Marketplace sa wordpressom? (kao fiverr) - pomoć

Planiram portalu dodati marketplace uz pomoć wooCommerca.

Što imam jest portal, wooCommerce, promet itd. Sad dolazi par problema:

  1. Koji puglin koristiti uz wordpress+woocommerce kako bih osposobio ljude da otvaraju svoje shopove. Pošto se ne bavim proizvodnjom ničega niti želim trebam osposobiti marketplace gdje bi drugi mogli postavljati svoje proizvode i prodavali ih a ja dobivat proviziju od istoga. (kao što fiverr radi ili neki naši servisi poput crnojaje etc. )

  2. U pravnom smislu je li moram imati obrt za takvo što, i tko je tu odgovoran u slučaju da osoba ne isporuči pošiljku? tko izdaje račun itd.

Ti si odgovoran za sve što imaš na stranici, ako pod uslovima ne stoji drugačije. A druga stvar takve stranice imaju automatizovano sve, što znači dok se ne isporuči ti nećeš pustiti novac. Shvati to ovako, ja dođem hoću da neko napravi stranicu za moju firmu, uplatim novac na tvoju stranicu, nešto kao novčanik, angažujem nekoga da mi radi, platim mu, odnosno pošaljem tebi novac, koji ćeš ti kasnije pustiti ako ja potvrdim da je sve uredu. Isto što radi fiverr, freelancer i svi ostali.

Zašto ne koristiš http://sitemile.com/products/wordpress-pricerr-theme/ ?

Ne koristim to jer već imam sređeni portal pa bi web shop se dodao samo kao dodatak jer ionako nije fokus na njemu, tako da wooCommerce tu paše. Fiverr sam naveo kao koncept makar realnije je da je koncept ebaya jer ima ljudi koji bi postavljali svoje proizvode i prodavali ih preko mog weba te ih oni proizvodili, nabavljali i slali dok meni ide komisija.

Zanimalo me i to u legalnom smislu, jer ako stavim paypal kao pay gateway mislim da će zahtjevat da imam paypal bussines account za koji opet treba firma valjda.

Čisto me zanima ako netko ima ima iskustva sa dodavanjem marketplace-a na wordpress i radom tog generalno.

edit: našao sam odgovarajuči plugin za konverziju u marketplace: http://www.woothemes.com/products/product-vendors/
Makar i dalje me muči to sa izdavanjem računa i paypal i refundacijom novca ukoliko vendor ne ispoštuje narudžbu itd.