25$ je minimalna isplata za PP, za bankovni 100$. Ma objavljuj koliko mozes, samo da nisu slike zasticene autorskim pravima, perfomance bonus zaradu dobivas i na tekstualne poruke, obicno se zarada mjeri po komentarima, sto je vise ljudi angazirano u razgovor jos bolje. Cak gledaju i koja je tema razgovora. Dobro je zapoceti razgovor statusom, barem znate da vas nece niko teretit zbog autorskih prava slike i slicno. A za sliku je najbolje da bude unikatna, uslikas cvijet, prirodu, zivotinje, ma bilo sta, itd. Također se dobiju bonusi da ako objavljujete u grupama i poticete razgovor, ostvarujete zaradu.
Ja sam oko 400$ skupio ali ne mogu da nastimam isplati nikako.
Ja sam sve zivce izgubio, unesem one podatke adresu poreski broj… i onda kada me prebaci na PayPal prozorcic unesem podatke za prijavu i izbaci neku gresku, ne mogu se sjetiti sta je tacno pisalo i tako 10x obrisem svu historiju, kolacice isto tak i onda ponovim, naravno sve preko laptopa nisam unosio nista preko telefona i prebaci me onda na FB ugovor da kao potpisem i spojim nakon sat-dva muke.
Cini mi se da je @Mario063 postavio paypal za isplatu, ali su mu nakon nekoliko mjeseci uklonili monetizaciju jer racun nije iz podobne zemlje. Evo kad se on javi neka odgovori. Dobro bi bilo da to mozes isplatit jer izgleda da ima zastara na isplate, ja na primjer sto sam imala zaradu 8 dolara na pocetku, u maju cini mi se, ne moze se vise prenijeti u sljedecu isplatu i pise not payable.
Probat cu sa novim laznim paypalom ako prodje prodje…Mislim steta bi bilo da propadne
Krenuli su da salju pozivnice za novi nacin zarade, on je valjda u beta verziji, obuhvata zaradu za reels, video (od 15sekundi pa naviše), slike i tekstualne objave. Svaki dan se BM mijenja. Dobivaju i extra bonuse, tipa"podijelite 15 slika da svaka ima domet od 30 do xxx hiljada( random domet), za nagradu od 50, 80, 100 itd dolara. To je prije bilo samo za USA, vidim likovi iz Nigerije dobivaju također.
tako je al su me isplatitli par mjeseci što sam tamo naberiko…
je li nama odobrili imaš info ili ostatku planete?
Šalju random milion pozivnica do nove godine, i nastavit ce 2025. Moze se poslat email i link stranice, mada ne garantuju da cemo na taj nacin bit pozvani Facebook Content Monetization Beta | Facebook for Creators Ovdje malo opširnije Monetize More Content with Facebook’s New Streamlined Program | Meta
Ja jos nikad isplatu nisam uspio nastimati, a imam oko 1000$
Upitaj @Mario063 kako je on postavio na paypal. A probaj i ovako, ako imaš nekoga iz podobnih zemalja, npr Njemacka, Italija i provjeri ostale zemlje, a da imaju bankovni u tim zemljama ili najbolje paypal, dodas ih na stranicu, ne moraju uopste biti admini, i onda na postavkama racuna gdje ti zahtijeva da uneses podatke za isplatu, u dnu dodas tu osobu da moze upravljat racunom. I ta osoba, a koja nije admin i nece ni postat admin stranice time sto si joj omogucio upravljanje racunom za isplatu, moze ispuniti podatke i postaviti bankovni ili paypal racun. I onda ti ta osoba posalje pare.
A sve sam tako i pokusao kako mi je mario i rekao nego nece, svaki put izbaci Dovrsi postavljanje da zatrazis isplatu…i sve u krug evo vec
Hm, preko kompa? Nekad neće da otvori čitav onaj prozorčić za isplatu, i ne bude za skrolanje sa strane, pa se ne moze zavrsit postavljanje do kraja jer u biti mnogi i ne vide da ima još teksta/postavki… Slicno kao kad moras procitat pravila koristenja do kraja, pa dati pristanak. Pa provjeri da nije i kod tebe taj slucaj.
Probao sam i sa mobitela i laptopa ali pokusam ovih dana opet da nije sta do toga
Niko nije objasnio kako da uradim kad ubacim administratora iz zemalja preko kojih se moze zaradjivati na reklamama.
Da li da bude isplata na njegov paypal nalog ili moj?
Najbolje da osoba iz podobne zemlje postavi paypal. Mario je stavio svoj (hr cini mi se) i proslo mu je par isplata, a onda su obustavili.
Meni su obustavili u startu zaradu kada sam popunio podatke i stavio paypal kad sam dobio mogucnost zarade preko stars.
A citao sam da kada se stave admini iz podobnih zemalja imaju se sve opcije za zaradjivanje preko FB stranica,ali me to kocilo sa postavljanjem placanja.
Vecina zele da budu admini,ali ako bi stavili svoj nalog za placanje onda ja nemam sigurnost…mac sa dve ostrice.
Od rodbine ima onih koji zele da budu admin ali se boje da im leze novac na njihove racune jer ne znaju kako kod njih ide sve to oko poreza na internet zaradu.
Slicno i kod mene, sin mi u Njemackoj i admin je ali nije postavio racun iz “straha” zbog poreza bla bla. Ja mu kazem da se tamo moze do 500 eura bez problema zarađivat preko interneta, a iznad idu porezi. Mada ja ne bjezim od placanja poreza, ali eto ne da mi se nagovarat, pa ja obustavila Bonuse. A bolje da sam dodala nekog neznanca iz Indije da on postavi pa da dijelimo novac Ali ko zna kad ce FB ponovo poslat pozivnicu za zaradu.
Ja sam evo ponovo sve stimao sa drugog profila mislim da sam sad napravio kako treba. Vidjet cemo kad dodje vrijeme isplate…
Evo isto mi se desi kako sam ispunio kako treba podatke za isplatu dodje mail sad ogranicena vam je mogucnost zarade…
Sto je najgore za stranica imala 500$, propade znaci
Poteskoce koje utici na zaradu ineglible country…