[Sponzorirano] MonadPlug V2 - New Features

Dragi Webmajstori,

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da naša platforma dobija novo ruho koje donosi mnoge izmjene i prednosti za sve naše publishere.

Naime riječ je o dugo najavljivanom Dashboard V2.0 - Najnovijoj verziji platforme Monadplug.com a njen osnovi cilj je drastično poboljšanje performansi i samog iskustva korisnika.

Dashboard V2.0 Uključuje:

4 Nova Ad-formata

image In-Page push
Rastući trend industrije koji se razlikuje od tradicionalnih Push Notifikacija tako što ne zahtjeva subskripciju od vaših korisnika te se prikazuje unutra browsera.
Release Date: Danas ( 20.04.2020 )

image Interstitials
Format koji dozvoljava monetizaciju Vaših korisnika putem prikazivanja full screen reklame koja nakratko prekriva ostali sadržaj Vašeg sajta.
Release Date: 05.05.2020

image Pop-unders
Popularni Pop-under format dozvoljava prikazivanje reklame ispod browsera koji trenutno koristi Vaš user.
Release Date: 28.04.2020

image Smartlink
Performance link/url koji dobijete kao publisher te možete slati posjetu World-Wide bez ikakvih restrikcija. Publisher je plaćen na osnovu performansa posjete to jeste konverzija(Downloada, leadova, kupovina etc.) koje ostvari posjeta. Vaša zarada će biti prikazana te broj leadova ostvarenih. Smartlink je “smart” model koji uči Vašu posjetu te na osnovu uzoraka distribuira razne offere te ostvaruje publisheru revenue.
Release Date: 30.04.2020

Poboljšanje funkcionalnosti i performansi postojećih formata:

Native Widgets

  • Poboljšana kontrola Widgeta te prepoznavanje fraud sajtova, što pravim webmajstorima osigurava povećan EPC/CPC.
  • Customizable widget: mogućnost promjene Header options, Background Colora i statičnih tekstova unutar istog.
  • Mogućnost setovanja Widgeta za Windows/PC ili Mobilne uređaje, što dodatno pospješuje optimizaciju kvaliteta saobraćaja koji nam dostavljate. ( Na PC Više reklama unutar widgeta, te na Mobitelu manje da ne bi imali mnogo accidental clicks ).
  • Pojačan support i backend infrastruktura te Vaš widget će se prikazivati dosta brže i ljepše.
  • Još mnogo drugih featuresa na strani Vašeg Account Managera gdje možete za kvalitetnu posjetu biti odobreni na “Golden” Advertising demand, te promovisati najozbiljnije advertisere iz raznih nicha: Gambling, Finances te mnogi drugi.
  • Impression = Prikazivanje Widgeta, što na V1.0 nije bio slučaj, nego su prikazivane impresije svih reklama unutar widgeta, i dolazilo je do zabune zašto Monadplug ima niži eCPM od ostalih Native mreža.

Push Notifications

  • Push notifikacije su dobile dosta novog Demanda, te novi V2.0 Push Notifications će biti lansiran u Petak ( 25.04.2020 ) na odabrani broj publishera, te na ostatak networka.
  • Ubačene su dodatne restrikcije te će biti nemoguće raditi Single person fraud takozvani, naklikavanje na sopstveni widget, što će spasiti ostale publishere i osigurati im dosta bolji CPC.
  • Mogućnost setovanja Push načina rada i to: Adult, Mainstream ili All. Modeli podrazumjevaju koje reklame želite da Vaš push modal dostavlja korisnicima.
  • Mogućnost setovanja frequency: Low, Medium, High, Turbo. - > Različiti načini slanja notifikacija, tačnije broj notifikacija koje želite da jedan user primi u određenom vremenskom periodu.
  • Publisheri sa najkvalitetnijom posjetom će imati mogućnost odobravanja “Golden” Advertising demanda, što će im osigurati najkvalitetnije reklame u tom momentu na nivou svijeta.

Potpuno novi I izmjenjeni Dashboard:

Naša nova verzija dashboarda imala je za cilj omogućiti Publisherima kako jednostavno navigiranje kroz samu platformu, tako i preglednost te dostupnost podataka.

Neke od značajnih izmjena su:

  • Balans Vašeg računa sada je vidljiv u gornjem desnom uglu,
  • Prethodna podjela Dashboarda na “Push” i “Native” sekcije više ne postoji. Svi željeni widgeti se sada dodaju kroz rubriku “Sites”,
  • Statistika u rubrici “Dashboard” sada uključuje mnogo više vizualnih elemenata za lakše praćenje ( Graphovi i sl. )
  • Detaljna statistika na osnovu XX Parametara dostupna u modulu “Statistics”,
  • Payments rubrika je sada podjeljena na Earnings & Payments,
  • Earnings rubrika prikazuje podatke o Vašoj zaradi, dok Payments rubrika prikazuje podatke o Vašoj isplati

Ovako će izgledati Vaš Dashboard kada se prvi put ulogujete nakon aktualiziranja najnovije verzije.

  • Rubrika “Dashboard” počinje prikazivati podatke o vašim widgetima nakon dodavanja domene/verifikovanja te odobravanja od strane Account Managera Vašeg portala/sajta.

  • Korisnici koji žele raditi na CPA Rates mogu dovoditi svoje push subscribere i biti plaćeni odmah po dolasku istog. Ova opcija će biti uključena samo za trusted publishere i partnere nakon testiranja traffica na normalnom/revshare modelu.

  • Posebno smo obratili pažnju na razvijanje V2.0 Statistics unutar dashboarda te publisheri mogu filtrirati metriku koja ih najviše zanima i na taj način precizirati svoju analizu.

  • Na slici ispod se nalazi pregled modula “Statistics” te možete vidjeti dodate parametre: Date, Sites, Widgets, Country, OS, Browser, Impressions, Clicks, CPM, CTR, CPC, Revenue & Spam Clicks.

  • Ovaj put smo Spam Clicks prikazali Publisherima. Spam Clicks su klikovi koji su označeni kao Spam i niti jedan advertiser ih ne želi, a to su: User Agent Mismatch, IP Mismatch, Iframe Spoofing clicks, Klikovi sa manje od 500-1000ms ( U zavisnosti od ad-formata ) vremena od loadanja(učitavanja) do klika.

SVI postojeći publisheri sa V1.0 će biti prebačeni na V2.0, a publisheri koji žele neometano nastaviti svoju monetizaciju morati će ponovno izvršiti proces verifikacije domene.

Viber Sticker i Monadon

Nova verzija Dashboarda te naš tim luđaka je vrhuncu kreativnosti dizajnirao Monadplug maskotu, te nazvao je Monadon.

Uz Monadona su također stigli i Monadon Viber Stickeri koji će Vam sigurno izmamiti osmijeh na lice :slight_smile:

Download: https://stickers.viber.com/pages/custom-sticker-packs/11ea7d8e2f3e379093ffdd122ea171ce5555f281a259bafdv6

Nadamo se da će Vam se navedene promjene svidjeti!

Za sve informacije ili početak saradnje kontaktirajte naše Account Menadžere za tržište Balkana:

Tarik - [email protected] - Skype:tarik_1484
Faris - [email protected] - Skype:faris.s_4
Mersad - [email protected] - Skype:mersad.k_1
Vedad - [email protected] - Skype: vedad.camdzic

Za sve ostale informacije ili eventualni početak saradnje kontaktirajte nas putem Live Chat-a ili na: [email protected]

1 Like

68 posts were split to a new topic: MonadPlug - razmjene iskustava