Na ćemu napraviti portal?

Dakle vrti se jedna ideja sa nekim recimo portalom.
Da odmah kažem nema veze s apartmanima i nekretninama, niti social network.

Više kao neki portal s profilima korisnika (njihova ponuda), naime registracija korisnika, par različitih opcija za profil (2-3 paketa različita), te standardne stvari, blog, forum i slično.

Ne pada mi na pamet raditi od nule sa svim funkcijama koje trebam, makar znam da bi to bio put, ali nemam 3 programera na 2-3 mjeseca ili koliko god.

Koja su gotova riješenja koja se mogu koristiti?
Nekako naginjem na gotove skripte.

Da li mi netko može dati smjer gdje da gledam?

Da li bi joomla bila dobra platforma, s nekim premium templejtom?
Te koliko joola na brzom server može služiti kao portal?

Ili da li postoji neka provjerena skripta za takve stvari?

Hvala

Jesi razmotrio Wordpress?

1 Like

Joomla, wordpress, magento, drupal, etc etc etc, sve se može sa svim, ali ništa ti nije idealno rješenje, osim ako ne naletiš na identican projekat, ili identicnu prezentaciju nekog cms, baš za to, ako imaš jasnu viziju šta želiš, svi cmsovi ovi ti nude slobodu, da uvjek prepraviš i doradiš, za svoju potrebu šta ti treba, putem ekstenzija, ili cak modifikovanjem core coda, u svakom slucaju, ako je to nešto unikatno opet ti trebaju ljudi da tvoje zamisli/ideje dio zamisli napravi ili preradi tako da ti odgovara, mozda neko od kolega sa foruma, ce predloziti nešto dovoljno blizu da ti trebaju samo sitne modifikacije, no i nisi nam dao puno informacija, za ozbiljnije diskusije sta je najbolje.

Ma WordPress+ odgovarajuci plug-ini :smiley:

ok wordpress sam preskočio.

Radi se o jednoj ideji gdje bi posjetitelj imao korist od pregledavanja profila određenih partnera/klijenata.
Potrebno je da postoji možda par predložaka za različite profile znači jedan full jednostavan slika informacije itd, i nešto jači koji ima više opcija za unos. Čak možda i neki uber profil gdje bi mogao postojati neki oblik prodaje sitnica vlasnika tog profila.
Ništa turbo komplicirano, ali opet ne znam odakle da počnem.

Wordpress mogu modficirati za te potrebe ali ako ima neko gotovo riješenje gdje je netko već koristio nešto ili recimo neka skripta specifična za tako nešto, možda bi prvo to pogledao.

Nekako mi se ne da skroz od nule raditi sve funckije, čak ni kroz wordpress funckije, već možda samo onaj dio koji mi treba, da možda ipak nađem nešto nasjličnije.

Ako netko ima neki zgodan prijedlog zahvaljujem.

Opet mi se Wordpress čini kao najidealniji. Svi CMS-ovi su dosta slični s osnovnim mogućnostima, a kod proširenja (plug-inova) Wordpress ih sve nadmašuje. Baš radi podrške bih izabrao Wordpress u tvom slučaju, ili platio programera da ti odradi custom CMS (kad već kažeš da nije ništa turbo komplicirano).

ah taj wordpress.Gdje god kreneš vratišse na njega.
Da malo sam gledao sada dan dva, izvedivo posve.
No sviđa mi se kod Joomle više sistem dodjeljivanja rolls za one koji se prijavljuju i kompletno sistem odobravanja pristupa sadržaju.
Kod wp za sve moram posezati za pluginovima.

Ne znam, moram prvo staviti ideju na papir, ploču, pa vidjeti što je izvedivo s čim.
Ako 80% bude izvedivo funkcija s wordpressom ostalo ćemo isprogramirati nekako;)

Ali začudilo me da nisam našao više gotovih CMS skripti posvećenih baš izradi portala, profila, interakciji između profila itd.
Recimo za neke druge teme, kao apartmani nezaobilazni, pa razna iznajmljivanja, nekretnine su posvuda.
Za portal baš i nema previše, štoviše nisam našao ni jednu vrijednu.

E sad da li gurati tako nešto na wp i postavtii sve kroz mjesec dana, ili gurati ne znam 2-3 programera 2-3 mjeseca da naprave nešto? Rekao bih prije uvijek ovo drugo, ali danas s toliko gotovih riješenja imam osjećaj da je gubljenje vremena/novaca ako se može napraviti slično kvalitetno riješenje s nekim od postojećih CMSova.