Neprekidni rad procesora, abnormalno grijanje

AMD Turion™ 64 Mobile. Windows xp.

Ne radi dobro. Cijelo vrijeme se čuje da nešto radi. Nema ono prekid, non stop šumi ono kao da radi ventilator, s time da se povremeno pojačava, ali nikad ne staje. Jako se grije. Neće da otvori Task menager, samo se na kratko pojavi pješčani sat, ali ništa ne otvori niti javi grešku. Evo sad primjetih da neće da otvori youtube (što možda nema veze sa ovom prijašnjom greškom) već javlja grešku 404. Jeli neophodna reinstalizacija windowsa? Nemam xp, a nemam ni drivere na cdu pa bi izbjegao ako je moguće.

Hvala

Ja bi preporucio ciscenje laptopa (cini mi se da je ovo laptop, a mozda i nije).
Od prasine se procesori pregrijavaju, a moguce i neki virusi da su tu.

najbolja opcija ciscenje + format (reinstalacija operativnog sistema), naravno, prethodno tome sacuvati sve vaznije podatke.

Također imam turion proc na laptopu i tim simptomima pomoglo čišćenje, ‘bacanje’ starih i nepotrebnih programa, defragmentacija, čišćenje registrya. Vrlo vjerojatno da se nakupilo i prašine na hladnjaku.

ako ti Task maneger neće otvorit onda definitivno imaš neki virus. Provjeri sa antivirusom ili si skini trial verziju Malwarebytes i napravi full scan.

Super hvala na savjetima
Propuhao sam hladnjak i očistio od virusa i malware programa i sad otvara task menager i ne čuje se ventilator baš tako često. ALIIII :slight_smile:

ono što neće da otvara youtube i javlja grešku 404 je zbog servera nginx
Guglao sam kako ga deinstalirat i vrlo su šturi odnosno svi navode nekakav kod za kojeg ne znam gdje ga treba upisivat i kako. Molim vas detaljne upute. Evo ispod je kod kojeg navode:

Code:

cd /usr/local/src
wget
http://nginxcp.com/nginxadmin2.3-stable.tar

tar xf nginxadmin2.3-stable.tar
cd publicnginx
./nginxinstaller uninstall

Hvala

Nema gore stvari nego kad ti se uvuce u sistem nest takvog.

Ja sam negdje pokupio neki virus koji mi je svako pretrazivanje sa googlea redrektao na neku drugu stranicu(u svim preglednicima). Maknuo sam sve na sto sam sumnjao , skenirao cijeli kompjuter , reinstalirao preglednike (nakon deinstalacije sam uklonio stare foldere) ali i dalje se to dogadalo.

Tako da mozda ti je najbolje dici ispocetka operativni sustav pa si miran neko vrijeme…

[quote=“vinko”]
Code:

cd /usr/local/src
wget
http://nginxcp.com/nginxadmin2.3-stable.tar

tar xf nginxadmin2.3-stable.tar
cd publicnginx
./nginxinstaller uninstall

Hvala[/quote]

Radi se o Linux shell scriptingu koji ne radi na win platformi.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja