Muzika na web stranici

u izradi mi je web stranica za privatni biznis, pa me zanima koje pjesme mogu stavit na stranicu kao pozadinsku muziku?..da li moram neku naknadu platit, jel to zavisi o godini nastanka pjesme…itd…

Ja ti nikako ne bih preporucivao da stavljas pjesmu u pozadini web sajta. Ko nema brzu konekciju teško će otvarati sajt, i bezveze ces gubiti redovne posjetioce!

Kao što je rekao chida surfer svakako ne voli da mu igra muzika kad dođe na neki sajt, ako ona i je na sajtu trebala bi se onda pokretati tek na inicijativu posjetitelja, zamisli samo nekoliko slučajeva:

  1. Večina korisnika sluša već svoju glazbu kad surfa te to ne zvuči dobro kad još na tvojoj stranici igra neka sasvim druga pjesma, iritirajuće je
  2. Posjetitelj je slučajno ostavio upaljene zvučnike, te surfa webom kasno u noć ne nadajući se nekoj glazbi od web stranica, mislim da bi te posjetitelj odmah zaobišao u velikom luku
  3. Pjesme troše dosta bandwitha (i tvog i korisnikovog)
  4. Ne vole svi svaku pjesmu, koje su šanse da će se posjetiteljima baš sviđati tvoja pjesma?
  1. Ljudi često i mnogo surfaju s radnog mjesta i nitko ne želi da se svi okrenu prema njemu i pomisle "Opet gleda neku pornjavu umjesto da radi!"
    Dobar primjer je kolega s kojim dijelim ured, a koji uvijek ima zvučnike odvrnute do kraja i čim počne treštati glazba panično zatvara browser :slight_smile:
    Zato ja na poslu imam po defaultu isključene zvučnike, a doma istog trenutka zatvaram svaku stranicu koja počne automatski svirati.

NIKAKO nemoj stavljati pozadinsku glazbu, to je najgora početnička pogreška ikad

Stavi onog šta pjeva “Poso kuća” i o kojem se piše posvuda. :smiley:

Ma stavi obavezno, ništa ljepše nego kad mi se učita sajt, a u pozadini krene Phill Collins sa This Must Be Love. :smiley:

@gambo - joj, uvijek sam bio ‘hoaxer’, mislim da bih mu ja svaki dan slao rick roll ili dick roll
(makemoniesonline.com, thewillpower.org, ne otvarajte ove sajtove, nemojte govorit da vas
nisam upozorio) dok ne bi naučio. :smiley:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja