Mutli-theme savjet

Htio sam napraviti sajt za svoj grad (ništa službeno) međutim trebali su mi 3 plugina. Ta 3 plugina mogu naći free, čak i plačene, ali nijedan nema puno opcija koje meni trebaju. Na divno čuđenje našao sam sva 3 plugina (ugrađeno u temi). Sada mi je palo na pamet napraviti multisite i staviti sve 3 teme međutim tu sam se zabrinuo jer sajtovi neće izgledati isto.

Što bi Vi na mome mjestu uradili?

Da platis nekoga da ti odradi to sto treba. Ovde imas ljude koji to mogu odradit.

Jebe* mi staru ako sam te skontao :smiley:

Continuing the discussion from Mutli-theme savjet:

Hoču 3 plugina, a nema ih nigdje barem onakve kakve ja hoču. Našao sam 3 teme koje imaju u sebe ugrađene te opcije.

Continuing the discussion from Mutli-theme savjet:

Da, ali neznam koliko bi koštalo pravljenje 3 plugina. Vidim da su na themeforestu pluginovi 10-20$ i svaki mjesec izlaze updejti, a u nas bi to koštalo 500kn+ bez ikakvih updejta.

Pa trebao si napisati da si našao sva tri plugina u tri teme a ne “našao sam plugine u temi” Odosi se na jednu temu :smiley:

O kakvim pluginima je riječ ?
Imam ti ja jednog frajera koji jako povoljno radi plugine pa ako zelis mogu ti dati kontakt informacije pa se dog… :slight_smile:

  1. Traženje posla - da korisnici mogu postaviti oglas (naslov - opis - kontakt)
  2. Oglasnik - da korisnici mogu postaviti oglas (slika - naslov - opis - kontakt - cijena)
  3. Mapa grada - da je na pocetku mapa grada te da korisnici mogu dodavati svoja mjesta po kategoriji (kafiči,restorani itd), a da posjetitelji mogu jednostavno preko stranice filtritati ono što njima odgovara primjer: http://uouapps.com/wp/glocal/

Molim te pošalji mi kontakt informacije toga lika, hvala.

Ovo je upravo jedan od onih projekata koji se nebi trebao graditi na WPu.

2 Likeova

Zašto ne? 20 postova

Ja cu ti odgovoriti umjesto njega.

WordPress je, neki kazu, izasao iz pakla. Mnogi se slazu da je WordPress nagovorio Evu da jede zabranjeno voce, ali do sada jos nisu pronadjeni konkretni dokazi.
‘Rule of thumb’ ti je, ako imas blog, WordPress je dobar, ali samo unutar odredjene granice. WordPress moze podnijeti maksimalno 5 do 10 clanaka (postoji legenda, iako nikad dokazana, da su jednom uspjeli pohraniti cijelih 11 clanaka bez da se cijela stvar raspala. Ja osobno u to ne vjerujem.)

Dakle definitivno obrati pozornost na ono sto je kolega savjetovao, nemoj nam kasnije tu dolaziti i traziti rame za plakanje kad ti dedicated server crkne jer si slucajno dozvolio registraciju vise od 3 clana, ili si, nedaj boze, napisao vise od 500 znakova u sadrzaj clanka (500 je nekakva gornja granica, nakon toga nema povratka. I ne, palatali se ne racunaju kao jedan znak).

3 Likeova

hahahhahah popravi mi dan :smiley:

Svaka cast.

Dobar post :smile:

Neznam hočete mi vjerovati, ali kada god predložim neki malo veći projekt ljudi govore tu trebaju custom riješenja. I to uvijek od samih programera. Kao što sami znate na themeforestu imaju tisuče tema raznih tematika i teme poput real estate, direktorij i oglas teme prodane su na tisuče i tisuče, a nemoram ni govoriti koliko velikih poznatih stranica koristi wordpress. Upravo zato sam pomislio da bi i ja mogao uzeti wordpress.

Bojim se pitati procjenu svega ovoga ako bi se radilo na bootstrapu jer sumnjam da bi dobio dobru cijenu.

Ovo oces evo povoljnije ne mozes naci :smiley:
http://themeforest.net/item/glocal-directory-listings-wordpress-theme/5545452?ref=uouapps čak ih imaš i nulled, al ne bi ti preporučio nulled ako zelis neki veći projekat praviti :slight_smile:

Prvi put se u potpunosti ne slažem s kolegom @apazinjan, iako znam da je sve to bio čisti sarkazam.

