Može li me zafrknuti ako ga ovlastim kao administratora na wordpressu

Ovako zanima me kad nadjete nekog da vam pravi nesto na wordpressu i kad mu napravim novog usera i stavim administratora moze li on sta uraditi osim da mi obrise stranicu tj izgled stranice temu i to, i da li mi moze obrisati skroz stranicu ili uraditi nesto vise.Pozdrav,Hvala

Stavi da bude editor i ogranici mogucnosti.

1 Like

Ovako lik ce mi popravljati stranicu da je adsense odobri itd temu i to pa tako ne moze li nista na hostu uraditi osim da obrise izgled stranice i to .Ne moze li obrisati domenu ili sta ozbiljnije? Jer nije mi problem odraditi temu stranice i sve to ako tu sta pokvari jer nije neka stranica popravljam je za adsense samo je napravljenja prije nekoliko.Pozdrav,Hvala

Ako nemas poverenja odradi backup stranice, pre nego sto mu dozvolis da ti ista radi, tako da ako dodje do neke greske koja ne moze da se ispravi, mozes vratiti sve kako je bilo. Ako mu das ovlascenja za wordpress on ima samo ta ovlascenje, ne moze upravljati tvojim domenom. Isto tako mozes mu dati administratorska ovlascenja sa samo odredjenim mogucnostima koje moze da radi, podesis da nema sve privilegije.
Ako nadjes postenog i pouzdanog lika, dogovoris oko cene i rokova, nikom nije u interesu da ti obrise stranicu i zeza te ako je vec dosao da zaradi.

1 Like

Pa daj mu ovlaštenja, napravi backup. Ako nešto zezne ili izbriše tebe , možeš uvijek preko mysql izbrisati ti njega itd.

1 Like

Svašta, ako nemaš poverenja u nekog nemoj mu ni davati da ti radi po sajtu. Imao sam sličan problem gde je trebalo nešto sitno uraditi, a onda me tip pitao nešto kao; Šta ako mi ti promeniš šifru? :grin: Em hoćeš da pomogneš nekom em te zeza za male pare. Takvima savetujem da se obrate nekoj agenciji. Jedva čekaju takve. :yum:

1 Like

Hvala vam puno :smiley:

Na Godaddy mi se sviđa opcija kad iz Control Panela kliknem na Wordpress ikonicu, automatski me loguje kao admina. Tipa ako ti sve odradi ali npr promjeni šifru, uzme sajt, bez da bilo šta briše, uđeš, promjeniš info i onemogućiš mu pristup. Ne znam za ostale hostove, ovo mi se jedino sviđa kod Gođeda

1 Like

Ma ko može da ti ukrade sajt, kontaktiraš provajdera i objasniš da ti je neko promenio šifru.
I to jedino ako mu daš tvoju šifru admina za ulaz pa je promeni. Ali se tako ne radi, nego se imenuje novi korisnik za uređivanje sajta, koji će imati svoju šifru. I on adminu ne može ništa, ni da ga briše ni da mu menja šifru.

1 Like

Hvala