Nativemedia.rs - iskustva?

Ima li neko iskustva sa ovom mrezom?
Na koji nacin rade, kako placaju itd?

Kakvi su za Balkan (posto su domaca mreza) u poređenju sa Adnow,Mgid i slicnim mrezama?

https://nativemedia.rs/

Ja licno nemam iskustva sa njima, inace nisam ni probala da se registrujem na neke od nasih programa za oglase. Web imam tek 4 mjeseca, ali sam promijenila 15 adsense programa, testiram desetak dana pa idem dalje. Nemam neku posjecenost na webu ,tek 20-30k mjesecno, ali sam pratila CPM i CPC rate, svi oni tjeraju vodu na svoj mlin. Google adsense navodno placa najbolje, ali ja kada hocu da se registrujem,posalju mi poruku da potvrdim da je to moj jedini google racun8 sto i jest), ali nece da odobre,tako da sam osuđena na “divlje” programe. Opet ovi drugi programi poput Taboola… traze visoku posjecenost webu (100k-500k mjesecnih posjeta). Trenutno sam na Revkontent oglasima, i njih cu da promijenim ubrzo, drzim njihove oglase cisto zbog lijepog izgleda. To je sto se tice nativnih oglasa, a sto se tice pop-ads koristim samo PopCash (bez oglasa za “odrasle”,kada se cod postavlja nikad ne oznacim kvakicu za “adult”, ne volim kad mi sise iskacu po ekranu :slight_smile: ), i nisu naporni, izbace samo jedan pop-ad u toku 24 sata. Eto toliko, ako budete u prilici da probate AdCash,Adnow,Fidelity media,Propeler ads, ima ih jos, zaboravila sam nazive,bolje nemojte. :slight_smile:

1 Like

Ja ih koristim na sajtu. Redovno mi placaju na tekuci racun u Srbiji kada zahtevam. Nije neka kinta ali provereno placaju. CPM 0.16 eur

1 Like

Uzeo 100 KM i banovan, popup i drzao neki balans poslije noga :slight_smile: . Uglavnom sta god se zaradi dobro dodje

Koliko oni placaju i kakav je cpm.

1 Like

Oni placaju po impresijama, sad kako tacno izracunavaju ,to nisam sigurna, uglavnom kod mene je CPM od 1.6 do 3.2, bez pop-ads za odrasle,mislim da se oni vise placaju. Probate 10-ak dana ,samo jedan pop-ad iskoci u 24 sata po posjeti.

Nisi ti to dobro izracuna 1.6 do 3.2 je nerealno. O kojim se posjetama radi, odakle? Mozes li postaviti statistiku jednog dana

Radim sa njima tek15 dana. Nemam ja posjecenost dovoljnu za dobruzaradu (barem za sada), ali mislim da oni racunaju 30% zaradu ,nisam bi to sigurna, evo slika

2 Likeova

Ma ovo je mizerna posjeta, zato je ovakav cpm

12 06 sam imala 244 posjete sa compa, ali vidis da racunaju manje, imala sam aktivirane instant articles ,tako da ta posjeta nije isla u analytics, i naravno nije isla posjeta ni na web. Jutros sam ugasila Instant articles. Evo i druga slika gdje ua 01 06 prikazuje na popcah 544 impresije ,a imala sam taj dan 3000 posjete ,to je bilo prije nego sam pocela sa Instant articles

Onda racunaju nekih 20% od ukupnog prometa

Ja koristim Native Media na svom sajtu u poslednjih dva meseca i mogu ti reci da su vise nego dobri. Isplata je redovna , kada posaljes zahtev za isplatu isplate ti u roku od par sati. Minimalna isplata je 10 eura, a isplacuju na racunima banaka , karticama ili paypalu , e ja sam isplate vrsio preko banke ,tako da mogu samo za to da ti kazem, na paypal nisam , a nisam ni na kartici, ali mislim da je na kartici i brze.
Za sada sam zaradio 65 eura , ali s obzirom da mi je sajt nov , nesto vise od 3 meseca i to je super. Nemam veliku posetu , krece se od 2000 do 5000 kako kada, u retkim slucajevima imam po 8000. Sigurno sam mogao i vise da zaradim , ali sam dosta dana bio neaktivan na sajtu , pa je bilo dana kada sam imao malo pregleda. Uglavnom Native Media je ekstra, bar za sada.

Radio sam i sa popcashom na jednom sajtu, oni takodje isplacuju redovno, a to sto ti imas 3000 posetioca , a prikaze ti samo 544 impresije je zbog toga sto sada mnogi koriste AdBlocker koji blokira te reklame , tako da se mnogima i ne prikaze. Sto znaci , da ako imas Popcash na sajtu, moras da nadjes neku Skriptu koja blokira AdBlock, ali veruj mi da nije lako.

I da, kao sto kaze Limenka2017 kada impresije budu vise , CPM pada, meni je na nekih 1800 impresija CPM bio oko 0.75

Ja sam ih sad maknuo, drzao ih od danas do sad. Mislim da debelo kradu na impresijama, a inace cpm je bio 0.56 stim da je vecinom balkan, to je ok.

Ma te Popups reklame ne voli ni Google , a bogami ne vole ih ni posetioci. Ozbiljni sajtovi izbegavaju da koriste te iskacuce reklame, koriste ih uglavnom Adult sajtovi i sajtovi sa losijim sadrzajem i da… na Bloggeru sa ovim Popcashom ne mozes bukvalno nista da zaradis.

Ma ne znam vise sta cu, evo sam opet aktivirala instant articles, svakako mi nece ici posjeta na sajt pa mi tamo reklame i ne trebaju- Probat cu Native media kad me ovi banuju ehheheheh

Pa sa 300 poseta dnevno ne mozes da ocekujes neku zaradu od CPC reklama. I jos domaca publika…Da je CPA neki, Affiliate mozda bi i bilo neke zarade, ovako je sve to tanko.

Pozz raja. Jel zna neko da li se ova native media moze kombinirati sa adsensom. Isprobao bi ali me strah da necu izgubiti adsense racun zbog njih.

Ja kombinujem sa adsense odavno nema problema nikakvih i adnow