Nekome je pukao film. :)

WTF informaticki-obrt-kolaps.hr !!?

He, he, he. :slight_smile:

Ali mi svi mislimo da smo debili ako trebamo plaćati i ne dobivamo besplatno. Svi još uvijek živimo u planskoj ekonomiji sa socijalističkim samoupravljanjem - učiteljima je loše, zašto onda oni sada naplaćuju domene?

Ako ti se isplati 620 kn, kupi. Ako ti se ne isplati, nemoj kupiti.

Jedini problem ovdje može biti pravne prirode, tj. da li se krši ustavom jamčena jednakost između obrta i trgovačkog društva u tržišnoj utakmici time što ne mogu istu stvar dobiti po istoj cijeni.

U čitavoj priči je najblesavije da uopće nude besplatnu domenu tog oblika, koja je gotovo neupotrebljiva. Glupo je da i za jabučnjak.hr i peekpoke.hr kao neprofitne projekte moram plaćati 600 kuna godišnje za domenu. :frowning:

Drito to. Dobijes domenu od koje nemas koristi i mozes si zabit u onu stvaru. Mislim da ovakve domene sluze da nekom dignes zivce. Znaci imas pravo na free domenu ali ju NE MOZES dobit free nego platit 620kn, ili eventualno mozes dobit nesto sa cime mozes obrisat guzic* ali uglavnom da to nije domena koju si htio. Zasto? Jer je ovo Hrvatska za koju su se branitelji borili… PUJ

[quote=“Riba”]Glupo je da i za jabučnjak.hr i peekpoke.hr kao neprofitne projekte moram plaćati 600 kuna godišnje za domenu. :([/quote]Više ne postoji HR-I domena, koju odobrava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa?

Jok:
DNS - Registracija

Ono što malo frustrira je što smo proveli godine volontiranja i održavanja stranice koja je od ministarstva tada prepoznata kao vrijedna za hrvatski internet prostor i nakon papirologije dobili smo zasluženu jabucnjak.hr adresu. Samo nekoliko godina kasnije moramo platiti 600+ kuna ako istu želimo zadržati iako se radi o stranici koja je rezultat čistog entuzijazma i volontiranja i na istoj nema niti je ikada bilo i jedne reklame. Nije bilo druge i odriješili sko kesu. Domenu trenutno pokrivaju sredstva od riječke udruge darovitih informatičara koja bi se sigurno mogla i korisnije upotrijebiti. Suludo.

Registrirajte udrugu, skraćeni naziv Jabucnjak i na temelju toga tražite besplatnu domenu jabucnjak.hr
Isto vrijedi i za peekpoke.

[quote=“Riba”]Jok:
DNS - Registracija

Ono što malo frustrira je što smo proveli godine volontiranja i održavanja stranice koja je od ministarstva tada prepoznata kao vrijedna za hrvatski internet prostor i nakon papirologije dobili smo zasluženu jabucnjak.hr adresu. Samo nekoliko godina kasnije moramo platiti 600+ kuna ako istu želimo zadržati iako se radi o stranici koja je rezultat čistog entuzijazma i volontiranja i na istoj nema niti je ikada bilo i jedne reklame. Nije bilo druge i odriješili sko kesu. Domenu trenutno pokrivaju sredstva od riječke udruge darovitih informatičara koja bi se sigurno mogla i korisnije upotrijebiti. Suludo.[/quote]

Meni je jednako apsurdna besplatna dodjela domena, kao i cijena koju moraju platiti oni je ne mogu besplatno dobiti.

Imajte na umu da there ain’t no such thing as a free lunch

NHF, ali priče o ‘nekomercijalnim’ projektima u današnjem komercijalnom svijetu padaju u vodu. Tko bi trebao financirati ‘nekomercijalne’ projekte? Porezni obveznici?

Ako ti je projekt kvalitetan i nailazi na pozitivan feeback javnosti ili određene interesne skupine, sasvim sigurno ćeš lako pronaći sponzora voljnog da svoju uslugu i/ili proizvod identificira s tvojim projektom. Pogotovo ako se radi o humantarnim, sportskim, zdravstvenim ili obrazovno-edukativnim poduhvatima. Pa, čak i kulturnim, ako su dovoljno atraktivni.

[quote=“Vlatko”]Meni je jednako apsurdna besplatna dodjela domena, kao i cijena koju moraju platiti oni je ne mogu besplatno dobiti.

Imajte na umu da there ain’t no such thing as a free lunch[/quote]

Jasno da se danas sve plaća, to uopće nije sporno. Problem je što se kod nas zakoni i pravila mijenjaju kako vjetar puše i nemaš baš nikakve sigurnosti da već sutra neće biti potpuno drugačije. Jer da je cijena odmah bila navedena i određena, vrlo vjerojatno bi neke stvari napravili drugačije, zar ne?

Inače ne slažem se u potpunosti, evo na Jabučnjaku je ručak svima besplatan i tako će ostati do daljnjeg, sve za inat raznim “besplatnim” projektima koji samo služe kao navlakuše za upsell.

[quote=""]NHF, ali priče o ‘nekomercijalnim’ projektima u današnjem komercijalnom svijetu padaju u vodu. Tko bi trebao financirati ‘nekomercijalne’ projekte? Porezni obveznici?

Ako ti je projekt kvalitetan i nailazi na pozitivan feeback javnosti ili određene interesne skupine, sasvim sigurno ćeš lako pronaći sponzora voljnog da svoju uslugu i/ili proizvod identificira s tvojim projektom. Pogotovo ako se radi o humantarnim, sportskim, zdravstvenim ili obrazovno-edukativnim poduhvatima. Pa, čak i kulturnim, ako su dovoljno atraktivni.[/quote]

Na Jabučnjaku smo čudaci, i odlučili smo da reklame bilo kojeg oblika nećemo imati, ali da tražimo pomoć od zajednice vjerojatno bi bez problema pokrili te troškove domene i koječega, ali ja eto želim dokazati da postoje stvari za koje nikad nećeš morati platiti. Drugi bitan motiv je da već sutra možemo obrisati kompletan site i nikome ne moramo za to polagati račune što je jedan prekrasan osjećaj.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja