Neka vrsta "spoolera" za poslove

Vezano je uz prijenos podataka ali i slika.
Za podatke je jasno, odmah će biti zapisani.
Problem su slike kojih može biti do 10 uz svaki oglas i to što svaku sliku resizam u dva formata što je postupak koji traje.
Može li se izvesti da stavim takve zadatke u lokalni spooler i da se to odvrti nakon što zapišem sve podatke. Ako slučajno stvar pukne, napravim da korisnik može opet pokrenut lokalni spooler i da se nastavi od tamo gdje je stalo?

[quote=“trnac”]Vezano je uz prijenos podataka ali i slika.
Za podatke je jasno, odmah će biti zapisani.
Problem su slike kojih može biti do 10 uz svaki oglas i to što svaku sliku resizam u dva formata što je postupak koji traje.
Može li se izvesti da stavim takve zadatke u lokalni spooler i da se to odvrti nakon što zapišem sve podatke. Ako slučajno stvar pukne, napravim da korisnik može opet pokrenut lokalni spooler i da se nastavi od tamo gdje je stalo?[/quote]

Zašto npr ne bi preuzeo podatke spremio ih, slike (po jednu od svake) spremio u folder i prilikom prikaza stranice uredio sliku “on the fly” ili preuzeo sve podatke i slike koje spremiš u jedan folder (dakle obrati pažnju da ništa ne radiš sa slikama kod preuzimanja) i nakon toga kod prvog prikaza stranice čekirao da li postoji thumbnail ako ne onda napravio jedan i prikazao ga.

znači nekakav pseudo kod

preuzimanje podataka
dohvati podatke
spremi podatke
extraktaj slike
spremi ih u folder

prikaz stranice
povuci podatke
čekiraj dali postoji thumb za sliku
ako ne kreiraj i prikaži,
ako da prikraži

Na ovaj način izbjegavaš bilo kakvu obradu podataka prilikom preuzimanja istih s druge lokacije.

Jedna mala sličica se prikazuje u zbirnom prikazu dok pojedinačni prikaz prikazuje sve male sličice i klikom na pojedinu malu otvara se velika slika.

U ovom tvojem načinu se može desiti da više korisnika želi prikazati isti novi oglas koji još nema resajzane slike i onda svi oni krenu raditi istu stvar. To što će im se oglas prikazivati gladnu godinu je jedan problem, drugi problem je što se mogu “poklat” kod spremanja slika.

Ja bi napravio programčić koji bi sve slike lijepo resizeao po redu, a sa stranice di sve uploadaš bi uploadao slike i samo pozvao programčić koji ti resizea slike.

Desktop programčić? Ne kužim.

Slike su na serveru SRV1 i slike su pic1, pic2,…pic10.

Trebam ih prebaciti na SRV2 ali kao pic1a, pic1b, pic2a, pic2b…pic10a, pic10b.

da… cmd programčić… (može i windows form nije bitno…)
znači on bi u pozadini resizeao slike…

[quote=“Kečko”]da… cmd programčić… (može i windows form nije bitno…)
znači on bi u pozadini resizeao slike…[/quote]

Zanimljivo.

Opet komplikacije bezveze. Ako ti ne paše prvi prijedlog onda preuzmi sve slike sa SRV1 i spremi ih u neki folder na SRV2, nakon što si prebacio sve potrebite podatke sa SRV1 pozovi funkciju ili skriptu koja će ti automatski obraditi sve slike po redu u pozadini. I to sve odradiš na SRV2 bez uploadanja, downloadanja, cmd-a i sl.

Kakva komplikacija? Pa pretpostavljam da čovjek radi na windows serveru, mali cmd programčić što resiza slike napravi u 15-20 linija koda, čak što više dam mu i taj kod nije problem :)) Znači isto tako pretpostavljam da ima pristup tom serveru i da može pokretat što želi iz asp.NET-a, čak štoviše ne bih se začudio da ima vlastiti lokalni web server, tako da čemu komplicirati s nekim skriptama?
Programčić kako resiza slike lagano se ugasi i to je to :))

Što ako su tvoje pretpostavke krive? :slight_smile:
Pretpostavka je majka svih zajeba.

radi se o tome da to što pokrene preko cmd-a može pokrenuti i sa hosting servera preko poziva funkcije, ne treba mu cmd, a skriptu ili funkciju može seliti okolo kako hoće.

Ovdje ima jako lijepo objašnjeno sve.

http://www.4guysfromrolla.com/articles/012203-1.2.aspx

Samo malo guglat s bingom i to je to.

Kečko, nemam svoj web server, nemam pristup sadašnjem serveru.

Resajzanje sam prožvakao, to više ne bi smio biti problem ali sam link spremio.

Moj je plan bio:

  • učitati XML (Kečko :klanjamse )
  • iz XML-a zapisati podatke u tablicu kamo spadaju i dodatno zapisati podatak o slikama uz svaki oglas (
    oglas 1, slika 1,
    http://www.zljzlj.hr/slike/1234.jpg

oglas 1, slika 2,
http://www.zljzlj.hr/slike/4564.jpg

oglas 77, slika 1,
http://www.zljzlj.hr/slike/4564.jpg

Kada prođe osnovni zapis krenem sa slikama, čitam iz spoolera i jednu po jednu prvo kopiram (ako treba), resajzam i spremim na SRV2 i obrišem iz spoolera,
onda iduća slika i tako dalje.

N2CMS to ima dobro rjeseno. Mozet uzeti cak njegov image resizer.

Kod uploada nove slike on napravi dvije smanjene verzije. Kod ucitavnanja slike, ne poziva se izravno .jpg fajl nego koristi neki helper koji pointa na smanjeni fajl.

Mozes napraviti i .ashx handler koji resizea sliku, spremi ju na hdd i streama u response, ili ako postoji vec smanjena, onda streama tu smanjenu.

@Trnac pošto imaš firmu nisi razmišljao o metronetu 5/5 statičkom ip-u i otvaranju porta 80? nije preskupo, a imaš kod sebe web server, je da je nešto više posla, ali… treba li govoriti o prednostima :)))

@CC

X

[quote=“Kečko”]@Trnac pošto imaš firmu nisi razmišljao o metronetu 5/5 statičkom ip-u i otvaranju porta 80? nije preskupo, a imaš kod sebe web server, je da je nešto više posla, ali… treba li govoriti o prednostima :)))
[/quote]

Ne želim si vraga na vrat natovariti.
To nije core business i ja to radije ostavim onima koji znaju što rade.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja