Nije pravo vrijeme za pokretanje online dućana?

Kako sa kolegom već neko vrijeme radim na jednom online dućanu i kako smo posložili većinu toga misli smo otvoriti dućan no onda smo u razgovorima došli do pitanja vremena tj doba u godini u kojem se nalazimo. Kraj je 5. mjeseca,pred nama je ljeto i doba godišnjih odmora a pošto mi ciljamo žensku populaciju koja bi nam bila glavno tržište pa smo veliki dio planova bazirali recimo na učiteljicama i profesoricama a upravo te skupine imaju ljetnu stanku.

E sad,općenito preko ljeta internet promet opada u određenom postotku a naša ciljana skupina gotovo cijelo ljeto ima off (uvjetno rečeno jer negdje moraju dlazati u školu bez obzira što nema nastave a negdje ne) da li je pametno kretati sad ili čekati jesen?

Gledano sa financijske strane mi smo osigurali nekoliko mjeseci pokrivanje svih davanja iz vlastitih sredstava i to nije upitno no recimo to ovako: kad se kreće u posao ako isti ne krene odmah povoljno možda to bude utjecalo na naš polet i entuzijazam pa nas taj summer slowdown koji se dešava na internetu malo obeshrabri. :smiley:

Da, verovatno je najbolji period za to od septembra do juna, što znači da bi preko leta mogli da to sve lepo pripremite i bukvalno već započnete sve što je potrebno i da onda od septembra na primer startujete. :slight_smile:

Nisam do kraja upoznat sa detaljima svega ovoga, ali zašto se dućan ne pokrene sada, a promocija počne od početka školske godine? Mislim da bi Google to više volio, da upozna sajt do početka školske godine.

Ili sam ja nešto krivo shvatio?

Sve cool, na to sam i mislio, sada već krenuti sa pripremama od sajta i svega ostalog, a od septembra promocija i start same prodaje.

Ma zapravo je jedini problem,kako ga mi vidimo,što sa početkom tj “otvaranjem” dućana jedno od nas dvoje će morati biti prijavljeno na jdoo koji registriramo jer niti jedno od nas nigdje ne radi a to opet znači ta dva mjeseca puna davanja glede plaće bez obzira koliko mi zaradili. I opet,novac smo osigurali i za to,ali svaku kunu koju dajemo ovoj i ovakovoj državnoj administraciji oplakujemo jedno tri dana. Stoga smo već odgađali početak rada.

A opet,toga smo se jučer dotakli u razgovoru,možda baš taj summer slowdown treba iskoristiti da uhodamo posao tj proceduru od narudžbe,naplate do isporuke proizvoda pa kad krene sezona da već sve bude uhodano.