Ne. Iz razloga što uz custom made riješenje nećeš dobiti još 536 različitih stvari koje ti niakada neće trebati, nego će ti riješenje koje dobiješ biti prilagođeno tvojim potrebama koje ćeš u budućnosti, ako ti projekt dajbože krene i bude uspješan, puno lakše i brže skalirati nego WordPress riješenje. Iz razloga što će te kasnije to proširivanje i skaliranje puno manje koštati nego isto to za Wordpress, iz raazloga što će ti upiti na bazu biti točno onakvi kakvi trebaju biti, bez 58 različitih JOIN upita na 12 različitih tablica, iz razloga što će ti integracija Google Mapsa biti puno jednostavnija nego u WP i iz 1000 drugih razloga koji sada nemaju više veze sa temom.
Generalno gledano kada krećeš u projekt probaj napraviti nekakvu projekciju troškova za razvoj za
- Inicijalni trošak, postavljanje projekta
- 1 mjesec unaprijed
- 3 mjeseca unparijed
- 6 mjeseci unaprijed
- 1 godinu unaprijed
- 3 godine unaprijed
- 5 godina unaprijed
Ako ne znaš to odraditi ili ne znaš na što mislim onda ti prije svega treba opća biznis edukacija. Kada to završiš vrati se na ovaj plan i probaj ponovno sastaviti tehnički i infrastrukturni troškovnik. Generalno gledano custom made riješenje je uvijek inicijalno skuplje, ali na kraju, recimo nakon 5 godina, izađe znatno jeftinije u odnosu na npr. WP. I na kraju ako misliš da tvoj projekt neće raditi 5 godina, onda uzmi WP i sastavi neku žnj temu i okušaj se u internet vodama, a ovo sve što sam napisao nemoj uzimati u obzir.
Ovim te ne mislim uvrijediti ili reći da nemaš pojma, ovo je bilo više ovako generalno orijentirano za sve.