Kao sto sam naslov kaze cilj mi je da napravim jednu temu gdje bi se mogli naći najbolji dostupni plugini za WP iz vlastitog iskustva. Ja cu krenuti sa nekoliko a nadam se da će tema u budćnosti rasti za opšte dobro.
WP-PageNavi
Savršen plugin za navigaciju stranica, uz malo truda ga mozete prevesti pa da funkcionira kao na klipovi (skrolaj do kraja)
WP-PostRatings
Plugin koji pomaze da posjetioci ocjenjuju pojedine postove na WP, ima vise grafičkih riješenja kao i mogucnost da ga prevedete na svoj jezik. Primjer također na gore pomenutom sajtu. Manja napomena, ako ga instalirate a ne radi to znaci da vam fali <?php wp_footer(); ?> u footer-u
WP Super Cache
Ovo je prosto “must have” ako želite da vam WP radi brzo i da ne trosite previše resursa. Fantastican plugin za sređivanje keša na stranici. Postavite sve opcije na ono sto je “preporučljivo”, ako zelite vise informacija imate ih na
.
Widget Context
Ako želite da kontrolisete koje widgete i sadrzaje zelite na pojedinim stranicama svoje wordpress stranice, a ne da vam na svakoj uvijek sve bude zatrpano, koristite ovaj plugin. Da vam ne bih nista dodatno pojasnjavao, instalirajte i vidite kako radi.