Mkdir+date u imenu foldera

Ok. Skripta je …hmmm… 95% gotova :mini: Evo sto za sada radi.

Korisnik dodje na web stranicu gdje ga se pita za username i e-mail. Nakon sto upise username i email i nakon sto klikne na gumb skrpita na serveru napravi direktorij u pod-direktoriju koji sam ja zadao. Imenovanje direktorija se definira iz username informacije. Dakle ako user upise “jsmith” kao username na serveru ce se napravit folder “jsmith”.

Ja dobijem mail u kojem pise da je user jsmith to napravio. Dobijem nejgovu email adresu i ispise mi se putanja gdje se direktorij nalazi na serveru. User ne dobiva nikakav mail (osim poruke na websajtu da je sve proslo ok).

Sve je to ok. Skripta koja je prezentirana tu to radi! Evo je:

<?php
# Change to your e-mail
$recip = "mojemail@myemail.com";


/**************************************************************************/
$contact_name = $_POST['fromName'];
$contact_email = $_POST['emailTo'];
$contact_message = $_POST['message'];
$folder  = $_POST['fromName'];               // ime foldera
$dirPath = 'downloads/' . $folder;   // putanja foldera

$spamCheck = $_POST['javacheck'];

if ($spamCheck != "negative") {
   $headers  = "MIME-Version: 1.0\n";
   $headers .= "Content-type: text/plain; charset=utf-8\n";
   $headers .= "X-Priority: 3\n";
   $headers .= "X-MSMail-Priority: Normal\n";
   $headers .= "X-Mailer: php\n";
   $headers .= "From: MOJ TEST SERVER";
 
   // build up message
   // this code for any multiline text fields
   $message = str_replace("\r", "\n", $contact_message);
   // info vars
   $sender = $_SERVER[REMOTE_ADDR];
   // you can rearrange this - just do not add or remove quotes
   $mailbody = "MAIL SENT BY TESTSERVER:
   Email: $contact_email
   Contact Name: $contact_name
   Folder je smjesten na mojem serveru u: $dirPath
	
	
   Message:
   $contact_message
   -------
   sender's ip: $sender";
 
   mail($recip,"testingserver", $mailbody, $headers);
   mkdir("$dirPath");

}


?>

No ja bih zelio dodati to da se ime direktorija definira po username informaciji i u nastavku da se jos doda server date. Dakle ako bi jsmith napravio to danas onda bih ja da folder izgleda ne samo “jsmith” vec nesto tipa “jsmith-22-21-18, 08-03-10” gdje bi se odmah vidlo da je user jsmith napravio upit/request/sto vec - na mojoj stranici u 22h.21minutu i 18 sekundu na danasnji datum, mj. i godinu. Jasno ako bi on to isto napravio neki drugi ili isti dan to bi odgovaralo tom vremenu.

Gledao sam php manual na
http://php.net/manual/en/function.date.php
i najblize sto sam mogao naci je:

[SIZE=“2”]$today = date(‘h-i-s, j-m-y, it is w Day’); // 05-16-18, 10-03-01, 1631 1618 6 Satpm01[/size]

i tako sam ja naivno probao sa slijedecim kodom:

<?php
# Change to your e-mail
$recip = "mojemail@myemail.com";


/**************************************************************************/
$contact_name = $_POST['fromName'];
$contact_email = $_POST['emailTo'];
$contact_message = $_POST['message'];
$today = date('h-i-s, j-m-y, it is w Day');     // 
$folder  = $_POST['fromName'];               // ime foldera
$dirPath = 'downloads/' . $folder;   // putanja foldera

$spamCheck = $_POST['javacheck'];

if ($spamCheck != "negative") {
   $headers  = "MIME-Version: 1.0\n";
   $headers .= "Content-type: text/plain; charset=utf-8\n";
   $headers .= "X-Priority: 3\n";
   $headers .= "X-MSMail-Priority: Normal\n";
   $headers .= "X-Mailer: php\n";
   $headers .= "From: MOJ TEST SERVER";
 
   // build up message
   // this code for any multiline text fields
   $message = str_replace("\r", "\n", $contact_message);
   // info vars
   $sender = $_SERVER[REMOTE_ADDR];
   // you can rearrange this - just do not add or remove quotes
   $mailbody = "MAIL SENT BY TESTSERVER:
   Email: $contact_email
   Contact Name: $contact_name
   Folder je smjesten na mojem serveru u: $dirPath
	
	
   Message:
   $contact_message
   -------
   sender's ip: $sender";
 
   mail($recip,"testingserver", $mailbody, $headers);
   mkdir("$dirPath, $today");

}


?>

:strumpf: Jasno to ne radi!! Koliko sam naknadno i jedva shvatio - tamo poslije mojeg $dirPath moze ici samo switch za kontrolu ovlasti nad direktorijom. Da bi moja ideja “uspjela” navodno moram ime direktorija napraviti kao “string” i prebaciti ga nekako u finckiju mkdir. Kako…nemam pojma?

Nadam se da sam se dobro izjasnio sto zelim. Napominjem da nisam dobar PHP programer. Skripte tek proucavam. Vise mi ide HTML i evo sad se pokazala potreba za PHPom i sad “spajam” razne skripte iz online tutoriala. Donekle su mi neke stvari jasne al vecinom nabijam glavom u zid. Ako koga zanima za kog ce mi jarca ovo pa recimo da bih radio neku vrstu analize :gitara:

Unaprijed se zavhvaljujem na bilo kakvoj srdacnoj pomoci :malerukes

String… :slight_smile:

Dakle, ako želiš oku pregledno i jasno (kao prvo nećeš spremat u onom formatu :D), možda se odlučiš za format d_m_Y__H_i_s (dakle, npr. 09_03_2010__08_21_54). Sad kako to “pretvoriti u string i ostale čarolije”. Pogledaj gore $dirPath varijablu, njoj na kraj samo nadodaš date() funkciju, dakle ovako:

[php]
$dirPath = ‘downloads/’ . $folder . ‘_’ . date(‘d_m_Y__H_i_s’); // izmedu folder i date, razmak da je jasnije
[/php]

Ono što bih ja napravio je spremio u formatu username_timestamp sa funkcijom time(). I onda se možeš igrati sa tim datumom puno lakše. Ali ako ti treba ono osnovno, ovo gore će biti dovoljno.

[quote=“nitko”]String… :slight_smile:

Dakle, ako želiš oku pregledno i jasno (kao prvo nećeš spremat u onom formatu :D), možda se odlučiš za format d_m_Y__H_i_s (dakle, npr. 09_03_2010__08_21_54). Sad kako to “pretvoriti u string i ostale čarolije”. Pogledaj gore $dirPath varijablu, njoj na kraj samo nadodaš date() funkciju, dakle ovako:

[php]
$dirPath = ‘downloads/’ . $folder . ‘_’ . date(‘d_m_Y__H_i_s’); // izmedu folder i date, razmak da je jasnije
[/php]

Ono što bih ja napravio je spremio u formatu username_timestamp sa funkcijom time(). I onda se možeš igrati sa tim datumom puno lakše. Ali ako ti treba ono osnovno, ovo gore će biti dovoljno.[/quote]

Sweet :smije: Ne mogu vjerovati!! Hvala!! Ja sam se ubijao s tim. Vidim da si iz ZG. Ako ikad budeš dolazio/la u okolicu Koprivnice javi - plaćam pizzu!!!

Ahhh…kakvo olakšanje. Ja sam naivno zadnjih mjesec dana na raznim “vanjskim” forumima slao slične upite, svi nešto pametovali nitko mi nije znao reći. I onda si neki dan mislim…hm pa valjda imamo i mi nekakav lokalni php forum pa idem tamo potražit pomoć. I naidjem na ovo super mjesto i dobre ljude :ljug:

Super! Hvala! Radi!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja