Mail lista - pitanje

Imam mail listu s oko 2000 mailova. Mailovi nisu skupljeni online, nisu ukradeni, nego su ručno uneseni u Excel file. Vlasnici mailova govore engleski jezik (polovina ih priča i južnoslavenske jezike), gotovo svakodnevno ili čak više puta dnevno su aktivni, tj. koriste mailove i dolaze iz preko 50 zemalja (s tim da su dvije zemlje dominantne).

Imam nekoliko pitanja:

  • Da li bi eventualnom prodajom liste prekršio neki zakon u Hrvatskoj, BiH, Srbiji itd?
  • Za koliko se ovakva mail lista može prodati, ako se odlučim za prodaju.

Kada su ti vlasnici tih emailova ustupili iste, da li su pristali na to da ti preprodajes/dijelis njihove podatke s nekim trecim?

He he, :slight_smile: vlasnici tih mailova i ne znaju da su na tim listama.

Doznat’ će tek kad im stigne spam pošta. :slight_smile:
Sve je to nezakonito, naravno. :frowning:

Eh, svi se hvale nekakvim listama, naglaseno je da korisnici mailova KORISTE internet (pa normalno, nisu na digitronu napravili mail), ali nitko ne spominje nishu. Dali su ti korisnici punoljetni, njihov spol, dali su nesto kupili (mobitel, komp, laptop, shared host, vps, dalekozor, mozda nesto iz sexy shopa) ili mozda prodali, skinuli film, gledali pornjavu, mozda su se prijavili na listu jer nisu mogli uci u stranicu bez toga? Itd, itd. Imao sam ja prije par godina par sto tisuca msn mailova kojima nisam mogao bas nista jer su uglavnom bili od klinaca koji su po cijele dane chatali.

Znači pokušavaš nešto ne zakonito prodat legalno? To je isto kao da klincu uzmeš gram trave i pitaš jel kršiš zakon ako želiš to prodat

Pa nije njegov oglas.

1 Like

He he, jasno da nije.
Samo komentar, an pasan. :slight_smile:

@c3po Vlasnici mailova znaju da su na ovoj listi i primaju mailove redovno, ovdje je pitanje da li je legelno sve ovo prodati jer, kako kažem, ništa nisam ukrao niti skupio online, nego je bukvalno bilo s papira tako da nije bilo prilike da potpišu bilo kakve dodatne uvjete osim onoga što je već tada bilo spomenuto, tj. da će dobijati mailove od osoblja i sl., @apazinjan.

@NeedHelp naglasio sam da koriste mailove svakodnevno jer postoji dosta mail lista koje se prodaju ovdje, a gdje su korisnici neaktivni što odmah znači da su beskorisni.

Korisnici su punoljetni, otprilike omjer spolova je 50-50, nisu ništa kupili, govore engleski jezik, a bitno je naglasiti da su svi među njima studenti i kako sam naglasio, NISAM skupio mailove online.

I interesuje me koji se to zakon krši i da li se radi samo o Hrvatskoj ili i o drugim zemljama Balkana u kojima postoji taj izvjesni zakon?