Nedoumica, backlink keyword !?

Dakle, za jednu moju stranicu, ovdje u potpisu radio sam backlinking s određenim izrazom: Party Poker Bonus Club. S tim izrazom sam na prvom mjestu Googla. S ostalim izrazima koji mi se nalaze u meta tagu ne kotiram nikako, mada stranice koje se nalaze u tom 100 imaju puno manje backlinkova nego ja.

Želio bih kotirati dobro za izraz: ‘‘Party Poker Bonus’’.

Moje pitanje, da li je nužno raditi dofollow backlinkove s točnim izrazom za kojeg želim dobro kotirati (predpostaljam da), ili to nije potrebno.

Molim pomoć

tnx

Ulazis u podrucje gdje je konkurencija brutalna. :slight_smile:

Ovaj site je na petom mjestu za taj pojam
http://www.partypokerbonus.org/
a nudi 20 puta vise nego tvoj site + ima exact domenu + stariji je + kvalitetniji je i PR 2 - na google.com je na trecem mjestu

http://www.pokkercards.com/partypoker.html

PR 5 +5000 backlinkova (prema yahoo) + domena je iz 2006

Dalje mi se ni neda gledat , uglavnom u top 5 vjerojatno nikad neces doc , medu prvih 10 se mozda jakim radom mozes ugurat nakon 6 mjeseci + s tim da si računaj da recimo 7-8. mjesto ti nosi oko 4-5 % ukupnog prometa koji se mjesecno trazi (u ovom slucaju pretopstavljam i manje iz razloga sto onaj koji trazi bonus kod naci ce ga na prvoj ili drugoj stranici pa je tu malo drugacija situacija u odnosu na recimo neke tekstove gdje covjek normalno trazi vise tekstova sa razlicitih izvora…) . Znaci ako je 5 000 pretraga mjesecno(exact) ti ces dobit max 250 posjeta mjesecno.

Tesko , krenuo si radit a nisi napravio detaljnu analizu…

edit : da naravno dobro je raditi linkove sa tocnim izrazom za kojeg zelis rangirati samo nemoj pretjerati…

Hvala na iscrpnom odgovoru. Djelomično se čak i slažem s gore napisanim. Detaljnu analizu nisam napravio, ali sam uglavnom bacio oko na stranice s prve strane googla. Npr. stranica koju ti spominješ ima točno 299 backlinkova, ne želim govoriti o kvaliteti backlinkova jer ih nisam provjeravao. To po meni ne djeluje nedostižno a vjerujem da i ti tako misliš. Što je exact domena to je druga priča jer se takva domena teško nalazi, jedino kupovinom, ali ne želim o tome.

Konkretno što se tiče sadržaja bazirao sam se na onom bitnom. Uglavnom kvaliteta koju gore navodiš po meni ne utječe puno na rangiranje stranice. Bitna je kvaliteta backlinkova.Nije problem redizajn stranice, i tako sam ovu složio za sat vremena. Ukoliko sam u krivu nek me netko ispravi.

Sad kad si vec poceo probaj onda i rangirat tu stranicu , naravno sa googleom nikad neznas mozda izu nekog razloga da prednost tvojoj stranici ukoliko napravis solidan i postepen linkbuilding.
Izgled stranice je ok i svida mi se samo bih ti preporucio da naises(ili platis nekom da napise ) 3-4 clanka na eng recimo o tome na koji nacin najbolje iskorisitit taj bonus ili recenziju party pokeraa al bitn oje da su unique a ne da ih prekopiras jer onda stvarno neces uspjet.

JA recimo nebi krenuo sa tim projektom s obzirom na situaciju ali jbg. sad si naucio za drugi puta da prvo detaljna analiza(koja je 70 % cjelog posla tj. dobar niche je najbitnije nac ostalo je “lako” ) zatim krenes u akciju. Budi bez brige svima se dogodila slicna situacija…

[quote=“dejan001”]
Konkretno što se tiče sadržaja bazirao sam se na onom bitnom. Uglavnom kvaliteta koju gore navodiš po meni ne utječe puno na rangiranje stranice. [/quote]

Moram rec, nisam citao jel ti cronuts prosvjetlio obzore ili ne, da onda osim adwords toola, moras malo i prosirit gledista, i jos malo research radit. Pod malo, mislim puno.

Kako tocno mislis da kvaliteta stranice nije bitna za ranking? Retorika.

[quote=“Nosf”]Moram rec, nisam citao jel ti cronuts prosvjetlio obzore ili ne, da onda osim adwords toola, moras malo i prosirit gledista, i jos malo research radit. Pod malo, mislim puno.

Kako tocno mislis da kvaliteta stranice nije bitna za ranking? Retorika.[/quote]

Kada kažem kvaliteta, mislim na sadržaj. Ne govorim o optimizaciji i sličnim stvarima.
Uglavnom gore navedena stranica govori o bitnom. samo na dugo i široko, dok sam se ja precizno koncentrirao na ono bitno, a to je u ovom slučaju bonus code, odnosno sam bonus koji ljudi i traže. Mislim da kao što je cronuts rekao meni fali možda nešto pisanog unikatnog sadržaja i toga sam svjestan, ali nije mi bilo jasno kako se npr. ne nalazim na npr. na 90 mjestu googla s pojmom koji mi se nalazi u meta tagu, dok se neka stranica sa 20 backlinkova nalazi., to je u biti i bilo moje pitanje.

Što ubijate čovjeka u pojam? Ja garantujem da bi ja, totalni amater, za 2 mjeseca (vjerovatno i brže) sa dnevno po sata zajebancije došao na prvu stranu gugla za party poker bonus.

Mati bi i Facebook skinuo za rjec facebook…

Uglavnom, sad ste mi dali povoda da pokušam rangirati bolje. A di bih dokazao da mogu staviti ću Vam screenshoot današnjeg stanja na tražilicama.

Izgleda da nemogu staviti sliku pa tko želi može vidjeti trenutno stanje na sljedećoj adresi:
http://www.kickbackpoker.net/wp-content/uploads/2011/03/untitled.jpg

Na koji nacin provjeravate koliko neka stranica ima backlinkova ?

Ideš na http://www.backlinkwatch.com/, upišeš web adresu i stisneš check backlink. Ima još tih stranica i programa koje obavljaju tu funkciju, ali za početak dovoljno ti je ovo gore.

pacijent ponovo napada:freddy:

Kakva korist od ovog kad nedaje tocne rezultate.

Kako misliš ne daje točne rezultate?

Jajson ako sam ja pacijent onda ti je tata pacijent.

Broj backlinkova možeš provjerit na yahoo site explorer a kvalitet na
http://www.x4d.de/backlinkchecker/

Pa vrlo jednostavno, znam barem 5 stranica na kojima imam backlink, a nije na onoj listi sta mi izabaci.

Ako ti ne izbaci, onda vjerovatno nije indexiran link. Imam ja također masu linkova na drugim stranicama koji nisu indexirani, te samim time oni niti nisu backlinkovi te nemaju nikakvog utjecaja na tražilice.

Ako je stranica na kojoj je link cached zajedno s linkom na njoj, da li to znaci da je indexiran?

E mnoge takve linkove mi ne prikazuje ovaj alat.

Kako onda rijesit taj problem? i koji mogu biti razlozi neindexiranja?

U biti koliko ja znam taj problem možda i nije riješiv. Jedino što možeš je poboljšati postotak indexiranih linkova tako da ih pinguješ, ali iz mog neprevelikog iskustva mislim da to nemože donijeti 100%-tni uspjeh. Uglavnom određeni linkovi nikada neće ni biti indekirani, a zašto, nisam siguran. Pitaj google :smiley:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja