Nagradne igre - novčani iznosi

  1. Što mi sve treba kako bih mogao organizirati legalno nagradnu igru, odnosno, kako bih mogao korisniku dati 100 kuna (primjer samo)

  2. Isto tako, što mi sve treba kako bih mogao legalno dati korisniku novčanu nagradu za poslanu vijest.

Bilo je dosta takvih tema.
Potraži malo starije postove.

Ovo je nešto što će ti sigurno pomoći:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/309119.html

Neznam no mislim da za 100 kuna netrebas citati narodne novine. Ako sam u krivu nek me netko ispravi. Pa nije da ja ako na cesti s deckima odigram turnir u kosarci a pobjedik dobije 100 kuna radim nesto ilegalno… Bilo bi ilegalno da se natjecu svi klubovi u hrvatskoj i da je nagrada par stotina tisuca, IMO.

Za legalno održavanje igre potrebno je dozvola ministarstva financija. Razne web stranice i radio postaje kod raznih maliih nagrada ne traže tu dozvolu i nemaju nikakvih problema. Nagrade tada budu u vrijednosti 100 kuna (npr ulaznioe za neki koncert) ali nisam primijetio da su ikad bile novčane.

Znači legalno je samo uz dozvolu, ali mislim da je 95% šanse da nema nikakvih problema i bez dozovle za tako mali iznos.

quote=“jumler” nagradnu igru (…) korisniku dati 100 kuna (primjer samo)[/quote]U nagradnim igrama dobici moraju biti dobra - ne može biti novac.

[quote=“trnac”]Ovo je nešto što će ti sigurno pomoći:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/309119.html
[/quote]Samo što nije na odmet na HIDRA-i provjeriti jesu li akti još uvijek važeći. Ipak mi živimo u pravno sigurnoj državi gdje investitori koji ulože milijune dolara mogu spavati mirni da se cijeli pravni temelj njihovog poslovanja neće promijeniti za dvije godine. Ovdje je zadnje stanje stvari:

http://cadial.hidra.hr/searchdoc.php?query=&searchText=on&searchTitle=on&annotate=on&resultdetails=basic&lang=hr&resultoffset=0&id_doc=PNuy5ht9os%2BMCDz%2FbbhuIA%3D%3D

http://cadial.hidra.hr/searchdoc.php?query=&searchText=on&searchTitle=on&resultdetails=basic&lang=hr&resultoffset=0&annotate=on&bid=hUzcHqxU6l8yC7TneTXRFQ%3D%3D

(Otvoriti cijeli popis podzakonskih akata.)

[quote=“dadaas”]turnir u kosarci [/quote]Turnir u košarci nije nagradna igra, već natjecanje u kojem se nagrade dijele ovisno o rezultatu ili temeljem odluke ili ocjene stručnog povjerenstva (čl. 3. st. 3. Pravilnika o priređivanju nagradnih igara).

[quote=“bbsantic”]Razne web stranice i radio postaje kod raznih maliih nagrada ne traže tu dozvolu i nemaju nikakvih problema.[/quote]Nagradnom igrom se ne smatraju kvizovi (čl. 3. st. 3. Pravilnika, čl. 69. st. 3. Zakona). Radio-stanice naprave nekakav minimum napora da upakiraju stvar kao “kviz” postavljajući trivijalno pitanje. O tome je li to kviz bi se dalo diskutirati (barem sa stajališta da bi Crvenom križu dobro došlo tih 5 kuna). Slično, moguće je organizirati natjecanje u web-dizajnu gdje najboljeg bira stručni žiri, pa opet nije nagradna igra.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja