…hvala Bogu, računalni…cure ne morate se bojati
(Kojih baš na ovom forumu i nema xd)
Više toga mi sumnju razvilo.
-
Jednog dana su mi se u odvojenom HDDu pojavili čudni fileovi u root-u te particije. Ahh…reko da je dobio neki app popizditis i to sam ignorirao
-
Nedavno sam imao problema sa prevelikim zauzećem RAM memorije…i to su mi rekli također da smrdi na nekakve mutne poslove u pozadini
-
Kopiram sada file-ove sa fileZilla na server. Prvi puta kopiram jedan folder. …i vrisne mi fileZilla da neki file već postoji, želim li ga overwriteat? Kae nejgore, to mi se već desilo nedavno, ali mi se lampica nije upalila.
Kako je moguće da se file hoće overwriteat, ako prvi puta kopiram folder? Očito se netko unutra na serveru već ugnjezdio i duplicirao? Što ne? Ovo mora da se vrag od virusa potpisao i otkrio?
Sada vidim i koji je to file …ali me strah da taknem mišem u “zombija”.
Koja je najbolja procedura da se rješim tih sra-nja? Koji antivirusni je dobar da skenira komp? Baš da vidim hoće li ga otkriti sada kada znam gdje je.
…ili barem mislim da znam gdje je.
File se inače zove gradlew.bat i pored njega je još jedan gradlew bez ekstenzije. Taj je zapeo kod ftp uploada. Mišem kada dođem povrh ovog .bat file-a, kaže da je to: “Windows batch file”. Tako nekakvi slični fileovi su mi se baš pojavili u HDD particiji koju spomenuh na vrhu posta…
Što s đubretom?