MojPoslodavac.com počeo s radom

Pozdrav svima, htio bih vam predstaviti projekt MojPoslodavac.com Mjesto gdje možete podijeliti svoje iskustvo i mišljenje o poslodavcu i tako pomoći ili odmoći :slight_smile: drugima da pronađu dobrog poslodavca i dobro mjesto za rad i razvoj karijere. Portal je “počeo s radom” prije nekoliko dana i bio bih zahvalan za vase mišljenje :slight_smile:

pod HITNO promijeniti logo!

Jedna ocjena nije dovoljna.
Pogledaj npr. Darko Husar - ginekolog, iskustva pacijenata
Ima više ocjena jer jedna ne može dobro opisati stanje.

Teško je komentirati web jer nema podataka. Znam da bi maknuo “povezani oglasi” jer to nisu oglasi i samo zbunjuju korisnike (menu jesu).

1 Like

Zašto? Izgled, boja…?

Hvala za mišljenje, “povezani oglasi” je sada "Drugi poslodavci " :slightly_smiling_face: Što se tiče više ocjena tj. podjela u kategorije slažem se, mnogo bi bolje bilo kada bi dodao nekoliko, npr. uslovi rada, plata… Što se tiče količine podataka tj poslodavaca na stranici, svako može dodati poslodavca, možda tu opciju moram više istaći na stranici :thinking:

U hr je posotjao nekad davno sličan site.
Nije dugo trajao zbog puno prijetnji. :slight_smile:

1 Like

Mozda smo malo “napredovali” pa nece bas biti tako lose :joy: a vjerujem da je mnogo vise dobrih poslodavaca od onih drugih :slight_smile:

Jedan svetski sajt je zbog kritike u komentarima o odredjenom poslodavcu morao da plati veliku kaznu jer je poslodavac podneo tuzbu protiv sajta.
Ako neko napise losu kritiku o nekom poslodavcu a nema nikakve dokaze,poslodavac moze da tuzi tvoj sajt za klevetu.(Posavetuj se oko detalja sa advokatom)
Moje licno misljenje je da tvoj sajt sa tom tematikom nema buducnost.


Reci da se zajebavaš?

4 Likeova

Zašto? Izgled, boja…?

4 Likeova

Iskreno znam mnogo sajtova gdje mozes slobodno napisati misljenje o nekoj firmi pod uslovom da ne iznosis interne informacje ili da ne koristis vulgarne rijeci, mislim da se vise uposleni boje pisati. Primjeri ti je YT gdje imas negativnih misljenja i komentara o firmi koliko zelis.

Ne znam na kojem modelu tel gledas ali kod mene je sve u redu, ali da ga treba “popraviti” tu se slazem :slight_smile:

Primer neko napise taj i taj poslodavac me je maltretirao i sl. prodata roba nije dobra… to poslodavac procita i ako ovaj sto je napisao nema dokaze ili je izmislio da ga on maltretira ili ne valja nesto, onda poslodavac moze da pokrene tuzbu…
Kako god sretno sa projektom.

1 Like

Ma nije problem za projekat nego ovakva mišljenja, znači ako neko napiše da proizvod nije kvalitetan ili je poslodavac loš ja idem na sud? Ako je tako, sam se prijavljujem :slight_smile: znači ne možeš za nekoga reći da je “lopov”, “prevarant” itd. bez dokaza ali izraziti svoje mišljenje u granicama kulture i profesionalizma, nije problem. E sada ako većina ovako misli onda ne preostaje ništa druge nego odustati od projekta pa neka se po FB grupama piše, tamo ti zakoni izgleda ne važe :grin:

Drustvene mreze su divlji zapad.Ne moze da se dokaze ako je lazni profil da je bas ta osoba pisala.Kao sto se i na ovom forumu ne zna ko stoji iza nikova i svako moze da pise sta zeli, jer ko ustvari pise tekstove ako u domacinstvu ima vise ukucana…
Sajtovi su nesto drugo i podlozni su tuzbama.Nijedna manja firma nece cutati ako vidi negativno pisanje o sebi nego ce reagovati.

Treba biti sve dokazano.Nije kvalitetan i objasni se zasto nije kvalitetno.Poslodavac los aha ok ima i svedoka i dokaza i onda se ni poslodavcu ne isplati sud.
Ovako ti neko od konkurencije od neke firme moze doci na sajt, izlupetati neke lazi i ti u problemu.

Hvala na komentaru,
na svakom profilu poslodavca nalazi se opcija “prijavi”, tako da se komentar moze uvjek prijaviti i naravno ukloniti.
Nisam pravnik i provjerit cu to sa njima, ali iskreno na vecini stranica imas mogucnost komentiranja i ocjenjivanja, kako firmi tako i proizvoda tako da ne znam sta ce ti za sve “dokaz”.
Namjena stranice nije da bi se samo pisalo kako je “moj poslodavac najgori”, stranica je namjenjena za dijeljenje korisnih misljenja i ocjena poslodavca, radnog mjesta… i na taj nacin pomoci drugima prilikom odabira firme.
Mozda promjenim naziv u ZastoJeMojPoslodavacNajbolji.com - za komentare tamo sigurno nece traziti dokaze :wink:

Moja savet je bio dobronameran i sve proveri sa pravnicima.

1 Like

Meni stranica izgleda odvratno, neka scripta prevedena sa logom iz painta

1 Like

Nemam veze s najdoktor.com, preporučam jer se slično radi.

Pogledaj, prouči (oni su udruga), svakako konzultiraj odvjetnika jer bi na početku moglo biti svega.
Nije loše imati odvjetnika na stand by koji će uskočiti kada zatreba.

Zagrizao si ozbiljnu stvar, treba je ozbiljno odraditi.

Pogledaj, ima stavka o doktorima koje su morali maknuti jer ne žele da se piše o njima. To također nešto govori o njima.

Dizajn ne komentiram jer sam tutlek.

1 Like

Nije paint nego photopea :slight_smile: privremeni logo ali kako vidim za drugi nece ni biti potrebe jer cu prije zavrsiti u zatvoru nego dovrsiti stranicu ali slazem se, ne izgleda to najbolje. Htio sam prvo da provjerim sam koncept i da li ima smisla raditi na tome.