Na koji način vlasnici stranica za grupnu kupovinu zarađuju?

Kao što naslov kaže,na koji način vlasnici ostvaruju zaradu?
I dali mi može netko ukratko objasnit postupak kako krenut, imam gotovu stranicu,što je sljedeće?

Pa nađeš nekoga tko je voljan prodat neki svoj proizvod ili uslugu uz veliki popust na minimalno x narudžbi, i ako uspije prodaja uzmeš sebi postotak. Simple.

tako sam i pretpostavljao npr.

Prodavač bi dao 10 proizvoda po 50% jeftinijoj cijeni,a ja na stranici postavim npr. 30% jeftinije od početne cijene i od svakog prodanog proizvoda meni ostaje 20%…

A kako proces ide dalje,kada korisnik kupi proizvod, tj. prijavi se da bi kupio?

Ne znam iz prve ruke kako je, samo pretpostavljam, mislim da je manje više očito kako bi trebalo biti.

Mislim da kupac plati tebi, a ti zadržiš svoj “zub” i uplatiš prodavaču njegovo. Regaj se na nekoj od postojećih stranica pa vidi kako oni to rade, kome plaćaš, tko ti izdaje račun, kako plaćaš itd.

Jesi siguran da hoces uci u trziste sa vise od 40 stranica za grupnu kupovinu u Hrvatskoj u kojoj top igraci raspolažu sa više milijuna eura kapitala protiv tebe jednog koji nije siguran ni kako posao funkcionira?

Zašto ne, dapače, njemu je dosta da zaradi pristojnu plaću (možda…?), a oni moraju zaraditi milijune eura da bi se uopće time bakćali.

Mislim da za te sajtove uvijek ima mjesta pod uvjetom da se dobro promovira sajt i da ima svoju ponudu.
Ako ti ponudiš kompjuter na popustu a kolektiva put u sloveniju, mene zanima kompjuter ja ću biti tvoj potencijalni kupac, naravno pod uvjetom da vidim tu ponudu.

Nije to društvena mreža ili portal gdje svi idu na par mjesta i nema prostora za druge, ovo je kupovina gdje svak prodaje različiti proizvod i ima mjesta za sve.

[quote=“Bugi”]Mislim da za te sajtove uvijek ima mjesta pod uvjetom da se dobro promovira sajt i da ima svoju ponudu.
Ako ti ponudiš kompjuter na popustu a kolektiva put u sloveniju, mene zanima kompjuter ja ću biti tvoj potencijalni kupac, naravno pod uvjetom da vidim tu ponudu.

Nije to društvena mreža ili portal gdje svi idu na par mjesta i nema prostora za druge, ovo je kupovina gdje svak prodaje različiti proizvod i ima mjesta za sve.[/quote]

Ako gledaš iz perspektive kupca, onda to izgleda tako kako si napisao. Ali ti sajtovi žive od usluga i proizvoda (rijeđe) drugih firmi. Što jedan novi 41. sajt za grupnu kupnju bez publike ili sa vrlo malom publikom može ponuditi nekoj uslužnoj firmi da se odluci svoju ponudu staviti kod njega a ne na neki od prva 3 igraca?

Pričaš gluposti, uslužnih firmi ima mali milion, a na npr. kolektivi će biti njih 200 godišnje.

Ne pricam ti iz glave, radili smo na group buying sajtovima u vise od 13 zemalja i to na vecinom najjacim u svima.

Što hočeš reći, da je kolektiva zakupla sve dobre frizerske salone u zagrebu i da ovih 40 sajtova nemaju više što ponuditi na akciju?

pitam samo informativno,ja nemam ni znanja,ni iskustva,a niti novca da bi mogao napraviti/platiti nekog da mi izradi takav sajt…

[quote=“mestro67”]Kao što naslov kaže,na koji način vlasnici ostvaruju zaradu?
I dali mi može netko ukratko objasnit postupak kako krenut, imam gotovu stranicu,što je sljedeće?[/quote]

[quote=“mestro67”]
pitam samo informativno,ja nemam ni znanja,ni iskustva,a niti novca da bi mogao napraviti/platiti nekog da mi izradi takav sajt…[/quote]

Prvo kažeš da imaš gotovu stranicu, a sad nemaš ni znanja,ni iskustva,a niti novca da bi mogao napraviti/platiti nekog da ti izradi takav sajt… Zbunjujuće izjave.

znam,navodio sam to kao primjer…

oni koji nude svoje usluge/proizvode za grupnu kupnju najčešće nemaju nikakve zarade već im je cilj čista promocija, znači nisi lud ić na neki sajt za grupnu kupnju koji ima par stotina posjetioca dnevno već ćeš ić na neki od najjačih kako bi tvoju ponudu vidjelo što više ljudi

meni prvom ne pada na pamet da usluge firme na koje bi morali staviti 30-50% popusta idemo nuditi na neki od portala za grupnu kupnju koji nije na 1 ili 2 mjestu po posjećenosti pogotovo jer ima svakakvih bisera:

još kad vidim kako neki kupuju fejsbook fanove na kile, odmah poželim poslati im upit za ponudom… :krele:

Mislim da ti je to losa ideja, ne u smislu da je stvarno losa, nego da ces imat uzasno puno posla, za nesto ozbiljnije ces morat firmu otvarat, vodit knjigovodstvo itd, nece ti firme poslovat sa tobom ako nemas sve to. Mozda je dobro da probas da vidis sto je sve potrebno da se nesto konkretno napravi i da je stranica u ovom slucaju malo vise od toga da si nabavio svjetlecu reklamu za svoj ducan a jos moras sve ostalo odraditi i nabaviti. Uz to imas jako zasiceno trziste i hrpu sitova sa tim istim.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja