Luka Modrić i transfer

Što mislite o priči oko transfera Luke Modrića?

Luka je kao sportaš uzorit, tu nema dileme. Danas je jedan od najtraženijh “roba” na nogometnom tržištu, posebice zbog toga jer se nalazi u “malenom” Totenhamu i veliki igrači smatraju da takve igrače mogu uzeti samo tako.

No tu je jedan problem, Totenham neprodajom Kranjčara u prošlom prelaznom roku je poručio da im nije problem jednog takvog igrača imati na klupi. Sad je priča počela oko Modrića. Modrić za razliku od Bale nije igrač čiji se trenutak čeka već Modrić je jedna od osovina Totenhama.
Koliko čitam on je u taj klub došao za onda vrlo velikih 16 milijuna funti. Danas za njegovo odlazak Totenham ima ponudu od 22 miljuna. Što je ipak smješno. Igrač je koji još ima 5 godina pod ugovorom.

Izgleda da čak niti nema nikakve odštetne klauzule na koju bi se moglo pozvati već sve ovisi o Totenhamu.

Moje mišljenje jest da Luka ipak malo pretjeruje i ne ponaša se profesionalno. Chelsa je bacila oko na njega i on pokušava na silu otići iz kluba zaboravljajući da je njegvo da igra za Totenham još 5 godina.
Nikom nije u interesu da on ostane ako želi otići ali zar se nije Modrić malo previše potrudio to pokazati svijetu. Nisam to očekivao od igrača/čovjeka njegovog kalibra.

Ispod koji 35 milijuna mislim da bi bilo glupo pustiti takvog igrača. Zašto Modrić strpljivo ne čeka takva ponudu već ide na ruku velikom klubu koji ga želi i to na štetu klubu koji mu je otvorio vrata elitnom nogometu.
I zašto na kraju krajeva sebe pokušava prikazati kao žrtvu u toj priči kad u svijetu profesionalizma odan si onom tko plaća bez obzira na sve.

Sada nekako ispada da je “velikan” u pregovorima sa Lukinim menađerom sve dogovorio a sad se radi pritisak na “maleni” Totenham da popusti.
I to na prvu ozbiljnu ponudu velikog kluba.
Znam da će u Chelsea dobiti priliku za sam vrh ali ovo je jedna od situacija zbog kojih je suvremeni nogomet na lošem glasu, gdje veliki kupuju sve što valja i onda gaze pred sobom. A u ovom slučaju čak i igrač ide na ruku velikana.

U cijeloj priči više vjerujem Modriću, nego jednom Levyju. Luka Modrić nije tip igrača koji pod svaku cijenu želi otić iz kluba, već će pokušat dogovorit sve s klubom. Čisti primjer je da ga je Dinamo uspio zadržat još pola sezone, kada je već bilo izvjesno da će otić. Već se pisalo kako ide u razne klubove, ali nakon razgovora sa Zdravkom Mamićem dogovorio je ostanak još jednu sezonu. Kako Dinamo nije prezimio u Europi, prodali su ga nekon 6 mjeseci jer Dinamu Modrić ne treba za HNL.

Ako se u toj priči mogao dogovorit s Dinamom, kada praktički nije imao osiguranu egzistenciju, siguran sam kako bi se on dogovorio i s Tottenhamom, kada mu novac ni približno nije primaran, samo da je Levy imao želju za dogovorm. Tj, prema riječima Luke Modrića, kada je prošle godine produživao ugovor na 5 godina, dogovorio je s Levyjem da ako dođe kakva ponuda velikog kluba (što Chelsea jest), da će sjest i porazgovarat. Sada kada je ta ponuda došla, Levy ne želi pustit Modrića, ne želi nać neku sredinu i neko rješenje, već izričito donosi odluku da Modrić ostaje, jer eto, Modrić ima ugovor na 5 godina.

Mislim da Modrić želi otić u Chelsea jer u tom klubu će se borit za naslov prvaka, igrat će Ligu prvaka gdje je također u realnoj prilici za osvojit ju, a uz sve to, i primanja će bit veća. Da je Tottenham kojim slučajem ove sezone uhvatio Ligu prvaka, da se pojačao i najavio pohod na domaće prvenstvo i Ligu prvaka, tada bi vjerovatno i Modrić htio bit dio toga. Ovako, kada klub nije pojačan, a konkurencija se strašno pojačava (puno novaca troše bogati vlasnici drugih klubova), on jednostavno ne vidi smisao igranja i borbe za 7-8 mjesto u prvenstvu. Normalno je da čovjek želi nešto postić u životu, nešto osvojit, i napredovat iz godine u godinu!

To je moj pogled na to. Luka mi je jako drag igrač jer navijač sam Dinama, puno je dao Dinamu, i pristao je ostat kad je klub od njega to tražio jer nam je bio potreban.

PS Cristiano Ronaldo je silom prilika htio u Real, iako je Manchester United zadnjih godina puno uspješniji u svim natjecanjima. Ako jedan Man Utd ne može svoju zvijezdu na silu zadržat, ne može niti jedan Tottehnam.

[quote=“mrcina”]
PS Cristiano Ronaldo je silom prilika htio u Real, iako je Manchester United zadnjih godina puno uspješniji u svim natjecanjima. Ako jedan Man Utd ne može svoju zvijezdu na silu zadržat, ne može niti jedan Tottehnam.[/quote]

E zbog toga je priča baš različita. Manchester je fino naplatio odlazak superzvijezde (80 milijuna).
Modrić želi otići za cijenu koja nije za trećinu veća od vrijednosti od kad je došao.
Mislim, jel Modrić ne vrijedi barem jedamput ili dvaput više prije nego što je došao u Totenham?

[quote=“gorrc”]E zbog toga je priča baš različita. Manchester je fino naplatio odlazak superzvijezde (80 milijuna).
Modrić želi otići za cijenu koja nije za trećinu veća od vrijednosti od kad je došao.
Mislim, jel Modrić ne vrijedi barem jedamput ili dvaput više prije nego što je došao u Totenham?[/quote]

To je malo teška usporedba. Više sam ju koristio da kažem kako jedan United ne može zadržat igrača kad on glavom ode iz kluba, ali to nisu baš iste situacije. Ovako…

U trenutku odlaska Cristiana Ronalda U Real, isti taj igrač je s klubom osvojio sve što je osvojit mogao (dobro ne doslovno sve, ali sve bitno), zabio je rekordan broj golova u sezoni, pa bio najbolji igrač Uniteda i svijeta. Takvog igrača normalno da se mora dobro naplatit. Posebno kada te kupuje Real Madrid, koji kad naumi nekog kupit, daje astronomsko visoke cifre za igrače.

Tottenham nije veličina koja je Manchester United. Uz to, nisu ostvarili neki poseban rezultat ove sezone, i normalno da se ne može očekivat da će naplatit jako dobro Modrića. Moja procjena je da će kad dođe ponuda od oko 30-35 mil €, da će Levy morat popustit i da će pustit igrača da ide. Levy je izgubio Modrića, to je gotovo sigurno, ovo sada što radi je pokušaj da što više para iz transfera izvuče.

Ponavljam, da je Levy bolje odigrao ovo sve, vjerujem da bi priča bila totalno drugačija, i da bi Modrića i iduće sezone gledali u dresu Spursa.

Ja kao navijac Manchester Uniteda svim srcem želim (kao i Ferguson) da Luka dodje u United. Mislim da je upravo on tip igraca koji moze zamijeniti Scholesa!

Kriv je Modrić.
On je profesionalac pod ugovorom (kojeg je obnovio prošlu godinu).
On isto tako sada ‘prodaje’ nekakvu priču ‘ja naravno treniram i dajem sve od sebe’, ‘ipak sam profesionalac’ i slične priče, međutim, u isto vrijeme poručuje kako je nesretan, kako želi otići i tako vrši pritisak na vodstvo kluba, i to javno, i na taj način dovodi klub u nezgodnu poziciju.

Jedino je upitno koliko to radi Modrić kao osoba, a koliko njegov menađer.

našao na webu mišljenja zašto Modrić toliko vrijedi. Problem je njegova statistika.
A uspoređuje ga se sa igračima koji igraju u Man, Chelsea i Arsenala.
Zaboravljaju da je još nedavno Totenham bio “davljenik” a i da Luka nema baš toliko slobodu kakvu imaju igrači s kojima se uspoređuje.

je ne znam zašto tolike novce davu za Luku Modrića, mislin ja bi trča za milijun ne triba 2 haha

Sad ozbiljno šta vi mislite da on odlučuje o tome bit će mu kako Mamić kaže još je on pod ugovorom s mamićem ko i svi ostali ne budite glupi

[quote=“gorrc”]našao na webu mišljenja zašto Modrić toliko vrijedi. Problem je njegova statistika.
A uspoređuje ga se sa igračima koji igraju u Man, Chelsea i Arsenala.
Zaboravljaju da je još nedavno Totenham bio “davljenik” a i da Luka nema baš toliko slobodu kakvu imaju igrači s kojima se uspoređuje.[/quote]

To je sasvim logično. Da malo više zabija i asistira, tj, da ima više slobode u igri, sigurno bi više vrijedio. U većem klubu, uz bolje suigrače, i slobode će bit više, a time i golova i asistencija. A tada će se moć vidjet i njegova prava vrijednost.

