Međunarodni kartični modul na Web stranici

Imam malu firmu d.o.o., koja želi online poslovati i u inozemstvu.
KAsnije ću napisati web stranicu, želim naplatu preko kartica za inozemne države, pogotovo z aperiod kada uđemo u EU
malo sam se raspitivala i RBA ima kartični moduul koji se može instalirati na weba, ali nažalost naplat aje u kunama, tako da inozemnom kupcu uzme naprimjer umjesto 30 EUR, 31 EUR, što naravno nije prihvatljivo. (iznos naime varira ovisno o tečaju kune, što stalno varira i nekda bi uzelo 29 EUR anekada 31, što bi korisnici sigurno prigovarali i to ne može, ne ide).
Polazna cijena naplate je naime zadana u kunama a vani objavljujem cijenu u eurima.

Tako će vjerojatno biti i kod kartičnog modula od PBZ-a.
Zna li netko koji kartični modul trebam uzeti za naplatu u EURIMA, a d aje pouzdan i gdje moram otvoriti račun, rezidentni ili nerezidentni?

Sigurno netko ima s tim iskustva. Onoga tko mi pomogne, ću financijski nagraditi. U hRvatskoj naime solidno naplaćujem preko pouzeća i kurirskih služni i s time sam zadovoljan, no spremam se slati i male proizvode u EU.
Molim pomozite. Molim odgovore na mail. Hval puno unaprijed.

Za strano trziste najbolje bi bilo postaviti karticno placanje preko Paypal.com, Moneybookers.com ili 2Checkout.com.

Paypal nije podrzan u HR.

Kako nije, ja koristim Paypal Business kao payment gateway na jednom sajtu.

??? otkad to ? :slight_smile:

Pogledajte dali RBA ima mogučnost slanja cijene u stranim valutama (morao bi imati jer taj sustav se ne koristi samo u hr, ali tko bi ga znao) ako nema onda vaše cijene moraju biti sinkronizirane sa tečajem.

Nema nažalost, pitala sam, mogu cijenu obračunati jedino u kunama, pa ovisno o tečaju ispadne EURa promjenjivo, to je nekorektno prem akupcima, i to s ene može tako koristiti. Paypal imam ali na fizičku osobu.

Sada mi je moja banka Erste rekla d aće mi izdati na poslovni račun Maestro ali će na kartici biti samo ime i prezime bez firme tako da su rekli da i na tu karticu mogu koristiti paypal, jer koliko znam paypal je samo na fizičke osobe u HR. Ali problem je taj da ne zanm, ako stavim paypal modul za kartična plaćanja, da li se može plaćati samo preko paypala, kojeg nemaju svi i li također sa običnim karticama tipa VIsa, American itd.

[quote=“Zora1942”]Nema nažalost, pitala sam, mogu cijenu obračunati jedino u kunama, pa ovisno o tečaju ispadne EURa promjenjivo, to je nekorektno prem akupcima, i to s ene može tako koristiti. Paypal imam ali na fizičku osobu.

Sada mi je moja banka Erste rekla d aće mi izdati na poslovni račun Maestro ali će na kartici biti samo ime i prezime bez firme tako da su rekli da i na tu karticu mogu koristiti paypal, jer koliko znam paypal je samo na fizičke osobe u HR. Ali problem je taj da ne zanm, ako stavim paypal modul za kartična plaćanja, da li se može plaćati samo preko paypala, kojeg nemaju svi i li također sa običnim karticama tipa VIsa, American itd.[/quote]

Mislim da ti za to treba Business PayPal acc, koji možeš otvoriti i ako si iz hr.

ali je pitanje da li onda mogu plaćati svim karticama i oni kupci koji nemaju paypal, meni su naime kupci uglavnom starije osobe koje sigurno nemaju payapal. Da li je dakle dovoljno ako j aimam paypal account a oni netrebaju imati, nego imaju svoje klasične kartice.

Da, mogu.

https://merchant.paypal.com/ca/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&content_ID=merchant/accept_credit_cards

a kako s eskine taj modul? Moj web designer ne zna za to, kako se nadodaje na web?

Evo pogledal asam jedan link na pyapalu, poslala dizajneru, s tim d aje on rekao da je to besplatni modula li ako s epalti 35 USD, i uzme htpps na serveru, da se onda plaćanja kreditnim karticam aodvija preko modula s apaypala. on će to provjeriti.

a možete složiti da plaćanje ide preko paypal stranice.
to ide i sa onim osnovnim paket koji ne košta ništa osim postotka kod plaćanja.
onda vam netreba https.

Tema premještena u odgovarajući forum.

Here you go : Trustpay – Accepting card payments and instant online

Ovo je sve što ti treba :slight_smile:

Nije mi jasno. Zvao sam ih telefonom i vele da merchant account za sada samo u americi i UK. Na njihovoj stranici još piše kako bi aplicirali za business acount isti paypal account treba održavati prihod od 3000USD mjesečno.