Nakon Veleučilišta raditi u školi

Trenutno sam student informatike u Veleučilištu u Rijeci. Pa me sada zanima jel mogu nakon završenog faxa raditi u srednoj ili osnovnoj kao profesor informatike ili slično? kolko znam još bi se nešto kao trebalo položiti?

Mislim da moraš imati položenu nekakvu pedagošku spremu - ali isto tako mislim da možeš prvo dobiti posao, pa onda stičeš te potrebne kvalifikacije uz rad. Također za srednju nisam siguran koji stupanj studija moraš imati. Najbolje ti je, pretpostavljam, otići na burzu rada i razgovarati sa savjetnikom – tome služe.

2 Likeova

hvala na odgovoru…

Sociologija odgoja i obrazovanja, Psihologija odgoja i obrazovanja, Didaktika i Pedagogija - mislim da bi te kolegije morao odslušati i položiti, to bi ti moglo trajati 2 semestra sveukupno.

Aha… oke hvala puno… na kojem faxu mogu to?

Koliko znam, ukoliko si slušao po Bolonjskom sistemu, ne treba ti ni ta nadoknada, ali to su samo priče, javi nam kada saznaš.

Tako je u Splitu, raspitaj se u Rijeci, možda da odeš u tajništvo FFRI. Nisam baš siguran da se odmah s faksa može u učionicu ako nemaš nijedan pedagoški predmet položen.

aha… ovih dana ću otići vidjet, pa javim ovdje… :slight_smile:

Na filozovskom fakultetu to polazes, na odjelu pedagogije, do nedavno je sve to trajalo 6mjeseci, sad nez jel se nesto mijenjalo je je bilo najava…

Trebas poloziti nakih 6 ispita, nije nista tesko samo kosta…