Nad svima njima mamić ima likvidarske ugovore (je li se tako kaže)

I uspoređuju Modrića sa Van der Vartom koji se vratio sa ljetovanja iz Španjolske u zakuhtali Totenham… sramota.

Toress vrijedi 50 milijuna???

No bez obzira na transfer, sam odlazak je greška od Modrića, ima tek 22 godine.
Može upasti u kotao prekaljenjih igrača (da ne kažem **ebača bilo čega) koji će ga smljeti samo tako. Nebi bio ni prvi ni zadnji.
Ako je Zidane postao punokrvni igrač sa 24 ja ne vidim razlog da Modrić srlja i u sebi traži novog Messija.

Brazilici su zadnje vrijeme harali Europom ali Zidane je sa 24 bio tamo gdje je i bio sa 34. Mladi lav pa Stari lav. Brazilici su dali dvije do četri sezone i svoje odsvirali.

Zato mislim da Modrić srlja, ne ponaša se profesionalno i njemu i njegovim menađerima su zasjala velika svijeta a reko onaj neki lik ne idi malen ispod zvijezda.

U tim velikim klubovima, to nisu samo vezni igrači, to su igrači koji dominiraju, koji kontroliraju teren, igru. Modrić pokušava uskočiti u njihov vlak jer može igrati 90 minuta. To je naivno.

A još malo kruha da pojede u Totenhamu mogao bi biti veličina. Pa kad dolazi u Chelsea, ja sam Luka zvan Totenham, a ne ja sam Luka iz Totenhama:lula:

imam dojam da me ignorirate ZVAT ĆU MAMIĆA ha ahhaha

Naravno da te ignoriram, kad pišeš bljuzge. Pametnom dosta.

VdV je statistički jako puno dao Tottenhamu ove sezone, pa zato njega uspoređuju i tvrde da više vrijede. Uvijek će se više cijenit golovi i asistencije nego nešto drugo. Iako, po mnogim stručnjacima (a i po meni), Modrić je puno bitniji igrač Tottenhama.

Ovdje je, kao i općenito kod transfera (pa tako i Modrićevog), jedino pametno napisat - igrač vrijedi koliko je za njega neko spreman platit. Nekakve naše procjene su uzaludne i nepotrebne.

[quote=“gorrc”]No bez obzira na transfer, sam odlazak je greška od Modrića, ima tek 22 godine.
Može upasti u kotao prekaljenjih igrača (da ne kažem **ebača bilo čega) koji će ga smljeti samo tako. Nebi bio ni prvi ni zadnji.
Ako je Zidane postao punokrvni igrač sa 24 ja ne vidim razlog da Modrić srlja i u sebi traži novog Messija.[/quote]

Chelsea ima problema u veznoj liniji. Michael Essien je zadobio težu ozlijedu, i duže ga neće bit na terenu. Frank Lampard već na leđima ima 33 godine, i njegovo vrijeme se bliži kraju. To otvara mjesto za ulazak Modrića u prvi plan.

Isto tako, ne znam od kud ti to, ali Modrić nema 22 godine, već ima 26 godina. Vrijeme je da i on nešto osvoji u karijeri. Pa neće valjda s 31om godinom, kad mu istekne ugovor s Tottenhamom, tražit sreću u nekom velikom klubu?!

Nije profesionalno, no opet, ako je uistinu bilo nekog usmenog dogovora s Levyjem, i ako je Modrićeva strana priče istinita, on se ponaša kako se ponašaju prema njemu. Vraća istom mjerom. Treba nekad pokazat zube, da ne može sve bit po Levyjima, Abramovićima, i sličnim!

Ako si gledao Tottenham prošle sezone, onda si vidio da Modrić dominira terenom. Pravi vođa, i onaj koji dirigira igrom Tottenhama. Hej, pa ne bi jedan Sir Alex Ferguson rekao da je Luka Modrić najbolji igrač Premiershipa da on nije kvalitetan igrač!

Nema mjesta napredovanju. Tottenham ne ulaže, konkurencija ulaže. Ponavljam, Modrić ima 26 godina, želi osvajat trofeje, ili se barem borit za njih do samog kraja. To u Tottenhamu ne može i on zato želi otić u klub u kojem to može.

e da, ak ima 26 onda je u redu, ja sam mislio da je puno mlađi od mene:)


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja