Napraviti skrivanje e mail adrese na sajtu

Pozdrav,

moželi mi neko reči na koji se način napravi da korisnik može sakriti e mail adresu a da može i ostaviti vidljivu svima?

dali je to dobro uraditi da u mysql bazu napravim nešto kao

  `sakrij_email` enum('skriveno', ' ') NOT NULL,

i sad da stavim checkbox na stranici i kad korisnik potvrdi checkbox da mu bude skriven email?

Ili postoji neki bolji način?

HVALA na pomoći!

kakav bolji način, ne treba bolji od ovoga :smiley: ? samo tip podataka bi ja postavio na boolean

je, trebao bi staviti boolean, ako je 0 onda se prikazuje, a ako je 1 skriva se, jos za field sakrij_email dodas da je default 0 pa ce se automatski prikazivati, osim ako korisnik ne promijeni u 1

U mene nema tip boolean jel bool boolean?

je (da poruka ne bude prekratka)

e vako sam stavio u mysql bazu

  `sakrij_email` tinyint(1) NOT NULL default '0',

e sad me zanima dali trebam da stavim zastitu od mysql injection i kako da to uradim?

dal da vako nešto napravim

ili da uradim vako

HVALA!

pa tu ti netreba mysql_real_escape_string već to filtriraš sa intval ili (int), a ionako to je cjheckbox, pa provjeravaš dal je vrijednost 1

a sta mislite dali je dobro da vako uradim

e sad ako je korisnik potvrdio cjheckbox provjerava dali je to vrijednost 1 ako nije vrijednost jedan u bazu upisuje 0 a ako jest onda 1.

Ili je bolje da stavim

$sakrij_email=(int)$_GET['sakrij_email'];

HVALA!

ti to dosta čudno razumiješ, i ovo provjeravanje in_array je isto čudno, to se radi ovako

i ovaj tvoj INSERT u bazu ne kužim, ti trebaš editirat red s korisnicima, pa onda koristiš UPDATE
znači
UPDATE korisnici SET sakrij_email=’$sakrij_email’ WHERE korisnik=’$korisnik’
s tim da je korisnik primarni ključ korisnika, ili neko drugo UNIQUE polje

ma ovo sam stavio u skriti za registraciju evo vidi na linku
http://www.proba.bh-forum.com/registracija
da korisnik može kad se registruje da odabere dali ce da mu bude email vidljiv ili ne pa zato je to INSERT.

možeteli mi reći jeli ovo se napravi vako? Npr. u skriptu sam gdje korisnici uredjivaju svoj profil stavio da mogu sakriti ili otkriti email e sad sam html kod stavio vako

[HTML]


Sakrij e-mail adresu: <?php if($pribavlja['sakrij_email']==1){ ?> <?php }else{ ?> <?php } ?>
						</tr>

[/HTML]

e ovo mi je ako je u korisnika u bazi sakriven email onda je 1 i checkbox je ukljucen a ako u bzi nije 1 onda je iskljucen, dali je ovo vako dobro ili ima neki jednostavniji nacin?

eh, izgubio sam volju za objašnjavanjem, plati nekome da ti uradi skriptu jer očito nemaš blage veze o php-u, mysql-u ili čemu god. Ako stvarno želiš učiti php onda najprije pročitaj neku knjigu, php.net/manual je dobar početak, ali postavljati pitanje ovak je glupo, jer kak ja god to napravio ti nećeš kužiti jer neznaš ni najosnovnije stvari.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja