Newsletter skripta ili plačeni servis?

Pozdrav, pročitao sam sve teme na forumu koje su sadržavale riječ newsletter u sebi ali neke stvari jednostavno nisu povezane…

Naime, radi se o tome da uskoro pokrećem POTPUNO besplatni servis gdje ćemo okupiti veći broj ljudi koji će skoro pa svaki dan dobivati zanimljiv mail na koji su se svojevoljno prijavili. Sami mailovi bi bili u HTML-u jednostavna tablica da je lakše čitati + da je malo u boji + tekst, a možda (i samo možda) ponekad neka slikica ili manja grafika.

Pošto bi se radilo o velikom broju korisnika zanima me što da radim. Dali da zakupim aweber.com koji će za preko 10 000 korisnika tražiti 130 dolara mjesečno (a radi se o besplatnom servisu koji nije za ništa osim za popularnost) ili da koristim neku gotovu skriptu poput phplist.com?? Iskustva mi govore da kad sam slao mail svim članovima foruma (njih cca 5 000) da se to duuugo slalo i da je bilo nepouzdano… Hosting imam kod Inside-a.

Ono detaljno što mi treba je:

  • forma za upis u newsletter na stranici i da mogu preporučiti prijatelju
  • da mogu automatski zadat kada da šalje mailove i koje za slijedećih više dana
  • oni automaski odgovori hvala kada se netko učlani
  • link u svakom da se mogu isčlaniti kad god žele
  • neke statistike tipa koliko je uspješno poslan newslatter
  • više različitih baza za različite korisnike, itd…

Moja preporuka je MailChimp.

zašto??? cijena ili si isprobao i druge? dali si je moguće napraviti backup u koliko jednom poželim promjeniti servis? Jeli to sigurnije nego skripta, ono zato da mi ne bi banirali IP adresu servera??

ovaj yourmailinglistprovider.com je znatno jeftiniji…??

Isprobao sam puno stvari, na kraju je moja firma korisnik iCOntact-a i MailChimpa, s tim da ja preferiram MailChimp.

MailChimp sam isprobao na preporuku drugih kolega marketingaša i nisam se razocarao :wink: Stvarno je profesionalni alat za slanje newslettera sa velikim rasponom funkcionalnosti. Siguran sustav za dostavu mailova, do sada (vec nekih godinu dana) mi ne zavrsavaju korisnicima u spamu. Imas fascinantan analytics sustav u njemu i integraciju sa Google Analyticsom. Imaš svakodnevno webinare i clanke kako poboljsati svoje kampanje. Sad sam doguro do nekih 51% open rate-a sto je dobrih 40% iznad industry standarda :slight_smile:

Imas neograniceno razlicitih mailing lista, segmentaciju korisnika, varijable u mailovima itd. Sve u svemu, ak ne isprobas, ne znas sto propustas :slight_smile:

[quote=“w00t”]ja preferiram MailChimp.[/quote]Kakve su cijene za MalChimp i što je s računima tvrtkama?
Višnja je preporučila campaignmonitor.com Znaš li nešto o njemu?

našao sam neku stranicu koja uspoređuje servise, mailchimp je tek na 9-om mjestu, awebera ni nema…
http://email-marketing-service-review.toptenreviews.com/index.html

[quote=“bbsantic”]Kakve su cijene za MalChimp i što je s računima tvrtkama?
Višnja je preporučila campaignmonitor.com Znaš li nešto o njemu?[/quote]

http://www.mailchimp.com/pricing/p1/

Tu su cijene, do 500 kontakta možeš vrtit free pa vidit i sam :slight_smile:

CampaignMonitor nisma koristio, pa ne mogu komentirat.

Sto se tice ove liste, koristio sam dosta toga i nebi se baš složio s tom listom. Posebno zato što je iContact na prvom mjestu a MailChimp na devetom. Koristim oba dva i MailChimp je definitivno bolji. Možda je lista malo outdated.

daj mi reci što misliš o korištenju phplist kao skripte? Kontaktirao sam Inside pa su mi poručili da ga mogu koristiti i da je savršeno dobra skripta. Nisam nikada radio sa time ali sam koda negdje pročitao da na dan može poslati samo 4800 mailova kako ga nebi bannirali pod spam, to mi je malo ako bi htio da npr 5000 klijenata dobiju moj mail svaki radni dan u npr 9h…

ej daj mi još reci dali mailchimp ima opciju kada se npr netko registrira i potvrdi svoju registraciju a ne obavi radnju (neku kupnju, download programa itd) pa da mu drugi dan automatski dođe email da zašto nije to učinio, ono kao podsjetnik?? i kako se zove ta opcija??

Što se tice hostanja svoje vlastite skripte na serveru, kad pricamo o malo vecem broju pretplatnika, mislim da se to ne isplati.

Moglo bi uz malo programiranja, dalo bi se izvest kroz segmentiranje korisnika (dodjelit mu neki label kad obavi željenu akciju) a svima bez tog labela slat remindere.

Samo po sebi automatski da radi out of the box, nema.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja