Mogu li imati domenu .hr ,a obrt ili d.o.o u BiH?

Pozdrav svima,
Ako zaradjujem od web stranice sa .hr domenom, mogu li mi klijenti plaćati usluge oglašavanja na BiH račun ?
Stranica je na hrvatskom jeziku, ali ja imam prebivalište u BiH.
Podliježe li stranica sa .hr domenom automatski hrvatskom poreznom zakonu?

Da, plaćaju ti na BIH račun. Ne, ti plaćaš porez svojoj zemlji prebivališta prema fakturama koje si izdao iz svoje tvrtke. Jedino ćeš npr. platiti hosting nekom u HR a po toj fakturi imaš PDV(HR) koji si platio. Ne može ti ići u pretporez u svojoj zemlji ali ti cifra koju si platio ti kompletna ide u trošak (u BIH)

Možeš imat sta želiš ali Jel pametno zbog prodaje i zgtadnje brenda

@Semolina Hvala na odgovoru
@Melem imaš pravo,ali mi je za pocetne i male zarade prevelika procedura otvaranje firme u Hrvatskoj. Ako bi se to razvilo u nesto ozbiljnije, onda bih sigurno otvorio firmu u HR.
Ipak, mislim da krajnji korisnici stranice ne bi uopce znali da stranicu vodi neka firma/obrt iz BiH, nego samo oni koji zele stupiti u poslovnu saradnju.
Mora li se u Impressumu istaći OIB, ime firme itd ? Npr u DACH regiji je to tako reuglirano da se u impressumu mora vidjeti OIB, ime, prezime, razni reg. brojevi poduzeća. Mislim da u HR i BiH to nije tako strogo regulirano. Kod nas su ‘divlji’ portali ili cak ‘divlji web shopovi’ svakodnevica. Konkretno, znam jedan Web shop iz HR koji je dugo poslovao ns crno,bez impressuma i dostavljao je proizvode pouzećem bez računa, isključivo privatnim vozilom…
Tek sad je to sve legalizirano

@webster pa nisam skontao… Odes na regica.hr, uzmes domen koji ti treba, ti izbih si vlasnik samo ti treba administracija iz hr. Neki ridjak lii drug. Imama ja vec nekoliko sajtova tano poput ovog infoarena.hr

@Melem Skuzio sam u medjuvremenu da mi treba neko iz HR za domenu.
Onda mislim da mi ne bi previse utjecalo na brand ako imam firmu u BiH jer uopće nije vidljivo na web stranici. Mislim da ljude koji će surađivati ne brine previse gdje se firma nalazi. Vazno je da dobiju uslugu. Bar se nadam da je tako