Za svaki posao postoji alat, a u ovom slučaju tvoj alat nebi trebao biti Wordpress. Čisto iz razloga što ćete posao modifikacije WordPressa izaći skoro pa koliko i izrada custom riješenja. Ovo je naravno pod uvjetom da želiš da ti to sve funkcionira kako bi i trebalo.

Jedan malo bolji programer koji ima iskustva sa bilo kojim postojećim frameworkom ovaj posao ti odradi za max 2 tjedna iako osobno mislim da je i to previše.

Mogu progutati i da se WordPress gura pod CMS, ali sam osobnog uvjerenja da je guranje WordPressa kao riješenja za sve već pomalo odvratno.

Naravno sve ovo moje pada u vodu jer tebi je puno dati i 500 kuna za izradu custom plugina ili 60-70 dolara za 3 plugina na themeforestu pa okolo tražiš nekakvu besplatnu temu koja ima sve to.

Za svaki posao postoji alat, a u ovom slučaju tvoj alat nebi trebao biti Wordpress. Čisto iz razloga što ćete posao modifikacije
WordPressa izaći skoro pa koliko i izrada custom riješenja. Ovo je
naravno pod uvjetom da želiš da ti to sve funkcionira kako bi i trebalo.

Samo iz razloga što će cijena biti skoro ista i pod tim uvjetom?

Meni nije puno dati novac ako znam da postoje pluginovi za upravo ovo što ja tražim te da se updejtaju s vremena na vrijeme. Spomenuo sam free tek tako, jer postoje neki stvarno dobri free pluginovi koji se updejtaju s vremena na vrijeme.

Jesiti koristio tu temu ili smatraš da bi mogla biti dobra… Ja sam je koristio za jednog klijenta i mogu samo reći da je nikome nebih preporučio. Ne želim ići u offtopic sa objašnjavanjem zašto…

Ne. Iz razloga što uz custom made riješenje nećeš dobiti još 536 različitih stvari koje ti niakada neće trebati, nego će ti riješenje koje dobiješ biti prilagođeno tvojim potrebama koje ćeš u budućnosti, ako ti projekt dajbože krene i bude uspješan, puno lakše i brže skalirati nego WordPress riješenje. Iz razloga što će te kasnije to proširivanje i skaliranje puno manje koštati nego isto to za Wordpress, iz raazloga što će ti upiti na bazu biti točno onakvi kakvi trebaju biti, bez 58 različitih JOIN upita na 12 različitih tablica, iz razloga što će ti integracija Google Mapsa biti puno jednostavnija nego u WP i iz 1000 drugih razloga koji sada nemaju više veze sa temom.

Generalno gledano kada krećeš u projekt probaj napraviti nekakvu projekciju troškova za razvoj za

  1. Inicijalni trošak, postavljanje projekta
  2. 1 mjesec unaprijed
  3. 3 mjeseca unparijed
  4. 6 mjeseci unaprijed
  5. 1 godinu unaprijed
  6. 3 godine unaprijed
  7. 5 godina unaprijed

Ako ne znaš to odraditi ili ne znaš na što mislim onda ti prije svega treba opća biznis edukacija. Kada to završiš vrati se na ovaj plan i probaj ponovno sastaviti tehnički i infrastrukturni troškovnik. Generalno gledano custom made riješenje je uvijek inicijalno skuplje, ali na kraju, recimo nakon 5 godina, izađe znatno jeftinije u odnosu na npr. WP. I na kraju ako misliš da tvoj projekt neće raditi 5 godina, onda uzmi WP i sastavi neku žnj temu i okušaj se u internet vodama, a ovo sve što sam napisao nemoj uzimati u obzir.

Ovim te ne mislim uvrijediti ili reći da nemaš pojma, ovo je bilo više ovako generalno orijentirano za sve.

1 Like

Evo kad već tražiš neko gotovo riješenje onda ti je ovo za tvoju namijenu možda puno bliže nego WordPress


http://www.flynax.com/
http://www.yourownclassifieds.com/


http://www.joobsbox.com/
http://www.quora.com/What-is-the-best-open-source-job-board-software

itd, itd, itd.

Sad ode gledat Mamića

1 Like