Maggare.com

Evo ja bi ovaj webic naveo kao nesupjelim, iako je pokupio ii neku nagradu sa pogleda ulozenog rada i zarade je neuspio.

Ideja je bila, ok ako cro-rss i onaj nekad naslov.hr imaju tako visoku posjecenost, da ce i ovaj moc nesto ulovit. + opt za mobitele da ljudu mogu sa njih gledat i koristit site.

Realnost je da je najmanje ljudi sa mobitela koristilo site, jednostavo vise vole apps.
Cro rss ima mrezu sitova, authority vrijednost itd uglavnom trebalo bi puno truda da se neki RSS agregator dogura na neku visu razinu posjecenosti.

Uz sve to, zarada preko ggleta koja je bila osnova, kako nam je trziste lose bi se dogodila tek kada bi posjete bile u desecima tisuca sto je daleko od postignutog a i moguceg.

Pa sad, vidim da nitko nista ne stavlja a ni komentira. Svi uspjesni u svojim projektima/srame se staviti/nadaj se da ce nesto bit ?

-Neke vijesti su prikazane više puta za redom
-Možda postaviti ikonu koja vraća na predhodnu stranicu
-Možda postaviti reklama nekih drugih dimenzija (kao natpis 468x60) ili nešto takvo
-Možda dodati više kategorija : Poznati,Zabava,Kultura…
-Možda malo veći font

i poraditi na reklami i možda bude nešto od toga :slight_smile:

Kada je pokrenut servis?

Ja sam došao do vrlo inteligentnog zaključka da mi za jedan projekt treba 3 (tri) godine.
Ako nakon 3 godine web ne vrati uloženo vrijeme i novac ili domena i nakon 3 godine ostane prazna, onda je stvarno propalo.

fulo si s domenom.
naslovnica.info slicno ko tvoj site samo upamtljivo ime

topvijesti.info slican sajt tvome… radio dobro dok me Dnevni avaz nije odlucio tuziti jer sa im uzimao naslov, prvu recenicu i linkao nazad na njih.

itbaza.com - jedno vrijeme dobro posjecen sajt (oko 1500 posjate dnevno) o IT tehnologiji, medjutim nakon 3 godine pisanja tekstova (preko 4000 vijesti, testova, i specifikacija mobitela/komponenti)) izgubio sam volju, mada ne zalim, zaradjivao je vise nego sto je trosio, ai dalje zaradjuje.

[quote=“trnac”]Ja sam došao do vrlo inteligentnog zaključka da mi za jedan projekt treba 3 (tri) godine.
Ako nakon 3 godine web ne vrati uloženo vrijeme i novac ili domena i nakon 3 godine ostane prazna, onda je stvarno propalo.[/quote]

Kako se ovo danas rijetko čuje… A svi bi trebali tako razmišljati… I na netu i u RL…

Nije to los pristup, samo je pitanje ako puno vremena ulazes u projekt(e) od cega zivjet. Ja sam istina za mnoge izgubio volju nakon pola godine, mozda i zato jer sam za neke ocekivato da ce se vise uhvatiti, tj da necu ovisti samo o SEOu.

Web projekti nisu sprinterska disciplina. To je više maraton.
Ako na početku “spičkaš” energiju i volju, lipsaš dok se ostali još nisu ni zagrijali.

Trnac je zaboravio pripomenuti da je njemu sasvim svejedno na to da li projektu treba 3 ili 5 ili 1 godina za pokazat se uspješnim ili ne uspješnim, s obzirom na to da ima sasvim solidan offline bussines. Onaj koji ga nema čisto sumnjam da si može priuštiti 3 godine čekanja, eventualno 3 mjeseca.

Upravo to. Web nije biznis koji će te nahraniti istog časa.
Nije to kopanje kanala gdje na kraju dana gazda izmjeri kanal, provjeri dubinu i iskešira lovu prema učinku.

Web biznis je ULAGANJE i to dugoročno.

Osim ako nemaš 6-7 nula za pogurat sajtić :slight_smile:

To nije ulaganje? I ne treba dugi rok da se uloženo vrati? :hmmmmmm:

Digits kako bi ti ulozio 6-7 nula? :slight_smile:

Ja sam razmisljao uzet neki kredit npr opet sve ideje sam bazirao na reklamama tj adsensu. Na nekim manjim uzorcima se pokazalo da je tesko zaradjivat tako tj da imas puno ulaganja a tih 1% klikova sto dobijes na reklame moras imat jako posjecen site.

Bogate nishe imaju ogromnu konkurenciju pa opet moras jahat svaki dan po SEOu.

Najbolji mi se cini neki biznis prodaje necega ali onda uz sve gore moras imat jos i proizvod koji se prodaje. Odjednom otvorit lokalni birc i prodavat pive izgleda kao laganica :slight_smile:

Dići kredit i uložiti u “web business”, a da taj kredit vraćaš novcem od adsense reklama ti je kao da digneš kredit i te novce zapiješ u lokalnoj birtiji skupa sa pola svoga mjesta.

Čak mi se, sad kad sam ovo napisao, ova druga opcija čini boljom jer si izvukao bar neke koristi iz nje, jedan, dva dana dobrog tulumarenja.

[quote=“marko_roi”]Digits kako bi ti ulozio 6-7 nula? :slight_smile:

Ja sam razmisljao uzet neki kredit npr opet sve ideje sam bazirao na reklamama tj adsensu. Na nekim manjim uzorcima se pokazalo da je tesko zaradjivat tako tj da imas puno ulaganja a tih 1% klikova sto dobijes na reklame moras imat jako posjecen site.

Bogate nishe imaju ogromnu konkurenciju pa opet moras jahat svaki dan po SEOu.

Najbolji mi se cini neki biznis prodaje necega ali onda uz sve gore moras imat jos i proizvod koji se prodaje. Odjednom otvorit lokalni birc i prodavat pive izgleda kao laganica :)[/quote]

Pa naravno da [SIZE=“4”]moraš imati proizvod koji ćeš prodavati[/size], život od adsensa je priča za malu djecu i upravo rijetki koji to mogu su iznimke koje potvrđuju pravilo.

Ako se radi o startupu koji ima realne šanse za proboj, kolko god da je nula, spucao bi veći dio u marketing, a što ostane rastegnuo bi u razvoj i tako u krug…

Creatifcode, adsense zarada nije prica za malu djecu, samo je posao u kojem je za uspjeh potrebno puno i fokusirano raditi po načinima koji dokazano uspjevaju već godinama. Naravno, nije za svakoga, jednako kao i svaki drugi posao.

Meni je adsense zarada najslađa lova ikad, i u biti skoro pa živim od adsensa makar sam ga prestao radit prije 4-5g (valjda zato i je tako slatka), ali adsense model mi nema nikakvu trajnu vrijednost, nema ni novu vrijednost za korisnike, u biti nema nikakvu vrijednost osim zarade na “parazitiranju”… Rijetko ćeš doživjet neku zahvalnost svojih klijenata jer su kliknuli na super reklamu na tvom sajtu :). Zamisli se s 50g na grbači kako štancaš “igrice za djevojčice” linkove po webu ili ganjaš “weight loss” keyword već 5. godinu… no way !

A pokušaji dizanja adsense $ s jednim sajtom su priče za malu djecu. Osim ako sajt nema 1M uv / m. A tada je adsense kikiriki u odnosu na druge kanale prodaje.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja