Na prodaju website sa 26k unikatnih posjeta

Na prodaju: Web sajt sa 2000+ dnevnih unikatnih posjeta

:small_blue_diamond: Ključne karakteristike:

• Više od 2000 unikatnih posjeta dnevno, sa stabilnim i organskim rastom.
  • Odličan potencijal za monetizaciju putem Google AdSense i sličnih platformi.
  • SEO optimiziran sadržaj koji privlači stalne posjetioce.
  • Bogata baza sadržaja sa detaljnim i autentičnim informacijama.

Cijena 1200e

Mozes reci o kojoj je stranici rijec

Kao i obično i ovdje ću ponoviti: Ako je stranica do sada zaradila 0 eura ova cijena je vrlo upitna.
Pa ja amazon affiliate web stranicu prodajem za 1800 € a zarađuje 50 € mjesečno u prosjeku.
To što stranica “ima potencijal” nikoga ne zanima a najmanje onog tko kupuje.

3 Likeova

Zasto? Nisi kupac, ali cisto ti gust da mu podmetnes nogu, ili da zastitis potencijalne kupce na forumu?

Btw. taj tvoj sajt sa 50€ zarade mjesecno isto spada u kategoriju ‘ima potencijala’

3 Likeova

Nema to veze sa podmetanjem nogu - zna se kako se računa cijena za prodaju sajta.

Ja je nisam nikad monetizovao. Imam hiljadu drugih poslova. Adsense ne radim već 10 godina. Onaj ko radi, znaće procijeniti. Ako je neko kupac pogleda da li mu odgovara ili ne, ne raspravlja o cijeni. Ako mu cijena ne odgovara da svoju ponudu…

Evo malo statistike.

A znači ima formula za izračun?

Recimo, nekom više vrijedi ovih 2k UV dnevno, nego tvojih 50E mjesečno. Kako ćemo onda računati?

4 Likeova

Procjena vrijednosti (cijena) sajta se moze racunati na nekoliko nacina. Ako vec ima neke prihode na temelju njih je puno lakse izracunati, ali ako nije monetiziran, isto je moguce napraviti na temelju tipa portala, kolicina posjeta i lokacije posjetitelja, pogotovo za neke prihode kao sto je adsense. Tako da ne vidim problem s ovom objavom.

3 Likeova

Ako se radi o stranici sa ulaganjem u crypto i clancima oko toga, ja dajem i 5k.
Pa evo da vam odmah razmrdam sve postavke i pretpostavke.

1 Like

Pa ako ima 26k mjesecno, s Adsensom bi trebalo da moze da ima barem 35e, znaci za 3 godine 1200e, iliti trogodisnja zarada, isto kao ovaj tvoj aff… i s istim rizicima.

1 Like

Sa daleko manjim rizicima jer Google uklanja Amz Aff sajtove.
Ja zaista ne razumem ljudsku potrebu da seru po tudjim oglasima a pritom niti su kupci niti Boze daj. Dal imaju poremecen ego, ili manjak elementarne kulture, ■■■■■ li ga, nesto ih ebe definitivno u glavi…

Mora imati i više. Ja sa manjom posjeta od googla, tj ukupnom posjetom od oko 30k mjesečno, imam blizu 100 eura od adsensa