Naknada za uspostavu poziva

Ajde da čujem vaša ramišljanja o naplati “naknade za uspostavu poziva” i “mjesečne pretplate”.
Ja mislim da je jedno i drugo prevara i iznuđivanje novca. Evo ja na Tele2 imam sve mreže za 35 lipa/min (u HR), ali kod svakog poziva imam harač gore naveden. Kod Optime imam internet s kojim sam zadovoljan i telefon koji su mi nametnili. Plaćam pretplatu za telefon a uopće nemam fixni aparat. Čemu ga imati kad ja zovem ljude na mob na Tele2 za gore opisanu cijenu+harač, a Optima prema mobu naplaćuje preko 1.6Kn/min+harač. I onda se čudu da fixna telefonija odumire. Posebno mi smeta plaćanje fix linije koju ne koristin, dakle dajem noivce ni za šta, al najvažnije je da je Optima (citiran njih): “najviše fer”.
HTV neću spominjati jer se već pisalo na ovom forimu o njihovim tlakama, daćama i nametima.

Zar se nije nedavno piskaralo o tome da više ne moraš imat fiksnu liniju da bi imao internet? Mislim da se radilo o tcomu?

I ja sam nešto načuo, ima li tko kakve konkretne informacije?

Internet bez telefona postoji, BNet, ako se ne varam samo u ZG gdje su proveli svoje žice.

Da, to je druga i stara prica. Mislim da se topic odnosi na one koji moraju koristiti infrastrukturu t-coma.

Gledam datume postova pa mi nije jasno… već duže koristim Iskon (t-com infrastruktura) a ne plaćam nikakvu fixnu tel. liniju… nedavno je prošao zakon da to svi moraju nuditi…

a naknada… to piše, treba čitati i pitati par različitih operatera - to smo do sada naučili :wink:

[quote=“Ibiza”]nedavno je prošao zakon da to svi moraju nuditi…;)[/quote]Da ali za nove korisnike. Zakon nije retroaktivan a ja sam u ugovornoj obvezi nametnutog telefona.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja