MonadPlug & MonetizeAd - razmjene iskustava

29.2.2025.
Što bi narod rekao: “Ne lipši magarče dok trava naraste” :joy:

1 Like

To je ono, neka nasih reklama kod vas na sajtovima a isplatit cemo vam samo nam vjerujte

1 Like

Da li sam previše naivan, vjerovatno jesam… ali nekako sam im uvijek vjerovao, šta god da se desilo, ali ovo je stvarno bruka za firmu.

Evo ja danas dobio isplatu od Adskeepera.

Imam snjima dogovor isplata NET14 ali pošto 14-ti pada u subotu, oni su novac isplatili danas 13-og. Dakle samo 13 dana nakon završenog meseca meni je novac na PayPalu.

2 Likeova

Imaju li kakvog predstavnika ovdje na forumu?

Zasto ih jednostavno ne prekrizis? Lakse ce ti bit

Pa vidi, za nekoga je malo 140 eura, za mene je to poprilična suma novca zarađena, ne mogu tek tako da prekrižim, a njima na sramotu da je zbog ovoga svega što se dešava!

Ja sam kod njih vec dugo i puno sam para zaradio, hvala Bogu. Vidi, te pare su tvoje pare, ne boj se nece one nestati.
Drug je isto postavio Tipalti i ceka malo duze i razumijem bijes. Sad cu i tebi kao i njemu preporuciti da postavis drugi nacin isplate, objasnicu ti u privatnu poruku, a i poslati kontakt svog menadzera pa se njemu javi, da ti posalje kontakt osobe zaduzene za isplatu na Plug-u jer on vjerovatno nije.
Opet kazem frustrira da, nije na tebi da vodis racuna o tim stvarima, ali to sto si ti zaradio ti niko nece uzeti, jos sladje ce biti kad neocekivano primis uplatu.

@Chiko1911 @born2bet @Goci @simeon hocete li da vam slikam koliko sam zaradio para od njih, auto itd, pa da vidite da li treba momak zaboraviti na isplatu? Nece se desiti, ali niste u pravu. Nemojte pisati ljudi ono sto ne znate, ne znatu istinu, grijesite se, sta je vama. Moguce i da momak ima problem sa paypalom, da tipalti support treba nesto otkociti da prodje, dosta razloga moze biti. Ali svaku zaradjenu marku ce dobiti. :slight_smile:
saljem ti PM Hajrudine

Mozes ti pokazati svoju zaradu, al to ne mjenja nista ovdje i ne invalidira iskustva ovih drugih

1 Like

Nisam skroz u toku, ali djelujes malo optimistinčno.
Koliko sam vidio neke naslove u medijima lika love od države do raznih mafijaša koji ga žele ubiti.
Sve je bilo super dok je kriminal prolazio ispod rada, naivni su kupovali magične ljekove, bilo je para i za platiti webmajstore.
Cisto sumnjam da taj lik razmislja da ikome vrati dug i da ima vise čime.
A i da vrati dug, što će dobiti sa time? webmajstori vise neće vratiti oglase na sajtove.

1 Like

Nisi u toku majstore. Sad bih ja mogao do sutra pisati o ovome jer sam upuceniji od vas, ali ne vrijedi, vi imate u glavi misljenje i ne planirate ga mijenjati, a ni ja ne zelim gubiti energiju na objasnjavanje koje ne vodi nicemu, gubitak vremena.

Ovdje se samo radi o isplati koja kasni, i ja imam potpuno razumijevanje jer sam i ja jedno vrijeme istu muku mucio. Na kraju sam promijenio nacin isplate i sad u roku 3-5 dana legne. Momak treba da provjeri da li moze primati uplate na paypal prije svega, prijatelj da mu posalje 1$, onda da provjeri sa tipalti supportom mogu li oni naci neku gresku vezanu za njegov email i podatke isplate, na kraju da se javi menadzeru svom (ako ga ima, poslao sam mu ja koga moze kontaktirati). Ili ne moraju koraci biti po redu, svejedno.

Kada tvom amidži, koji boluje od raka, budu prodavali čaj koji isti liječi, javi mi se. Zamisli zarađuješ na takvim stvarima. Ista ste go*na vi koji branite ovo smeće i postavljate njihove oglase.

