Nekoliko pitanja

Evo ovako: vodim jedan blog, onako iz zabave, a i da nešto naučim. Surfajuči internetom naišao sam na google advertise oglase, čini mi se zanimljivo. Inaće sam totalni neznalica što se tiče izrade web stranica, ali nabavio sam neke knjige i programe, pa polako učim i nadam se da ču uskoro krenut u izradu, ideja već postoji.
Blog ima slabu posječenost, prosjek dnevno cca 10-30 posjeta, najviše u jednom danu ih je bilo cca 60, ali iz dana u dan raste. Namjeravam otvorit još jedan bolg Sad bi mene zanimalo sljedeće:

  1. Dali postoji neki određeni broj minimalnih klikova?
  2. Ako otvorim račun na google advertise dali stavljam linkove na neograničen broj stranica i blogova ili za svaki blog ili stranicu trebam poseban račun?
  3. Dali mi se uopće isplati to stavljat s obzirom na malu posjećenost?(nije mi problem ako i jednom na 3 godine dobim ček)
  1. Za otvaranje racuna ne.
  2. Neogranicen broj stranica i blogova.
  3. Ako ti nije problem cekati 3 god., vjerojatno ti se i isplati. Negdje postoji u pravilima mogucnost da ti ukinu racun zbog malog broja klikova, ali za pretpostaviti je da ces nesto raditi na njima i da ce posjete rasti.

Nego imam još neka pitanja, čitao sam tu po forumu, ali tražim ono kaj me zanima i onda naletim na nešto drugo, pa već zaboravim kaj me zanimalo. Znam da su moja pitanja banalna jer sam totalni početniik.
Prema kojem parametru google određuje cijenu klika? Te prilikom stavljanja oglasa na blog moram reći tematiku bloga, pa oni prema tome odrede reklamu? Ili samo stavim oglase i oni sve sami?
Ako neko sa nekog drugog računala klikne dva puta na reklamu, tj. dva puta ju otvori, dali se to gleda kao jedan klik ili dva?

[quote=“jimmybambucha”]Nego imam još neka pitanja, čitao sam tu po forumu, ali tražim ono kaj me zanima i onda naletim na nešto drugo, pa već zaboravim kaj me zanimalo. Znam da su moja pitanja banalna jer sam totalni početniik.
Prema kojem parametru google određuje cijenu klika? Te prilikom stavljanja oglasa na blog moram reći tematiku bloga, pa oni prema tome odrede reklamu? Ili samo stavim oglase i oni sve sami?
Ako neko sa nekog drugog računala klikne dva puta na reklamu, tj. dva puta ju otvori, dali se to gleda kao jedan klik ili dva?[/quote]

Cijena klika se odredjuje prema popularnosti i jacini firme koja taj oglas daje. Tako naprimjer svi koji imaju Adsense vole Panasonic Viera oglase, jer jedan klik na njega nosi i do 0.5 €, a nekada jedan klik neke druge firme donese samo 0.05€, sve ovisi o puno toga.
Ne moras nista reci, Adsense znaci Ad = reklama, sense=osjecaj, znaci to su (nespretno prevedeno) “reklame s osjecajem” tj. ovisno o tematici tvog bloga prikazivati ce se reklame vezane uz sadrzaj.
To se gleda kao 2 klika…

gleda kao dva, a računa kao 1:neznam:

Sto se tice posjecenosti ne isplati se bas ali vrijedi probat


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja