LOPOVLUK! Produženje COM domene na godaddy €27.62

što je ovo koja je to fora, ističe mi domena sutra, a moram ju produžiti. Doveden sam pred gotov čin. godaddy privacy = €9.99 i produženje domene za narednu godinu €14.99, i takse €2.50?

ne želim tako skupo plaćati, trebam savjet što da radim dali mogu prebaciti domenu negdje i kako da jeftinije prođem?

Mozes na Namecheap za oko 9 $ sa kuponom i besplatnim whois guardom za prvu godinu. Transfer mozes zavrsiti za par sati, samo moras uraditi release sa GoDaddy-a.

@Boris_ pa to je za godinu dana, nije mjesecno?
Ako ti nekoliko dolara znaci na godisnjem nivou onda zatvori sajt i radi nesto drugo.

1 Like

Tako se meni nesto slicno dogodilo danas. Isao sam registrirati domenu na 1and1.com vidim 0,99$ super idemo po .com domenu.

Sve super odradim ja i registraciju i ispunim sve potrebne podatke. Idem placati preko PayPala kad vidi cuda naplate mi 19,99$ + 1,17$ za .com domenu.

Naravno piso sam odma supportu paypala i novac ce mi biti vracen a domena nije registrirana. Moram napomenuti da kad mi je novac skinut da ni nakon 2 sata domena nije bila registrirana.

Zato sam ja sve domene prebacio na namesilo.com. .com domena košta 8.99$, renew isto toliko, a whois je free zauvijek, ne samo prvu godinu.

2 Likeova

NameSilo je predobar sto se toga tiče, free whois, registracija 8.99 kao i produženje svake sledeće godine.
Kod njih sam zbog toga već 2 godine…

2 Likeova

I aj sam na Namesilos za 8.99. A koristim i godaddy jer jos neke domene su mi tamo i cekaju preseljenje na namesilos.

I onda vidim da mi Godaddy nudi ne 14.99$ za Domenu nego 9.99$. A ja si mislim WTF, kako su dobri sto mi daju popust. Mogli su staviti da mi daju miljunski poust. Da necu platiti 1 000 000$ za domenu nego samo 14.99$ i ja bi kupio i bio jako sretan sto Godaddy postoji.

Citaj:
Mrs marketinska bagro prevarantska.

Mislim da ne možeš u tako kratkom roku prebaciti domenu, mislim pred istek.

Inače ja sve radim sa godaddy i ne mogu se požaliti na njih.

1 Like

Ja sam 5 dana prije isteka startao rpebacivanje na Namesilos i prebacilo se.

Mada, da, treba barem 7 dana prije prebaciti.

A o Godaddyu sam i ja imao solidno misljenje prije 10 godina. A sada imam samo sve najgore o njima, njihovi serveri i hostinzi su za ■■■■■, a domene su im najskuplje na trzistu.

Tko voli slabu kvalitetu i placati vise nego sto bi trebao slobodno izvoli.

Godaddy je iamo jedino smisla da su dali domenu za 1.99 za prvu godinu, ma ni to mi vise nedaju, pa jednostavno enma smisla da sam tamo.

Ipak je moguce uraditi transfer domene za samo par sati. Postoji opcija u GoDaddy accountu koja omogucava da se domena odmah po approvanju transfera propusti nakon nekih 15 minuta na novi registar. Provjereno, uradio sam to na stotine puta do sada.

1 Like

pokfrenuo sam transfer, koji košta oko $7,5 na namesilo pa cemo vidjeti

Uspio sam rijesiti ovo oko placanja ali nista mi sada tu nije jasno jer domena nije jos registrirana a uredno mi je skinuto 1,17$

Taj drugi mail još nisam dobio. WTF.

Ako si prije toga iskljucio domain lock, samo prati mail i kad zavrsis ne zaboravi prihvatiti na GoDaddyu pod Transfers -> Pending Transfers Out -> Accept/Decline -> Accept -> Ok. I to je to.

1 Like

@Base upravo kliknuo ovaj korak Pending Transfers Out na godaddy, hvala ti na tome. :slight_smile:

Moja_domena.com has completed transferring! The registrar you are leaving has approved the transfer request.

  •    The domain has been successfully transferred and should now be available in your Domain Manager!*
    

Još bolje od svega je da je domena produžena i da vrijedi do 10.05.2017. sve sam platio $7,39? ne kužim, očekivao sam da je to uplata za transfer a ne za produženje domene? gledam na pay palu nisu ništa drugo naplatili.

Hvala svima na brzoj reakciji!! :smiley:

Transfer uvijek produži domenu za godinu dana. Ako recimo domena ističe 16.12.2016. i napraviš danas transfer ona će doći na novi registrar i vrijediti do 16.12.2017. i to je uključeno u cijenu transfera.

Transferi sa GoDaddya se mogu odraditi u manje od sat vremena, samo je potrebno potvrditi transfer unutar GoDaddy accounta kako je netko gore opisao. Napravio sam to puno puta pa je sigurno tako. Zadnji put sam to napravio prije par dana.

Slucajno sam naisao na ovu temu i bio sam u istoj situaciji.

Domena mi je isticala na GoDaddy-u trebalo mi je 18 eura da je produzim. Istu sam prebacio na namesilo i platio transfer i ujedno produzenje za 8$.

Samo sto mi je domena trenutno nedostupna. Mislio sam da ce se sve automatski podesiti ( NameServers ).

Da li moze kratki hint kako da podesim istu da mi sajt koji je hostan na GoDaddy-u ponovo bude dostupan.

Meni je prebacilo iste nameserverebi radi sve bez podesavanja, ali ako ti je sajt hostan na goodady vjerojatno trebas podesiti nameservere od goodady na novom registru i mozda dodati domenu kao addon u cpanelu.

I sad je to njima odgovor sto su mi ukrali domenu.

Pozovite se na ICANN ako imate problem kod registra!

Sve je navedeno u službenoj dokumenatciji ICANN-a koju su dužni poštivati svi domenski registri:
https://www.icann.org/resources/pages/name-holder-faqs-2012-02-25-en