Krasno bi to bilo, ali jos malo pa cemo do Zagreba eventualno drezinom.

MojPosao.net - Istra prvi put bogatija od Zagreba!

Rijeka nije u Istri.

Nego u Primorsko-goranskoj županiji.

Aha, ma sve je to tu, sumljam da Rijeka zaostaje :slight_smile:

Kao prvo, Logitu želim sve najbolje.

Ali, firme bježe iz Rijeke. Rijeka je najveća moguća vukojebina, a lokalni posao mogu dobiti samo oni sa sdp članskom… Rijeka je potpuno izolirana, industrija je totalno propala, šport gotovo da ne postoji, kultura je u totalnom rasulu. Mislim, živim u Rijeci cca 40-ak godina i svaki put kad se vratim (živio sam u USA, u Austriji, u Njemačkoj, u Zagrebu, puno putujem na više dana/tjedana u razne krajeve / države) - ostanem šokiran. Sivi prljavi grad sa prljavim morem, a geslo mu je “sami protiv svih”. Rijeka je od drugog grada u RH postala po veličini 3. ili 4. jer je najveći odljev ljudi u Hrvatskoj iz Rijeke i ove županije. Po gospodarskoj snazi Rijeka je pala još dublje. Cijene nekretnina su više nego u Zagrebu, a svi koje znam razmišljaju ili planiraju odlazak iz Rijeke. Čak je i luka u banani…

1 Like

Šljakeru, nije sve tako crno, Rijeka je propala po dosta stvari, kao uostalom i osatak RH, ali Rijeka će dobit novu vezu sa ZG-om (željeznicu zadnje generacije) i tako vratit luci važnost (pogotovo jer cijena benzina ide u nebesa) što bi trebalo vratit barem dio industrije. Autom si u civilizaciji za sat vremena (ZG, SLO, ITA), predivan krajolik, more, učka, istra na 30min, lika, velebit i gorski kotar isto tako…di ćeš bolje.

U Rijeci sam bio nekoliko puta i taj grad definitivno ima ono nešto, uz Zagreb, u kojem sam rođen i živim jedina 2 mjesta u RH koja su mi sjela na prvu i gdje bi bez problema mogao živjet su Rijeka i Zadar.

Treba živjeti u Rijeci pa vidjeti… Još je gore ako živiš i negdje drugdje ili puno putuješ pa možeš uspoređivati.

Meni je u Hrvatskoj (od gradova, premda preferiram ruralne krajeve, prirodu) bolje mjesto za život Zagreb, pa Zagreb, jesam li rekao Zagreb, Split, Zadar, Vinkovci (puno dragih ljudi), Našice, Varaždin, Čakovec pa čak i Osijek. Sve sam te gradove upoznao i svaki ima više duše od Rijeke. A ako već moram biti 30 min od civilizacije, zar nije onda bolje živjeti na seoskom imanju?

Ja živim u Rijeci (tj prebivam) i puno mi je ugodnija od ZG-a. Doduše, u ZG sam išao samo na jedan dan max, ali u Rijeci mi ništa ne fali. Negativne su pak strane to što je grad dosta depresivno obojan, i smrad na određenim mjestima.