A realno, tipkanje codea se dosta svodi na copy paste, pa odabiranje snipeta koje nudi editor, ili koje smo sami pohranili u editor. No sve to spada pod štrikanje…
To je glavni dio, dobiti da stvar ostane pristupačna za “ponovni ulaz”. Poddjelovi ovog projekta su sami za sebe jako veliki. Dosta njih toliko veliki da ih i smatram posebnim projektima, mada su dio ovog većeg…i dok se nisam uhodao za te “ponovne ulaze” …najgore je bilo preskakati s jednog dijela na drugi. (Jer mi također prođe 5+mj da se diram neki od tih poddjelova) Pa onda još međuovisnost tih stvari…pa na jednom poddjelu nešto mijenjaš…a vrišti tamo neki drugi da mu to smeta…
Trebalo je vremena da se uhodam, a da se struktura ne narušava bez obzira na veličinu.
A ti mora da si dobro napaltio tako ogroman projekt, pa koliko si to tipkao pola godine?
Tipkam zapravo od jeseni, 2012-te
. Ali dobro, onda bi trebalo dodati još jedno 1 500 000 karaktera koji sad nisam brojao. Jer prije ovog projekta, je bila i verzija1 istoga, a većinu toga iz verzije 1 nisam reciklirao.
Znači, ako se gleda samo verzija 2, tipkam od ljeta 2014-te. (Ali pored toga sam radio druge projekte, za lovu …dok ovaj projekt nisam masno naplatio, jer je to moj projekt
)
Naplatit će se on, posredno ili neposredno. Neposredno se već (na)isplatio, jer ova verzija 1 mi je već otvorila mnoga vrata u životu. Još nemam pojma što će biti sa verzijom 2 koja je kudikamo naprednija, ali gotovo sam siguran da će se trud isplatiti, čak da ni lipu zarade ne izvučem iz poslovnog modela projekta.