2 Likeova

Kakve ti nebuloze pricas, kakav rak… Nemas pojma o cemu pricas, proizvodi su kvalitetni, ljudi se sami vracaju da kupuju nisi ni svjestan koliko, ja jesam. I ako je koristio ijedan proizvod amidza, ne bi me cudilo da se vracao istim ponovo, jer su PREDOBRI, poskupi moze biti, ali i odlicni. Imaju marketing, svoju pricu oko cijena i to je to, ne tjeraju nikog. Kreatori svega su geniji za affiliate, marketing, zivot, to je jednostavno tako.

Zadnja poruka od mene, htio sam samo Hajrudina uputiti, jer ja kad o necemu pricam imam znanje o tome, vi ste procitali neke naslove i mislite da imate blage veze, nemate

Da ti nisi Mersad ? :smiley:

1 Like

Kako si da ne kažem glup druže, idi gdje si i do sad bio, brani negdje drugo ta ■■■■■

Jos jedan koji se registrirao na forum da promovira kriminal, u ovoj tebi ih ima 10ak vec.

1 Like

Kvalitetni? Mamicu ti kvalitetno opajdarim! Ebo ti cajdzija rod i porod, hvatate bolesne i OCAJNE ljude i prodajete im nadu koja je obicni shit. Neka neka, vratit ce se to vama, pa makar na djeci.

Call centar za prodaju magle narodu, većinom penzionerima po njemačkom i španskom govornom području. Navodno nešto rade i za Telemach na našem jeziku support. Online marketing također, prodaja magle i one reklame o lijekovima za kancer i krilatim mačkama.

1300KM nuđena plata za španski call centar ali za 6 dana i realno 10-12h dnevno, dakle 60-70h sedmično što je naravno kriminal jer zakon o radu jasno kaže da od ponedjeljka 00:00 do nedjelje 23:59:59 smiješ raditi ukupno max 40h (ne računajući pauze) i moraš imati dan odmora, prva tužba će ga tako slatko odrati za to ponašanje jer to je tzv. finansijski mobing nad radnikom praktično ako radnik da bilo kakav dokaz protiv poslodavca u takvom pravnom sporu automatski će sud presuditi u korist radnika, govorim iz iskustva.

Inače plata osnovna je 800KM, ali to 1300 reklamira kao platu i to ti govori na razgovoru za posao, ali ne govori da se to odnosi isključivo ako ispuniš blesave planove prodaje koji nisu realni ni da imaš garantovan tender za UKCS da ih opremaš svom medicinskom rekvizitom, ako ne ispuniš onda da radiš prekovremeno da se trudiš pa će bit 1300.

Sve u svemu lik od sebe pravi PR biznis idola a u stvari pliva po kriminalu ko lamela po istrošenom zamajcu, pitanje je dana kad će pasti i on će onda da zbriše u neku lijevu zemlju jer od odgovornosti ima par desetina ljudi niko nema ugovor za stalno i ko ima ima ga sa kovertiranom ostavkom i renta neku kućerinu u jednoj od onih prijebina aka brda oko Sarajeva. Ne krade ništa doduše, ali uslovi rada su zaista nezakoniti, principi poslovanja vrlo diskutabilni po pitanju prodaje magle aka prevare. To naravno ide sve preko nekih subcontractor pravnih modula sa nekom firmom vani koja se zapravo bavi prodajom te magle na tom tržištu (neke zemlje) i on za njih samo odrađuje prodaju zovući hiljade i hiljade brojeva iz nekih baza koje je bog zna kako dobio.

Naravno to je svima interesantno pitanje je ne dana kao kad će pasti nego minute kad će doći neko od ovih političkih klika da ga reketira, protiv čega sam kategorički ali u slučaju njega i takvih kao on kažem neka i treba.

https://www.reddit.com/r/bih/comments/12hvae7/monetizead_prevaranti_ili_uspješna_inovativna/

PS: Jos jednom ti prcim onako nekoga ko ti je najdrazi.

Molim moderatore da proste i ostave ovaj komentar, da se vidi o kakvom sljamu ljudi se radi. S njima treba konkretno, odmah ih zatjerati u pm

Bio sam na probnom radu kod ovog, evo kako rade za onoga koga zanima:

• bave se varanjem starih i bolesnih ljudi
  • rade na principu call centra, dakle zovu ljude i preko telefona ih ubjeduju da kupe razne preparate za razne bolesti. Svi preparati su na biljnoj bazi jer ne smiju prodavati nista na hemijskoj bazi zato sto im nista nije klinicki testirano, iako im uposlenici cesto govore ljudima koje varaju da jeste.
  • nacin na koji dodu do kupaca je online, ne mozes kupiti nijedan proizvod bilo gdje drugo (npr u prodavnici ili apoteci) jer niko ne bi prodavao proizvode za koji ne bi prosli nijednu inspekciju kvalitete jer kvalitete nema. Dobar dio posla im je taj sto ljudi kliknu na raznim stranicama na reklame gdje im pise da su osvojili proizvod besplatno, ti ljudi ostave ime i broj telefona i onda ih zovu. Kad ih nazovu, dio prevare je da im govore da su osvojili besplatno u sklopu ‘terapije’, ono kupis 3 i dobijes 1 besplatno i te gluposti.
  • Ko kupuje? Kupuju pretezno stariji ljudi koji imaju ozbiljne zdravstvene probleme i cesto daju zadnje pare na ove gluposti. To nisu ni najobrazovaniji ljudi pa kad im se javi ‘strucno lice’ (kako se predstavljaju) onda misle da je nesto legitimno u pitanju, misle da pricaju sa doktorom. Radnici imaju instrukcije da, kada neko nece da kupi, sto je cesto, da se bukvalno svađaju s njima i da im ‘igraju na emocije’. Drugim rijecima, ‘u pitanju je vase zdravlje’, ‘jel to necete sebi da pomognete’, ‘sta je bitnije od zdravlja’ i jos tome slicnih odvratnih stvari.
  • Kako se ponasaju prema radnicima? Radis 6 dana sedmicno, mjenjas smjenu svake sedmice i radis za platu od 700km (koja se reklamira kao 1000-1200km) plus bonusi a bonuse zaradujes ako prodas mnogo ili ako prodas za vise od cijene koju ti kazu da nudis. Dakle, sto si gori covjek mozes imati veci bonus ali takoder ti se oduzima od bonusa kad ne napravis prodaju.- Nisam siguran gdje i kako pakuju preparate, imaju dobri članci o tome online, samo google ‘Monetize Ad raskrinkravanje’ Ako bilo koga jos nesto zanima samo nek pita, ovo je odvratan posao koji rade odvratni ljudi, sa ovim čovjekom na čelu. Ako radite u frimi Monetize Ad u bilo kojem kapacitetu, jednostavno ste loš čovjek i o tome nema rasprave.

https://www.reddit.com/r/bih/comments/18tnin1/ajdin_brković_monetize_ad_milioni_trilioni/

Ja sam jedan od kupaca. Jedan dan sam vidio 26 propustenih poziva. Sram i stid da te bude, i tebe i tvoje roditelje koji su te tako “fino” prevarantski odgojili. Halo cura neka me zove 26 puta da mi proda nekakav preparat koji sam uzeo jednom i uvjerio se da je sranje. Nikakve deklaracije, uputstva NICEGA!!! I ti sada klosaru prevarantski pises ovdje nekakve nebuloze o tome kako su svi zadovoljni?!?! Pa nemoj mi vrijeđati inteligenciju jer sam je dovoljno uvrijedio da narucim artikal. Nazvao me neki lik pitam ga, kakvi su ono fake facebook review-ovi i kako je moguce da je forma za narudzbu sama uradila POST iako nisam kliknuo na dugme submit?!??! Lik se pravi mutav. Tako da tu pricu mozes maloj djeci prosipati i roditeljima koji su te trebali bolje odgojiti. A ja sam prijavu proslijedio kantonalnoj inspekciji pa da vidimo dalje sta i kako.

1 Like

Evo dokaza da si ajdinova poguzna muha Izrada popupa za posjetitelje sa određene stranice - #3 od brianfinch

Ovo su one skripte za varanje. Tacno se vidi po kodu i komentarima da je to ista tuzlanska prevarantska ekipa.

Opet kazem, na djeci ti se vratilo

2 Likeova

Nije samo Tuzla ja kako sam cuo a i video po forumima i Srebrenik je jedan od epicentara te takozvane “health industrije” kako se ljudi ne boje nicega to mi ne moze biti jasno.