Xiaomi Mi Laptop Air 13.3" - što mislite o ovome laptopu?

misljenje o ovom laptopu

interesuju me vasa iskustva ako je neko imao?

unapred zahvalan

Xiaomi Mi Laptop Air 13.3" Global EU - Garancija 2god

Za te pare bi licno kupio HP Envy 13". Imam ga u 17" verziji (najveci) i jako je premium uredjaj, dizajn savrsen za jedan windows laptop. Svidja mi se ovu caku sto su skontali za hladjenje i protok zraka ispod displeja.

1 Like

Je li moguće da je Xiaomi skuplji od ovog HP-a caa 180 EUR ako sam dobro pretvorio dinare? Ne razumijem po kom osnovu. Lošiji procesor, manji disk, nepoznatiji brand.

Nisam probao ovaj model, nemam iskustva s Xiaomi laptopima, ali Xiaomi kao marka mi baš i ne ulijeva povjerenje. Imao sam njihov mobitel i Android box…i to je onako, čisto OK, srednja klasa, ali ništa više od toga.

Edit: Pošto mi je ovo gore zvučalo nevjerojatno, tek sam skužio da kolega u biti linka na svoju stranicu pa sam se malo razočarao i pitam se jeli mu treba mišljenje ili backlink. :slight_smile:

1 Like

Naravno da mi treba misljenje, na ovom forumu nisam od juce, nego mislim punih 7 godina.

Ne znam sta da ti kazemo, ako se tebi svidja onda kupi. Ja sam laptop freak, dosta ih mijenjam.

HP Envy ti je najbolje rjesenje sa premium dizajnom (ista izrada kao macbook), i plus mu je sto ima bang & olufsen zvucnike ko voli muziku slusat na laptopu (za cist zvuk i dobar bass).

Imas i drugu varijantu premium izgleda, a to je novi Lenovo Thinkbook - isti je cijenovni rang i klasa.

Sve ostalo ne bih uzimao zbog servisa/garancije, HP servis imas u svakoj drzavi (kroz njihov retail ili kroz drzavni telecom).

Imam i ja Envy, definitivno najbolji laptop kojega sam imao, a promjenio sigurno 10tak. I za 2 godine opet kupujem Envy…

Ja imam ovaj Xiaomi sad već 8 mjeseci:

Daleko najbolji laptop kojeg sam do sad imao… i tu najvise mislim na kvalitetu izrade i dizajn.

1 Like

Sto se specifikacije tice, sve je ok, jedino me je interesovalo iskustvo korisnika. Hvala @steelmaiden

bas ija gledam taj xiaomi ali i ovo
https://www.sancta-domenica.hr/racunala-i-periferija/prijenosna-racunala/notebook-asus-ux391ua-eg020r-90nb0d91-m00710.html