Bok ekipa,
Imam jedan problem pa bi zelio provjeriti da li je neko imao slicnu situaciju.
Imam macbook pro 13" 2017 god. (2.5 i7, 16GB ram, bez touchbara) i mislim da imam problem sa zagrijavanjem, ako koristim samo chrome osjetim da se vrh top case bas ispod macbook pro natpisa zagrijava bas se osjeti da je toplo na dodir.
Nemam nikakvih malwarea, disk nije popunjen niti 30%, ne radim nista sto je heavy niti pokrecem takve programe ali taj dio se zagrijava ali ventilatori miruju ili se vrte na 1200rpm
Znam da je chrome problem sam po sebi, ali da li bi stvarno trebao da se zagrijava kada samo njega koristim?
Zelio bih cuti i vasa iskustva ako imate slican model.
Probao sam i u Incognito modu, nisam primjetio neku razliku. Iskljucio sam sve extenzije i u normalnom modu, ali recimo dok koristim znaju CPU oba skociti na preko 60C (do 67C) u trenutku pa spadnu na 57C i slicno ali vecinom to bude preko 52-53C koliko mogu primjetiti.
I dio iznad tastature bude zagrijan kao i bottom laptopa.
Pa Chrome jest u neku ruku zahtjevan app, a sad zasto ti se laptop zagrijava, pa mozda je problem bas u tome sto ti se ventilatori ne vrte? Probaj neki game pokrenuti, nesto sto trosi puno resursa… sumnjam da je problem specifican za Chrome.
Slazem se za chrome, ali i kada koristim safari umjesto njega ne bude bas neke prevelike razlike.
Ventilatori se pale ali na vecim temperaturama, ako nesto instalira a dugo traje zna se upaliti na skoro full, nekada idu na 2000-3000rpm. Uglavnom oni rade.
Ma ništa Chrome. To je moj glavni preglednik, i evo sada imam 5 tab upaljenih, bude i više, na starom TOSHIBA laptopu i nemam problema nikakvih. Dio hardvera tebe zeza.
Postavit cu sutra da bude odmah 3000rpm dok ga budem koristio za programiranje jer cu uz chrome imati jos vise stvari otvorenih plus monitor pa cu vidjeti kako ce se ponasati. Hvala za savjet!
Web ili mobile, zavisi kako kada. Ali u oba slucaja slicni toolsi su otvoreni s obzirom da ne koristim pretjerano emulatore vec fizicki device kada radim mobile.
Trenutno imam instaliran samo iStats (ne da bih palio ventilatore nego da pratim statistiku temperature i usage CPU-a).
Imao sam instaliran i Macs Fan Control medjutim negdje sam procitao da nije pametno mijenjati standardni algoritam paljenja ventilatora koji je Apple napravio.