Nekretnine i turizam; Istra, Dalmacija i Slavonija. (Trebate sobu ovog ljeta?) :)


#21

Ok to je u vašem slučaju.
šta je s ovim što traže za restorane,kafiće,čistače i bla bla ostala zanimanja.
Su to predobri poslovi za gospodu iz Splita?

Prijatelju pa neidu to tako. Ja hvala Bogu u životu imam, žena i ja smo se jakooo dobro izborili i u niočemu neoskudijevamo. Fino putujemo, klopamo, mali ima kolekciju star warsa vrijedniju od našeg auta (jer nismo bili ludi pa uzimali auto od 30 000€ i sad kad imamo sređeno sve i možemo si to priušiti opet mi se ne žuri) a da negovorim ostale stvari tako da se tu neradi o meni, neradi se o tebi koji imaš firmu koja super posluje i meni bi bilo stvarno drago da ima više takvih situacija, ali realno država je k**** i to se nemože popraviti od sezone. kao što sam rekao nemože 20 županija živjeti od turizma.
Ne može!


#22

Nažalost, je… Ali, bitnije je to da u St svi koje žele raditi, sigurno rade i imaju dobru plaću.

Svaka čast! Uvijek mi je drago čuti da netko ima, zna i može.

Nije to jedna županija, to je cijela dalmacija + istra. I ponavljam, nije to više stvar samo turizma, to je uzelo maha i povuklo za sobom sve drugo.
Zagreb svakako radi neloše, kažu da su purgeri vrijedni ljudi i da imaju dobar standard. Uz to, Zagreb kupi dobar dio kolača od našeg turizma…
I da, turizam u Zg je također u velikom procvatu (znam jer minimalno jednom mjesečno idem u Zg i spavam po apartmanima koji su svaki put sve skuplji i skuplji).

Hrvatskoj treba još barem 20 godina da se “sve” posloži kako treba, da iz ljudi izađu komunističke navike itd … i tada možda budemo sasvim pristojna država za život.
U tih 20 godina predstoji nam rad, trud, rad i trud… i nada da nas šagave dionice i eftovi neće zaustaviti u napretku (kakav je, takav je. Bitno da postoji i da je tu)


#23

kao što sam rekao Hrvatska je od velikog interesa za strance i nece to tako lako proći…nažalost…

Purgeri ti ne postoje. Zagreb je pun slavonaca a zatim bosanaca, a pogotovo sesvete gdje su 99%… Tako da od purgera nemaš ništa…

Slažem se, nije baš da se neslažemo nikako :smiley:

Sve se okrene preko noći, nek dođe opet rat na ovo području ode turizam i sve u k****.
Posllije rata su cijene na moru bile džabe, a gle sad.

20 godina je dug period tako da možemo ovako nagađati, ali realno je da će svijet odlučiti šta će biti s ovim jer narod ondosno ljudi su u HR samo ovce za šišanje. Al dokle god je ovako neidem ja u Njemačku ni da mi daju 10 000€ mjesečno, a pogotovo s mora :slight_smile:


#24

Imam dida i obeca mi je da ce mi ostavit zemlje posto sam mu prvi unuk ali reka mi je da nikad ne smin prodavat tu zemlju (jedino u slucaju bolesti mi je dopustia :smiley: )
U mom kraju,starim ljudima je zemlja svetinja. Stariji ljudi ce radije zivit u siromastvu i neimastini nego prodat jedan od 10 komada zemlje i uredit sebi jednu lipu kucu. Nadam se da nije svugdi tako kako je kod mene.


#25

zato što zemlja ostaje a novac prolazi, kad jednom prodaš zemlju pare će otići

ja imam od čukun đeda i ne bih prodao pa makar jeo hljeb i so

zamisli da su tako razmišljali tvoji preci, ■■■■■ bi ti sad naslijedio :smiley:


#26

Nećemo naprijed dokle god imamo mentalitet susjeda i okoline. Uspoređivanje sa susjedima i život prema mišljenju okoline nas je i doveo ovdje gdje smo sada. Neću raditi za XXXX kuna jer frend od Pere ™ radi za XXXX + 1000. Pa nisam ja valjda lošiji od njega. To je tako. Od auta, kuće, žene, mobitela za klince,… sve.

Turizam u HR je veliko njesra. Dugoročno bi nam bilo bolje bez njega jer ne bi zapostavili primarne djelatnosti. Našem turizmu ne treba rat, dovoljan je ekološki incident koji bi u zatvorenom moru kakvo je Jadransko brzo poprimilo razmjere katastrofe. Pa da vidiš turizma. Turisti ne bi plakali nego bi otišli put Grčke, Turske, Tunisa i sl.

U mojoj obitelji ( i po tati i po mani) je prodavanje nekretnina i ostalih vrijednosti znak slabosti. Bakine krave smo prodali tek kad više nije mogla hodati. Zemlja je još uvijek neprodana, a o kući da i ne govorim. Nema prodaje. Nikad. Vjerujem da je tako i kod velike većine ostalih. Ako se je moglo birati, nekretnine su se uvijek ostavile onome za koga se procjenilo da ih neće prodati.


#27

Postujem druga misljenja,ali evo za primjer
Jedan covik u selu ima 4 dice i zive prakticki u rusevini(kuca iz 1940ih u raspadu) i ima jedno 10 terena zemlje. Dica imaju jedva za jest i on ne zeli prodat niti jedan komad zemlje iako vecinu tih komada zemlje uopce nit ne obilazi nit je zasadio ista na njima nit mu icemu sluze nego eno samo tamo stoje i propadaju a da proda samo jedan komadic moue lipo sredit kucu unutra namjestaj ili cak dignut i kat gore i eto apartmana eto i buduce zarade

Did mi ima zemlje uz more i ne planiram ju prodat vec planiram napravit nesto u vezi turizma na tom komadu zemlje(ako se ne predomisli i da zemlju nekom drugom) no da sam ja u situaciji sjebanoj ka sto sam gori navea proda bi jedan komad da mi obitelj moze lipo i normalno zivit


#28

Ovo je mene počelo brinuti. Ne toliko neki konkretni incident (iako je naravno moguć u bilo kojem trenutku) nego sve veći promet brodova. Naše more dobro podnosi ribarske brodove (u mjeri koja je do sada viđena) i tu i tamo koji kruzer i tanker, ali kruzera i tankera je sve više i više, a biti će ih još više i više. Rade se i umjetne plaže, pa more na tim mjestima više nije kristalno bistro jer ga šljunak zamuti. Nisam siguran da ćemo za 50 godina imati čisto more kakvo danas još uvijek ipak imamo.

Dubrovnik je mislim uveo ograničenje broja kruzera godišnje, ali ne zbog mora nego zbog gužve u gradu. Split i druge luke to vide kao priliku pa grade dodatna pristaništa da slučajno ti zagađivači ne bi zaobišli naš dio mora. Cilj je i povećati promet tereta, a to sve će dovesti do zagađenja koje će biti razlog da za 50 godina nećemo imati kristalno bistro more.


#29

Amen. Proputova sam i ja dosta svita i bia po meetinzima po nekoliko tjedana i kad vidim tipa u Francuskoj ili negdi kakav im je zivot ja se ne mogu zamislit da tamo zivim. Mentalitet mi se ne svida,ljudi su ka roboti…znam ja da je to sve tako lipo uredeno i da na racun toga drzava funkcionira normalno,ali sto bi ja bez ovog naseg dispeta,bez naseg kraja,bez naseg mora,bez naseg onog amo na kavu,bez naseg ono ma polako sve cemo risit nema priše,svi novci ovog svita to ne mogu zaminit i zato cu se uvik trudit da ostanem tu di jesam ali da prodem vidit sto vise svita. Svuda podi doma dodi. Toliko od mene odoh se opit. Adio


#30

Puno piješ u zadnje vrijeme, a Svjetsko još nije ni počelo :slight_smile:


#31

Prika punim baterije prije sezone jer kad je sezona onda moram radit kod cace u kaficu i jos vozikat turiste sa brodom


#32

Kristalno čistog mora ima sve manje. Na otok idem više od 40 godina. Do prije 15 godina se moglo kupati u lučici, sada nikome ne pada na pamet. U vrhuncu sezone se ni na plaži ne može kupati jer je more non-stop zapjenjeno od ispražnjenih kemijskih WC-a i crnih spremnika. Naravno da pražnjenje nitko ne kontrolira niti luke imaju mogućnosti pražnjenja takvih spremnika niti je u konačnici ikoga briga gdje će npr. jedrilica sa 8 ležajeva isprazniti svoj crni spremnik.


#33

Ekonomija jedne zemlje, u ovom slucaju Hrvatske, ne moze se temeljiti samo na turizmu bez ikakve proizvodnje i industrije. To je balon koji ce kad tad puknut.
Ne znam tko je neki dan objavio kartu na kojoj je Hrvatska u posebnoj kategoriji kao zemlja u Europi sa najmanjim BDP-om,znaci pretekla nas i Bugarska i Rumunjska.
Dalje, zemlja smo u kojoj Agrokor drzi 50 % godisnjeg BDP-a i ne daj Boze da propadne jer bi drzava automatski bankrotirala.
Ima toga jos puno…


#34

To sam ja sve gore već 2x napisao :slight_smile:

@4nusnation hehehehhe mogu misliti kako je tebi rođenom moreplovcu. Ja na moru živim tek godinu dana i stvarno nema ljepše, nema ga Amerika :slight_smile:
A to stvarno znaju ljudi koji žive na more jer nije more 6. i 7. mjesec. Nema ljepše od kupnje u 3.,4.,5. i onda 9. i 10. mjesec u kad nema gužva,stranaca i vručina. Kag god sam u k**** i bez volje odemo prosetati uz more, dovoljno po 2dcl hladnog muškata malo sunca i valovi i to nitko nemože platiti :slight_smile:


#35

Zbog takvog razmisljanja mene nase more nije vidlo zadnje 2 godine, a ni nece tak skoro. Npr. biftek u Zagrebu kosta 120 kn, po dalmaciji 200-300 i to 5 puta losiji nego u Zagrebu, a sigurno im u nabavi nije skuplji. Opcenito, meni je hrana po restoranima u dalmaciji daleko losija i daleko skuplja nego sjevernije. Nisam jeo na mjestima gdje obrok kosta 100 € po osobi, ali smatram da 200kn mora biti dovoljno za jedan dobar obrok.

Nije problem u lovi, nego se dalmacija nije prilagodila domacim gostima. Vecina obitelji zivi sa 5-7 k kn mjesecno i jednostavno ne mogu odvesti klince na more jer im je preskupo.

Proslo ljeto sam u Costa Bravi, hotel prvi red do mora, izmedu plaze i hotela samo je cestica, 7 nocenja, puni pansion + prijevoz platio 2700 kn u top terminu od 20.7. Za tu lovu kod nas u hotelu sa punim pansionom mozes biti 2 dana.

U travnju sam bio 7 dana na Kubi, let, smjestaj, sve zajedno 20ak obroka u restoranima, par izlazaka, hrpa koktela i 2 izleta daleko van Havane ~ nesto manje od 10k kn. Otprilike bi toliko potrosio i kod nas, ali ako uzmemo u obzir da je ovo 12k km od doma, to je smijesna cijena.

Sutra idem u Kaliningrad na svjetsko prvenstvo, preko airbnba sam nasao smjestaj u centru grada, stan 80m2 za nas 4, 100€ dan za sve zajedno. Zbog prvenstva nisu digli cijene niti centa, pa ti pricaj da zbog ultre treba dici za 500%.


#36

Ljudska prava ne dozvoljavaju razliku između domaćeg i stranog gosta.
Trebamo li mi u Dalmaciji spuštati cijene trenutku kada su nam svi kapaciteti popunjeni, a sezona nam raste za 30%?

Ti prijatelju putuj gdje možeš i gdje hoćeš… ja osobno ne ljetujem u Splitu, ni u Vodicama ni na Zrću nego u maloj uvali pokraj Neuma gdje soba prvi red uz more košta max 50€, kava 10 kn, dobar obrok 100 kn :slight_smile:


#37

Ne preostaje ti drugo nego se nadati da će barem tvoj čukun unuk imati ispravno razmišljanje i konačno prodati tu zemlju. Neće patit’ i jest’ preslanu hranu. :smile: :o:


#38

hahahahhahahahahhaha bas si me dobro nasmijao :rofl::rofl::rofl::joy::joy:


#39

Ja sad u zadnje vrime uzmem lipo sa sobom laptop,na mobu otvorim hotspot,sidnem na rivu,upalim muziku,pustim psa da trci oko mene i radim svoj posa :smiley: (najcesce odem oko 11 navecer kad je mir i tisina)


#40

Pa ne bi se ni trebali prilagoditi domacim gostima jer ne zive od njih nego od stranaca. Cijene su za njih i namjenjene jer se od njih zivi.

Naravno. Svima je u cilju zarada i logicno je da ti neces spistit cijene za 70% da bi neko iz Slavonije mogao doci. Zaradices koliko god ti trziste dozvoli, i sva sreca da ne zivis od domacih.