Moja prva "DIV" stranica

http://www.ts-granicari.com/

Ne obracajte pažnju na slike i sadržaj, uskoro cu dobiti prave slike dobre kvalitete.

Prva moja stranica bez tablica

Napokon sam savladao osnove css-a da mogu napraviti stranicu bez tablica.

Po meni je puno lakse za upravljat sadržajem.
Stranica jos nije zavrsena, tj. ostali linkovi.

Moze koja kritika, dali nesto nisam dobro napravio, nesto fali itd…?

Isto tako mozete li mi reci, savjetovat na koji nacin ispravno koristiti

… tagove.
Znaci sta sve da stavim pod

tag npr naslov novosti, ona imena ljevo itd…

Hvala

malo pogledaj ovdje
http://learncss.tutsplus.com/

prvo sta mi je upalo u oko je

koji se ponavlja više puta, id se koristi samo jednom na stranice, ako se koristi više puta (kao u ovom slučaju) onda koristiš class a ne id. Align left stavi u css ne ovako. Na dnu (tvoj potpis) unutar taga “a” ne smije biti div.

uvijek si kôd možeš provjeriti na
http://validator.w3.org/
.

No, za prvi put dosta dobro si napravio

[quote=“hrvojesb”]Isto tako mozete li mi reci, savjetovat na koji nacin ispravno koristiti

… tagove.
Znaci sta sve da stavim pod

tag npr naslov novosti, ona imena ljevo itd…[/quote]

h1 bi trebao biti samo jednom na stranici.

http://www.google.hr/search?q=h1+samo+jednom+na+stranici

Zgodan dizajn :slight_smile:

Nije loše, ali kao što su upozorili korištenje istog id nije dopušteno. Isto tako ovo:

“div” tag nema što raditi unutar “a” taga. Ne vidim nikakav razlog zašto si ga stavio tu, a ako ti baš treba onda koristi span tag i njemu dodijeli display: block; opciju. Nije zgorega da si provučeš stranicu kroz validator, ne zato da bi bila ispravna, nego više zato da vidiš koje si greške učinio i gdje, te kako iste i popraviti, a pritom nešto i naučiš.

Hvala svima, prije 2 tjedna sam znao obojati samo linkove sa css-om (bukvalno)

Dao sam si malo truda pa probao savladat ovo. Ispravit cu greske.

Ako ima jos nesta samo pucajte

Hvala


Zašto to :)

Zašto to :slight_smile:

[quote=“APazinjan”]<span class="syntaxdefault"></span><span class="syntaxkeyword">.</span><span class="syntaxdefault">youtube&nbsp;a&nbsp;</span><span class="syntaxkeyword">{<br /></span><span class="syntaxdefault">background</span><span class="syntaxkeyword">-</span><span class="syntaxdefault">image</span><span class="syntaxkeyword">:&nbsp;</span><span class="syntaxdefault">url</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">images</span><span class="syntaxkeyword">/</span><span class="syntaxdefault">meni</span><span class="syntaxkeyword">/</span><span class="syntaxdefault">youtube</span><span class="syntaxkeyword">.</span><span class="syntaxdefault">png</span><span class="syntaxkeyword">);<br />}&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span>

Zašto to :)[/quote]

Kontam, :cool: ispravit cu to

Hvala

like :slight_smile:

Hvala jos jednom svima posebno Zvijer-i :zhuja:

Sad je kod ispravan prolazi validaciju, imam jos par sitnica tehnickih za izmijenit da sam sebi pojednostavim neke stvari

Pozdrav

Problemima nikad kraja :0ci:

Naišao sam na problem kao što mozete vidjeti ovdje pri dnu stranice:

http://www.ts-granicari.com/kontakt.php

Kako mogu podesiti npr ovaj div u kojem sam napravio include kontakt forme:

#data_tablica {
	width:1000px;
	height:730px;
	background:#FFFFFF;
	border:0px;
	padding-top:25px;
}

Da se sam poveca “height” ako je potrebno za nešto.

Kao što se vidi bg nije do kraja

Nadam se da kuzite

Makni height atribut i dodaj overflow: hidden.

O ovome ćeš više saznati ako proguglaš clearfix pojam.

#data_tablica{
min-height:730px;
height:auto;
overflow: auto;
}

Hvala, radi :smiley:

Problem je bio sto nisam znao šta tražiti :smiley:

[quote=“APazinjan”]#data_tablica{
min-height:730px;
height:auto;
overflow: auto;
}[/quote]

ne treba mu height property.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja